reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Dzięki kochana za porady. U mnie sytuacja taka, że już 5 dzień nowego cyklu. Testy owulacyjne cały poprzedni cykl białe, podejrzewam, że owulacji mogło nie byc. Zobaczymy, co będzie się działo teraz.
Mi nigdy te owulacyjne nie wychodziły 🤷🏼‍♀️ Więc przestałam robić i zaczęłam obserwować swój organizm. W końcu udało się - zaszłam dokładnie w tym dniu, w którym wyznaczyłam sobie sama owulację jak się potem okazało wg USG 😂 To dało mi do myślenia, że to nie tak, że nie wychodziło nam, bo nie miałam owu, bo dobrze ją określałam. Po prostu zajęło nam to dłużej niż innym :)

reklama
Hej😁przyłącze się i ja ☺️my staramy się od stycznia tego roku. Cykl mam krótki bo 25 dni. Aktualnie 12dc. Pierwszy cykl gdzie używam testów owulacyjnych. Ogólnie do tej pory używałam aplikacji Flo ale coś nie pokrywa mi się z wynikami testów. Dziś dość mocny ból w lewym jajniki i ból krzyża. Na testach owulacyjnych też mocniejsza krecha choć myślę że nie pozytywna jeszcze.☺️

Nie miałam żadnych zabiegów. Tak myślałam ,bo oba były bardzo obfite. Nie robiłam żadnych testów ,bo od kilku miesięcy trochę odpuściłam. Miałam pół roku temu podobną sytuację to lekarka stwierdziła ,że może była jakaś ciąża. Lub to może być plamienie okoloowulacyjne ale to nie było plamienie. Kazała zrobić betę i wziąć duphaston . Beta nie wykazywała ciąży duphaston wzięłam, okres przyszedł. Więc sądziłam, że to taka sama sytuacja. Ale wtedy nic mnie nie bolało nic mi nie było a teraz od 2 tyg brzuch mnie pobolewa , piersi mi urosły i bolały ale wczoraj przestały. Sama nie wiem jak nic przez weekend nic się nie wyjaśni to się też będę musiała umówić do lekarza.

Rozumiem. A badałas poziom prolaktyny ? Ona czasem powoduje plamienia jeśli jest za wysoka. Test już powinien wyjść jeśli byłaby ciąża . Ile bierzesz już dupka? W jakiej dawce ?

Jakiś czas temu badałam i było oki. Dupka brałam najpierw 2x1 przez 5 dni potem z dr zmieniliśmy na 1x1 przez 10 dni a w tym cyklu wzięłam 2x1 żeby szybciej już wywołać @ 😉

Ja też badalam co jakiś czas... zawsze było w normie, aż przyszedł ten czas że wyszła za wysoko. Prolaktyne warto badać częściej

No to jedziemy [emoji23][emoji23][emoji23]

Dziś na bank owu. Rano jeszcze był pozytywny test, teraz już nie. A jajniki na przemian się skręcaja i tak myślę z którego tym razem owu.
Seksy rano więc, może coś z tego będzie. Daj Boże [emoji120]
1587752617073.jpeg

No to jedziemy [emoji23][emoji23][emoji23]

Dziś na bank owu. Rano jeszcze był pozytywny test, teraz już nie. A jajniki na przemian się skręcaja i tak myślę z którego tym razem owu.
Seksy rano więc, może coś z tego będzie. Daj Boże [emoji120]Zobacz załącznik 1110867

Ja też dzisiaj mam owulację. Potwierdzone monitoringiem. Trzymam kciuki! ;D

reklama
A jak nastroje u dziewczyn po owulacji?? Tych czekających na testowanie lub @??
Bo dziewczyny w trakcie owu pewnie cudnie 😊
Ja mam jakiegoś doła. Do małpy jeszcze 7dni... A już zaplanowałam kolejne badanie. Obiecałam sobie, że ostatnie!!
Czy któraś z Was badała śluz pod względem wrogości??

Do góry