reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Właśnie 2 koleżanki zadzwoniły czy bym ich nie umówiła do mnie do ginekologa bo w ciąży są....A jedna (ta bliższa) wiesz my to się nawet nie staraliśmy (bo jest na końcówce macierzyńskiego po 1 dziecku)...I się poryczałam...
Ojoj , tak mi przykro. Na pewno nie chciały specjalnie zrobić Ci przykrości kochana.

Hej dziewczyny ;) co prawda jeszcze sie nie staram o maleństwo ale pewnie w czerwcu zaczniemy. Zastanawiam sie tylko czy to nie jest zbyt ryzykowane w obecnej sytuacji 🤔 - mam na mysli koronwirusa.

Właśnie 2 koleżanki zadzwoniły czy bym ich nie umówiła do mnie do ginekologa bo w ciąży są....A jedna (ta bliższa) wiesz my to się nawet nie staraliśmy (bo jest na końcówce macierzyńskiego po 1 dziecku)...I się poryczałam...
Nie martw sie, wcześniej czy pozniej Tobie tez sie uda ;)

Dziękuję dziewczyny za porady, zadzwoniłam do przychodni i połączyli mnie z ginem, fakt nie z moim, ale powiedział, że nie kierują i nie wykonują badań hormonalnych i monitoringów i że może zaczną w czerwcu... 😕 Realizują wizyty i badania tylko dla kobiet w ciąży 😔

Witam się oficjalnie w 1dc 😔
Nie wiem, jakoś mnie to podłamało, bo wkręciłam sobie, że mogło się udać.
Czuję się zmięta bardzo. Nie myślałam, że tak to przeżyje.. Chyba muszę odpuścić chwilę forum 🙄 ale cieszę się z każdej waszej 2 kreseczki kochane...
Kochana głową do góry. Ja dwa dni po tym jak @ przylazła wyłam jak bóbr... Ale trochę % rozmowa z moim ukochanym który bardzo mnie wspiera i dziś jestem pelnba optymizmu i nowej Energi na ten cykl!! Testy owu zamówione plus pakiet ciążowych 😁😁 pizniej jadę do apteki po olej z wiesiołka i tylko czekam by działać!! Przesyłam Ci moc mojej energii 💓💓💓💋💋💋 trzymaj się!

Ja miałam 10tki :)
A ja ostrzegam, że z apteki testy BabyBoom czułość 25 pokazują bardzo słabą kreskę nawet przy becie kilkaset :D Żeby się nie stresować :D Na początek mogą być za mało czułe mimo tej czułości 25 na opakowaniu zwłaszcza jak ktoś przed terminem @ lub w jej terminie ma betę kilkanaście lub kilkadziesiąt dopiero, to ten test może nic nie pokazać moim zdaniem.

reklama
Ja miałam 10tki :)
Może tylko te 25tki takie mało czułe 🤷🏼‍♀️ Ostatnio też jakiś czas temu zrobiłam „pamiątkowo” Pinka tego super ekstra hiper czułego jak twierdzi opakowanie, bo miałam w szafce. Chyba to był 13 tc bo jakiś czas temu to było. I kreska była dosyć jasna a nie równa lub ciemniejsza z kontrolną 🤷🏼‍♀️ Ale o Pinkach to już dziewczyny pisały, że też bywają nieczułe i uparte 😂 U mnie piękną ciemną krechę 13 dpo pokazał test paskowy 10 z DOZ :)

Do góry