reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Dziewczyny u mnie na bank owu z prawego jajnika boli jak cholera cała prawa strona a lewa nic :( Czy spotykałyście się kiedyś z tym żeby bolało bonprzeciwnej stronie niż owu? Albo czy któraś zna przypadek ze ktoś zaszedł w ciaze ze owu z jajnika przeciwległego do jajowodu?

Rozumiem cie w 100%.. Może ja nie mam jakiegoś super stanowiska ale oboje z mężem dobre pracę.. Ja mam możliwość nadgodzin w weekendy więc średnia do ślubu była super.. I co? Ja sobie mogę planować i chcieć ale i tak nie mam na nic wplywu.. Teraz mnie to nawet śmieszy.. Jakbym teraz zaszła przecież i tak damy radę.. Ja wogole odkad mamy psa mam trochę inne podejście do tego wszystkiego.. Dałam bardzo na luz.. I z pracą i ciąża.. Chyba mam nowy obiekt do przelania tej miłości 🤷‍♀️🤗
Tak, u nas z psem to samo, nawet mu gotujemy i pieczemy, inni gadają o dzieciach A my o psie 😂😂😂😂😂
Też mamy piesełka i przelewy na niego miłość. Zawsze mówimy, że mamusia i tatuś przyszli do domu 😂
Tak swoją drogą to miesiąc temu miał operowany nowotwór - na szczęście po badaniach histopatologicznych wyszło, że niezłośliwy. Ale stresu było mnóstwo. Ten 2020 jest masakryczny...
Pokaże Wam. My nie lubimy pyrtków szczekających 😉
received_1700201813351058.jpeg
Dobranoc dziewczyny 😉

Dziewczyny u mnie na bank owu z prawego jajnika boli jak cholera cała prawa strona a lewa nic :( Czy spotykałyście się kiedyś z tym żeby bolało bonprzeciwnej stronie niż owu? Albo czy któraś zna przypadek ze ktoś zaszedł w ciaze ze owu z jajnika przeciwległego do jajowodu?
Słyszałam, że jest to możliwe. Ze jajowód przechwytuje czasem jajeczko.

Słyszałam, że jest to możliwe. Ze jajowód przechwytuje czasem jajeczko.

Ja wiem ze to możliwe ale nie słyszałam żeby kiedyś kogoś to spotkało. Tzn mnie spotkało orzy ciąży pozamacicznej bo miałam owu z lewego jajnika a ciąża utknela w prawym jajowodzie. Ale czy znów mnie to spotka? I czemu wtedy przejął jajeczko bardziej oddalony jajowod. Tak bym chciała żeby się udało a tu znowu ten głupi prawy

Ja dzis mam doła masakrycznego. Popłakałam sobie trochę rano. Firma planuje uciąć nam połowy etatów. Nie chca nikogo zwalniać. Poczytałam przepisy i jeśli zmieni się wymiar czasu pracy to macierzyńskie nalicza się według nowego wymiaru.
Jeśli dostanę aneks od 1 maja i udało by się zajść w tym cyklu to i tak przez 2 lata (8 miesiecy ciąży i 12 miesięcy macierzyński + rodzicielski) będę dostawać pół kasy.
Testuje 3 maja. Nawet jakby się udało i 4 jakiś cuden lekarz wystawi mi L4 to i tak dostanę średnią z nowego wymiaru (wystarczy jeden dzień popracować na nowym wymiarze). Nawet miesiąc, dwa pół roku nic nie zmieni. Jeśli w tym cyklu się nie uda to i w kolejnym sytuacja się nie poprawi. Mówi się już o kryzysie rok - dwa lata.
Także 10 lat pracy na cały etat, a wystarczy dzień, tydzień, czy miesiąc i wszystko się posypało 😭😭
Co radzicie w tej sytuacji? Co robić? Chyba nie da się nic zrobić. Przecież nie powiem szefowej, że staram się o dziecko bo tym bardziej mnie wykopią 😭
W USA jest już 26 mln bezrobotnych. Nie bałam się korony, bałam się paniki ludzi, kryzysu gospodarczego, inflacji...
porozmawiaj z jakas zaufana kadrowa jak chcesz zapytam w mojej firrmie mam dobry konatkt z kadrowym ja zawsze myslałam, ze macieżyński liczy sie od tyłu. Ewentualnie wez urlop od 30.04 zeby nie podpisac aneksu zrobisz test i zobaczysz jak sytaucja wygląda.

reklama
I lipa dziś na teście biel ehh 9 dzień spóźnienia nie wiem co jest grane chyba raczej mało możliwe żebym jednak była w ciąży więc czekam do wtorku bo we wtorek zrobię ewentualnie bete

Do góry