reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

A u mnie dziś dziwnje. 9dpo i pamiętacie moja gulke? Eh jak dużo się poruszam to kłuję mnie ogólnie podbrzusze. I dziwna sytuacja widzę mnóstwo żył na łonie? Nie wiem jak wam wytłumaczyć na dole podbrzusza i tam gdzie ta gulka to żyły a szczególnie jedna taka niebieska. Dziwne.. Boże niech ta miesiączka przyjdzie to się uspokoje bo nie wiem na czym stoję

Mnie od trzech godzin boli całe podbrzusze a jak zakłuje jajnik raz jeden raz drugi to aż podskakuje. Nie wiem co to ale pojawiło się jak dźwignęłam syna (19 kg).

reklama
Miałam l4 w kwietniu ale nie spodziewałam się że to eliminuje ten miesiąc do wyliczeń.. Myślę by iść na l4 teraz na nocki bo nie chce się męczyć.. I teraz widzę że to najlepsza opcja choć mają i tak by mi chyba nie liczyli bo chce iść jakoś po 20 do gin i jak będzie ok wszystko to l4 odrazu..
To w takim razie pierwszym miesiącem będzie marzec i pozostałych 11 miesięcy wstecz, na takiej zasadzie. Mi liczyli od grudnia 2019 wstecz przez te moje zwolnienia pojedyncze.

Ja leżę i oglądam tv i u mnie nawet nie zawracam uwagi bo ciągle coś cmi. Jak się szybciej podniose, jakby jajniki pracowały. Jeden mocniej. I uwaga! Moze to wskazywać na ciążę albo miesiączkę [emoji23][emoji23]
Mnie od trzech godzin boli całe podbrzusze a jak zakłuje jajnik raz jeden raz drugi to aż podskakuje. Nie wiem co to ale pojawiło się jak dźwignęłam syna (19 kg).

Ja leżę i oglądam tv i u mnie nawet nie zawracam uwagi bo ciągle coś cmi. Jak się szybciej podniose, jakby jajniki pracowały. Jeden mocniej. I uwaga! Moze to wskazywać na ciążę albo miesiączkę [emoji23][emoji23]

Do miesiączki 5 dni ja nie miewam takich objawów okresu ja w ogóle nie mam zwiastunów @ dopiero boli jak już jest. :) kiedy testujesz?

Jutro chyba spróbuję rano bo i tak będę sikac do pojemniczka zawieźć na badania. Jeśli nic nie wyjdzie to kolejny raz jak się do czwartku nie pojawi @. Tyle że został mi już tylko ten żółty Bobo test
Do miesiączki 5 dni ja nie miewam takich objawów okresu ja w ogóle nie mam zwiastunów @ dopiero boli jak już jest. :) kiedy testujesz?

Ja tak miałam dzień przed pozytywnym testem, a dwa dni po beta już prawie 400 :) Wieczorem miałam bardzo silne bóle podbrzusza jakby na @, ale inne, takie jakby skurcze macicy ustępujące + naprzemienne okropne kłucia jajników. To było 12 dpo (owulacja była wcześniej, normalnie miałam mieć @ za 6 dni licząc tego dnia z bólami). Trzymam kciuki!!!

reklama
Ja tak miałam dzień przed pozytywnym testem, a dwa dni po beta już prawie 400 :) Wieczorem miałam bardzo silne bóle podbrzusza jakby na @, ale inne, takie jakby skurcze macicy ustępujące + naprzemienne okropne kłucia jajników. To było 12 dpo (owulacja była wcześniej, normalnie miałam mieć @ za 6 dni licząc tego dnia z bólami). Trzymam kciuki!!!

Wlansie tak mam. Jajniki kłują jak szalone na zmianę takie dziwne uczucie. Dół brzucha tez dziwnie i w pachwinach. Ale nie nakręcam sie bo pojawiło się po dźwignięcia syna wiec może poprostu od tego. Ale fajnie jakby to był znak taki jak u ciebie :)

Do góry