reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Hej dziewczyny. Od wczoraj biorę Glucophage i wiem że to głupie i naiwne ale wbiłam sobie do głowy że już się uda na tych lekach, zaraz od razu. Ehhhh ciężko :(
Ale udało mi się umówić na monitoring 4 maja to będę w 17 dc. Więc może dostanę cyk w dupke i będzie owulacja. A jak nie, to umowie się na drożność w maju po @. Bo ten lekarz od niepłodności co do niego zaczęłam chodzić od lutego powiedział mi że drożność dopiero za 3 miesiące albo i później jak minie epidemia. Bo on robi to w prywatnym szpitalu a tam wstrzymali takie zabiegi. A ja się chce umówić prywatnie u tej mojej byłej ginekolog w mieście do której chodzę na monitoring. Ona ma prywatną przychodnie ginekologiczna z salą zabiegowa i operacyjna i ona ponoć nie odwołała zabiegów więc moze mi się uda zrobić wcześniej.
Bo tak sobie myślę.... Będę się faszerować lekami trzy miesiące i jak się nie uda to dopiero drożność a czas leci... A tak to miałabym już z głowy i bym wiedziała że to nie problem z jajowodami.

Temperature mierzy sie przed wstaniem z lozka po minimum 4h odpoczynku ;) nie ma sensu jej mierzyc po wstaniu ;) to nie test owulacyjny ;)

Nie wiem, ktorej ale na pewno jakiejs z Was zabralam @ ;) Witam sie w 1dc ;) przyszla 2 dni wczesniej ;)
Czesc, tak, zawsze mierze po przebudzeniu jeszcze lezac w lozku, po prostu teraz jak mi wyszla podwyzszona to wpadlam w jakis amok i obsesje sprawdzania temp bo slyszalam ze jak jest ciaza to temp powinna sie utrzymywac podwyzszona caly czas (?...) wiec.. 🤣

a zabieraj nam ten @ najlepiej na kolejne 9 mcy... 🥰
Pozdrawiam i zycze Plodnego Maja :D 🌱

Czesc, tak, zawsze mierze po przebudzeniu jeszcze lezac w lozku, po prostu teraz jak mi wyszla podwyzszona to wpadlam w jakis amok i obsesje sprawdzania temp bo slyszalam ze jak jest ciaza to temp powinna sie utrzymywac podwyzszona caly czas (?...) wiec.. [emoji1787]

a zabieraj nam ten @ najlepiej na kolejne 9 mcy... [emoji3059]
Pozdrawiam i zycze Plodnego Maja :D [emoji271]

Tak, codziennie o tej samej porze powinna byc tak samo wysoka albo niewiele nizsza ;) nie powinna spadac ponizej lini sprzed wysokich temp= temp przed owu. ;)

Ja juz chyba na tym etapie jestem ze i w czary uwierze ;)
Trzymam kciuki za Ciebie i za nas wszystkie :*
A ja jestem po roku starań na tym etapie że już nawet w czary nie wierzę. Chyba nie ma takiej siły która by mi pomogła.zajsc. najgorsze jest to że przestałam w ogóle w to wierzyć. Kiedyś sobie wyobrażałam jakby to było jakbym miała dziecko, miałam plany, wyobrażenia. A teraz już nie....

reklama
A ja jestem po roku starań na tym etapie że już nawet w czary nie wierzę. Chyba nie ma takiej siły która by mi pomogła.zajsc. najgorsze jest to że przestałam w ogóle w to wierzyć. Kiedyś sobie wyobrażałam jakby to było jakbym miała dziecko, miałam plany, wyobrażenia. A teraz już nie....
Wiem, ze snucie planow i czekanie z nadzieja miesiac za miesiacem jest przytlaczajace. Ale nie poddawaj sie, a skoro jeszcze tu zagladasz, to znaczy ze jest w Tobie jeszcze ta wiara i sila, chocby resztka, ale jest - i tyle Ci trzeba do dalszej walki! ❤ jesli jest jeszcze cos, czego nie probowalas - sprobuj :*

Do góry