reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Hej dziewczyny za 4 dni @ a mnie tak piersi bolą od soboty.... Zwykle dwa dni, przed @ zaczynają boleć a ostatnio miałam tak że piekły w środku, blucie w podbrzuszu też było hmm zobaczymy co z tego będzie oczywiście przytulanki byly wtedy kiedy chcieliśmy czyli prawie codziennie hehe ale ostatnio miałam dziwna sytuację bo robiłam karminadle (klopsy) i mi jakoś w kuchni świnia śmierdziało haha mój się że mnie śmiał że normalnie klopsami smażonymi pachnie a nie jakąś świnia, a nie wkręcam sobie objaw ciąży. Mam też jakiś brak apetytu w sensie obiad ugotuje a podziubie ale słodycze mogłabym jeść garściami haha :)

Wszystkie wyniki u nas są w normie. Jestem po laparoskopii, gdzie usuwali mi torbiel i zrosty. W tym roku zmieniłam lekarza, na specjalistę od niepłodności i on pierwsze co uczepil się drożności, że tu moze byc problem. Ale w tym roku po raz pierwszy zobaczyłam II więc mam nadzieję, że to jednak nie drożność. Jestem już zapisana na kolejną laparoskopie i jestem też na liscie rezerwowej do in vitro, ale przez epidemie wszystko pewnie się opóźni
I tak, jak piszesz, na tym forum wszystkie nawzajem się rozumiemy i wspieramy i to jest wspaniałe[emoji4]
Czyli masz plan działania i to jest najważniejsze. W końcu się każdej z nas uda zobaczysz.

Czesc Dziewczyny. Nie bylo mnie tu od dobrych paru dni, a tu tak duzo sie dzieje, ze ciezko nadrobic wszystkie historie. Bede probowala :)
Tymczasem mam pytanie, pewnie glupie :D ale kogo mam zapytac jak nie Was?
Mimo endometriozy i zaburzen owulacji, staramy sie nadal naturalnie, w oczekiwaniu na wyniki badan i ruszenie z innymi sposobami w klinice.
Spoznia mi sie okres od dobrych paru dni, pierwszego dnia zrobilam test i byl oczywiscie negatywny; ale okres dalej sie nie pojawil, za to mam dziwne bole jajnikow i macicy, troche jak przed okresem a troche hmm... "rozpychajace". Do tego od 2 dni mam podwyzszona temperature ciala, wiec naszla mnie glupia mysl ze moze az tak mi sie rozciagnal cykl ze dopiero owulacja? Zrobilam test owulacyjny - negatywny (kreska testowa byla ale baaardzo slaba, choc i tak mnie zdziwilo ze cokolwiek sie pojawilo?), zaczelam mierzyc temperature rano w poludnie i wieczorem i... tu moje pytanie. Moze ktoras z Was juz tak miala - moja temperatura skacze. Raz mam ledwie 36.5, zaraz 37.3, zaraz znowu spada... itd... nigdy tak nie mialam wiec zastanawia mnie co to moze znaczyc (jakies zaburzenia hormonalne??), oczywiscie kielkuje w mojej glowie jakas naiwna nadzieja, ze moze to ciaza, choc obiecywalam sobie nie chwytac sie zludnych nadziei by pozniej nie plakac. Ale dzis 32 dzien a okresu nie czuje nawet zeby sie zblizal...
Dziekuje z gory za Wasze opinie i przepraszam jesli gadam bzdury :D

Temperature mierzy sie przed wstaniem z lozka po minimum 4h odpoczynku ;) nie ma sensu jej mierzyc po wstaniu ;) to nie test owulacyjny ;)

Nie wiem, ktorej ale na pewno jakiejs z Was zabralam @ ;) Witam sie w 1dc ;) przyszla 2 dni wczesniej ;)

reklama
Do góry