reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Ja mam fazy... raz się nakręcam, raz mówię sobie luz... i faktycznie daje radę ogarnąć się w miarę... W tej ciąży sprzed kilku miesięcy byłam w szoku... bo nie miałam objawów- prócz nudności w aucie... No i jadłam to, czego normalnie bym nie ruszyła w knajpie. Byliśmy w górach i dziennie robiliśmy minimum 30km ... Więc jak szliśmy do knajpy na obiad i podali mi jakieś jedzenie, które mi nie do końca smakowało to i tak zjadłam ...A jestem z tych, która oddaje jak coś nie gra, lub nie zjadam 🙈
Oczywiście wracając do domu ledwo przetrwałam w aucie na awiomarinie... mąż zasugerował, że może ciąża. A ja do niego- co Ty!! Nie ma szans !! Aż w końcu po powrocie dwa dni zrobiłam... jeszcze przed @ i wieeeelki szok i szczęście 😍
A cykl spisywaalam na straty....

reklama
Dodam, że cykl bez zapisywania,śledzenia itp... owszem wiedziałam mniej więcej kiedy owu bo miałam w tym cyklu badanie drożności;) ale nic po za tym nie obserwowałam po badaniu. Zero myślenia o ciąży. Po wakacjach myślałam, że wrócę do starania...

A kiedy masz termin @. Ja do tego idę drugi raz. Pierwszy byłam we wrzesniu. Od tamtej pory nie byłam u gina. Bo miałam dość. Wcześniej w ciągu 4 msc byłam chyba 10 razy na kontrolach itd. a od września zaczęłam pracę w nowej firmie i albo okres mi się przesunął, albo musiałam zostać dłużej w pracy albo byłam chora i tak przekladalam wizyty. Dzwonilam w zeszłym tygodniu umówić się do gina innego od niepłodności to zapisali mnie na listę rezerwową bo narazie przyjmuje tylko stałe pacjentki.
Ja @ sama nie wiem jak mam liczyć bo wcześniej miałam dwie @ w odstępie 2 tygodni a teraz licząc od pierwszego dnia ostatniego krwawienia tak jak zawsze mam cykl 28-30 dni to powinnam dostać w zeszły czwartek czuli już 8 dzień mi się spóźnia okres. W niedzielę zaczęłam brać dupka wczoraj wzięłam ostata tabletkę. Test ostatni zrobiłam w środę ale ten taki paskowy. Wczoraj jak pisałam myślałam, że już się zaczęło bo jak próbowałam zbadac szyjkę to na palcu miałam delikatnie brązowy śluz, a dziś nic a nic nie widać już.

Kurde dzieiaj u mnie jeszcze mocniejsza ta kreska na teście owu a jedziemy do dziadkow. Kurde co tak pozno w tym mcu ta owu jak my tak wczesnie starania zaczęliśmy.

Ja @ sama nie wiem jak mam liczyć bo wcześniej miałam dwie @ w odstępie 2 tygodni a teraz licząc od pierwszego dnia ostatniego krwawienia tak jak zawsze mam cykl 28-30 dni to powinnam dostać w zeszły czwartek czuli już 8 dzień mi się spóźnia okres. W niedzielę zaczęłam brać dupka wczoraj wzięłam ostata tabletkę. Test ostatni zrobiłam w środę ale ten taki paskowy. Wczoraj jak pisałam myślałam, że już się zaczęło bo jak próbowałam zbadac szyjkę to na palcu miałam delikatnie brązowy śluz, a dziś nic a nic nie widać już.
Nie śledzę ostatnio aż tak forum. A czemu myślisz że to dwie @ w odstępie 2 tyg jesteś po jakimś zabiegu (przepraszam jeśli już pisałaś). Może warto iść na betę. Robiłaś testy owu wiesz czy miałaś w tym cyklu?

Dziewczyny, za 6 dni mam mieć okres, a tu tymczasem śluz rozciągliwy jak białko jaja, jak mówiłam zawsze, że w życiu takiego nie widziałam to właśnie widzę. Test owulacyjny z duchem kreski czyli ewidentnie negatywny. No i nie wiem. Owulacja chyba mało prawdopodobna? 🤷 Miewacie rozciągliwy śluz przed okresem?
Nie kieruj się testem tylko działaj. Organizm bywa przewrotny i nie zawsze jest wszystko jak w zegarku. Jeśli ten śluz jest objawem owulacji, to test wyjdzie negatywny - bo został zrobiony za późno. Ja miałam owu w tym dniu co właśnie taki śluz, tyle że kilka dni przed „terminem”. Następnego dnia już sucho i szyjka opuszczona. Skrócił mi się cykl, w którym się udało. Możliwe, że Tobie się wydłużył :) Jeśli się nie boisz to sprawdź sobie szyjkę. Jeśli to owulacja, to wszystko w środku będzie rozpulchnione i mokre a szyjki w ogóle nie wyczujesz albo będziesz musiała naprawdę głęboko sięgać. Ja przed @ szyjkę miałam tak nisko, że wystarczało włożyć niecałą połowę palca i już ją czułam, a w owulację nie czułam w ogóle - szyjka zlewała się z otoczeniem :D

Nie śledzę ostatnio aż tak forum. A czemu myślisz że to dwie @ w odstępie 2 tyg jesteś po jakimś zabiegu (przepraszam jeśli już pisałaś). Może warto iść na betę. Robiłaś testy owu wiesz czy miałaś w tym cyklu?
Nie miałam żadnych zabiegów. Tak myślałam ,bo oba były bardzo obfite. Nie robiłam żadnych testów ,bo od kilku miesięcy trochę odpuściłam. Miałam pół roku temu podobną sytuację to lekarka stwierdziła ,że może była jakaś ciąża. Lub to może być plamienie okoloowulacyjne ale to nie było plamienie. Kazała zrobić betę i wziąć duphaston . Beta nie wykazywała ciąży duphaston wzięłam, okres przyszedł. Więc sądziłam, że to taka sama sytuacja. Ale wtedy nic mnie nie bolało nic mi nie było a teraz od 2 tyg brzuch mnie pobolewa , piersi mi urosły i bolały ale wczoraj przestały. Sama nie wiem jak nic przez weekend nic się nie wyjaśni to się też będę musiała umówić do lekarza.

reklama
Nie kieruj się testem tylko działaj. Organizm bywa przewrotny i nie zawsze jest wszystko jak w zegarku. Jeśli ten śluz jest objawem owulacji, to test wyjdzie negatywny - bo został zrobiony za późno. Ja miałam owu w tym dniu co właśnie taki śluz, tyle że kilka dni przed „terminem”. Następnego dnia już sucho i szyjka opuszczona. Skrócił mi się cykl, w którym się udało. Możliwe, że Tobie się wydłużył :) Jeśli się nie boisz to sprawdź sobie szyjkę. Jeśli to owulacja, to wszystko w środku będzie rozpulchnione i mokre a szyjki w ogóle nie wyczujesz albo będziesz musiała naprawdę głęboko sięgać. Ja przed @ szyjkę miałam tak nisko, że wystarczało włożyć niecałą połowę palca i już ją czułam, a w owulację nie czułam w ogóle - szyjka zlewała się z otoczeniem :D
Dzięki kochana za porady. U mnie sytuacja taka, że już 5 dzień nowego cyklu. Testy owulacyjne cały poprzedni cykl białe, podejrzewam, że owulacji mogło nie byc. Zobaczymy, co będzie się działo teraz.

Do góry