reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Wynik progesteronu może to sugerować.
Porób badania jeszcze, będziesz mieć jasność.
Nie no, rozmawiałam z nią dzisiaj. Jestem po pierwszej stymulacji clo, po zastrzyku na pęknięcie. Powiedziała że osiągnęłyśmy cel, że była owulacja i wynik jest bardzo ładny, żeby poczekać jeszcze tydzień do miesiączki i zrobić ewentualnie test.

Już któryś raz czytam o acardzie, czy ja dobrze kojarzę, że to lek na serce? Czy jest jakiś inny acard 😅
Acard to można powiedzieć zwykła aspiryna ona działa na rozrzedzenie krwi żeby się skrzepy nie robiły jeśli ktoś ma problem z krzepliwością. Ponoć wpływa na lepsze ukrwienie macicy i zarodek łatwiej się zagnieżdża. Lekarze zalecają po poronieniu acard ale nie wszyscy i oczywiście warto mieć zrobione chociażby podstawowe badania na wskaźniki krzepnięcia krwi. 😉 to nie na serce 😉

@młoda1994 testy iwulacyjne robić najlepiej po południu od 17 do 20 wtedy jest największy wyrzut hormonu LH.

Ktoś tu jeszcze pisał o cienkim endometrium na to pomagają migdały, orzechy no i czerwone wino. Miałam ten sam problem i mi pomógł miosytogin GT to są saszetki i w składnie są same witaminy, które warto brać przy staraniach dużo kobiet bierze właśnie miosytogin przy staraniach.

Pozdrawiam wszystkie staraczki o trzymam kciuki.

Ostatnia edycja:
Acard to można powiedzieć zwykła aspiryna ona działa na rozrzedzenie krwi żeby się skrzepy nie robiły jeśli ktoś ma problem z krzepliwością. Ponoć wpływa na lepsze ukrwienie macicy i zarodek łatwiej się zagnieżdża. Lekarze zalecają po poronieniu acard ale nie wszyscy i oczywiście warto mieć zrobione chociażby podstawowe badania na wskaźniki krzepnięcia krwi. [emoji6]

@młoda1994 testy iwulacyjne robić najlepiej po południu od 17 do 20 wtedy jest największy wyrzut hormonu LH.

Ktoś tu jeszcze pisał o cienkim endometrium na to pomagają migdały, orzechy no i czerwone wino. Miałam ten sam problem i mi pomógł miosytogin GT to są saszetki i w składnie są same witaminy, które warto brać przy staraniach dużo kobiet bierze właśnie miosytogin przy staraniach.

Pozdrawiam wszystkie staraczki o trzymam kciuki.
To tak jak myślałam właśnie. Kiedyś jak robiłam to właśnie między 17.00 a 18.00

Ja mam dzisiaj 21dc cyklu a normalnie cykle mam 28/29.. Póki co czuje dziwne coś w dole brzucha.. Nie jajnik.. Może jelita 🙉 Nie wiem dziwne to. Piersi bolą ale jak na okres standardowo. Pozatym śluzu innego brak. Chyba już nie liczę że się moglo udać w tym cyklu.. Wręcz obstawiam okres szybciej niż myślę :)

Możliwe, tyle że wydawało mi się żeby wyszedł pozytywny wynik testu ciazowego to najpierw musi być implantacja a potem wydzielanie hormonu hcg. Chyba że jest inaczej? Nie jestem lekarzem 😉
Ja też nie jestem, ale przyznam się szczerze, że pytałam koleżanki lekarki (wprawdzie innej specjalności) i powiedziała, że to zależy od dnia cyklu ale generalnie w okolicach @ może tak być :)

reklama
Ale chyba żeby test wyszedł pozytywny bo było wydzielanie hcg to zarodek już musi być zagniezdzony. A co za tym idzie musi być po implantacji
Ja też nie jestem, ale przyznam się szczerze, że pytałam koleżanki lekarki (wprawdzie innej specjalności) i powiedziała, że to zależy od dnia cyklu ale generalnie w okolicach @ może tak być :)

Do góry