reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Właśnie 2 koleżanki zadzwoniły czy bym ich nie umówiła do mnie do ginekologa bo w ciąży są....A jedna (ta bliższa) wiesz my to się nawet nie staraliśmy (bo jest na końcówce macierzyńskiego po 1 dziecku)...I się poryczałam...
Ojoj , tak mi przykro. Na pewno nie chciały specjalnie zrobić Ci przykrości kochana.

Hej dziewczyny ;) co prawda jeszcze sie nie staram o maleństwo ale pewnie w czerwcu zaczniemy. Zastanawiam sie tylko czy to nie jest zbyt ryzykowane w obecnej sytuacji 🤔 - mam na mysli koronwirusa.

Właśnie 2 koleżanki zadzwoniły czy bym ich nie umówiła do mnie do ginekologa bo w ciąży są....A jedna (ta bliższa) wiesz my to się nawet nie staraliśmy (bo jest na końcówce macierzyńskiego po 1 dziecku)...I się poryczałam...
Nie martw sie, wcześniej czy pozniej Tobie tez sie uda ;)

Dziękuję dziewczyny za porady, zadzwoniłam do przychodni i połączyli mnie z ginem, fakt nie z moim, ale powiedział, że nie kierują i nie wykonują badań hormonalnych i monitoringów i że może zaczną w czerwcu... 😕 Realizują wizyty i badania tylko dla kobiet w ciąży 😔

Witam się oficjalnie w 1dc 😔
Nie wiem, jakoś mnie to podłamało, bo wkręciłam sobie, że mogło się udać.
Czuję się zmięta bardzo. Nie myślałam, że tak to przeżyje.. Chyba muszę odpuścić chwilę forum 🙄 ale cieszę się z każdej waszej 2 kreseczki kochane...
Kochana głową do góry. Ja dwa dni po tym jak @ przylazła wyłam jak bóbr... Ale trochę % rozmowa z moim ukochanym który bardzo mnie wspiera i dziś jestem pelnba optymizmu i nowej Energi na ten cykl!! Testy owu zamówione plus pakiet ciążowych 😁😁 pizniej jadę do apteki po olej z wiesiołka i tylko czekam by działać!! Przesyłam Ci moc mojej energii 💓💓💓💋💋💋 trzymaj się!

Ja miałam 10tki :)
A ja ostrzegam, że z apteki testy BabyBoom czułość 25 pokazują bardzo słabą kreskę nawet przy becie kilkaset :D Żeby się nie stresować :D Na początek mogą być za mało czułe mimo tej czułości 25 na opakowaniu zwłaszcza jak ktoś przed terminem @ lub w jej terminie ma betę kilkanaście lub kilkadziesiąt dopiero, to ten test może nic nie pokazać moim zdaniem.

reklama
Ja miałam 10tki :)
Może tylko te 25tki takie mało czułe 🤷🏼‍♀️ Ostatnio też jakiś czas temu zrobiłam „pamiątkowo” Pinka tego super ekstra hiper czułego jak twierdzi opakowanie, bo miałam w szafce. Chyba to był 13 tc bo jakiś czas temu to było. I kreska była dosyć jasna a nie równa lub ciemniejsza z kontrolną 🤷🏼‍♀️ Ale o Pinkach to już dziewczyny pisały, że też bywają nieczułe i uparte 😂 U mnie piękną ciemną krechę 13 dpo pokazał test paskowy 10 z DOZ :)

Do góry