reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Dzien dobry dziewczyny która z Pan z terminem na okres 23-26 maj? Mam nie regularne cykle, bardzo trudno mi wyczuć owulacje, jestem po 4 cc.staram się od kilku miesięcy bezskutecznie z nowym partnerem o maluszka,mam 35 lat w czerwcu więc może to wiek..stres...

reklama
Dzien dobry dziewczyny która z Pan z terminem na okres 23-26 maj? Mam nie regularne cykle, bardzo trudno mi wyczuć owulacje, jestem po 4 cc.staram się od kilku miesięcy bezskutecznie z nowym partnerem o maluszka,mam 35 lat w czerwcu więc może to wiek..stres...
A próbowałaś sprawdzać szyjkę macicy pod kątem prognozy dni płodnych? Niektórych to przeraża, ale ja uważam, że to rewelacyjny sposób planowania. Od pierwszego dnia uniesionej szyjki seksy codziennie lub co 2 dni aż do 3 dni po opuszczeniu szyjki i na pewno owu się nie ominie :)

Ja poprostu nie lubię takiego p**** nie staraliśmy się....Jak ja się nie staralam to używałam antykoncepcję....dzieki za dobre słowa i przepraszam
Doskonale Cię rozumiem. Ja czytając te forum dopiero zobaczyłam ile małżeństw ma nieplanowane dzieci. Szok.
Jeszcze rozumiem jak mają naście lat i jest wpadka. Bo to młode, niedoświadczone, i hormony buzują, ale para która ma dzieci, jest po 30stce i pisze, że dziecko wpadka to dla mnie dziwne zawsze 🤷

Ale przy wyliczaniu zasiłku bierze się pod uwagę poprzednie miesiące gdzie już wypłacono wynagrodzenie, więc z maja nie będą brać pod uwagę. W dodatku w kwietniu miałaś zwolnienie lekarskie. Powinni więc brać pod uwagę miesiące od marca wstecz moim zdaniem. W każdym razie u mnie tak było i tak mi księgowe to tłumaczyły.
Pytałam prawnika i on mówił że jak weszło już od maja 80%to od tego będa mi liczyć. Więc po ptokach..

Ale przecież przepisy jasno mówią, że jeśli się nie przepracowało ani jednego dnia na nowym wymiarze to nic się nie zmienia w temacie. Kopałam po internecie cały dzień ostatnio i czytałam przepisy
A co jeśli 1,2,3 maj wypada na weekend a będę miała l4 od dzisiaj?

Hej moja imienniczko 😁 ja powinnam dostać okres 25 maja . Póki co u mnie testy owulacyjne negatywne , badam też jak wygląda śluz w srodku i nie jest jeszcze plodny więc czekam . Owulacje aplikacja przewiduje mi na ten weekend. Ale zobaczymy jak to będzie. Polecam Ci obserwować śluz i testy owu 😉

Ja planowo @ powinnam dostać 25 maja, ale zobaczymy, kiedy będzie owu, bo czasem mi się przesuwa. Normalnie mam około 19tego dc, ale coś czuję, że w tym cyklu będzie szybciej. Wgl u mnie ten cykl jest cały jakiś taki zwariowany🙃 najpierw @, która nie wyglądała na @, w 5dc pozytywny test, ale beta negatywna no i dziś już zaobserwowalam początki plodnego śluzu, do tego napierdziela mnie jajnik, ten sam, co w poprzednim cyklu. W przyszłym tygodniu wybieram do się do gina, powinno już być po owu, więc zobaczymy

I też miewam nieregularne cykle, dlatego u mnie super sprawdzają się testy owu. Zaczęłam używać ich w październiku i żałuję że tak późno (staramy się 8 lat, z przerwami)
@karolina859 widzę, że jesteśmy z jednego rocznika, ja 35 lat skończę w listopadzie 😊

reklama
Ja też nie rozumiem jak w dzisiejszych czasach ciąża może być zaskoczeniem i nie staraliśmy się. Ja też stosowałam antykoncepcję jak się nie starałam [emoji850]
Ja poprostu nie lubię takiego p**** nie staraliśmy się....Jak ja się nie staralam to używałam antykoncepcję....dzieki za dobre słowa i przepraszam

Do góry