reklama
Ja dostałam tabletkę. Od razu po wzięciu tego samego dnia... krwawienie miałam max3 dniU mnie beta spada więc ciąża obumarla napewno, dziewczyny które miały podobne doświadczenie kiedy mielyscie krwawienie po spadku hcg?
HappyBabyMama
Fanka BB :)
Cześć Dziewczyny, co jakiś czas zaglądam, kibicuję każdej i cieszę się z każdych II kresek.
Chciałam się "wygadać". W realu nie mam z kim podzielić się emocjami. Bliższe znajome albo już z dziećmi i jak mam odwagę się podzielić swoimi emocjami to słyszę te wszystkie "wyluzuj" "uda się" albo moje ulubione "nie doszukuj się". Jak młotem w serce. A tu już dwa lata mijają, a w praktyce to nawet 3, 2 lata "monitorowane". Na każdej wizycie tylko takie zbywanie... a porównuje wyniki z dwóch lat i tylko gorzej. TSH mam już 4. 2 lata temu było 2.5. Anemia coraz bardziej pogłębiona. Endometrioza coraz bardziej boli. Plamienia brązowe przed okresem już nie dzień przed ale zaczynają się już tydzień przed. I cała kobieca intuicja podpowiada "jest coraz gorzej". I bezradność, bo niewiadomo gdzie pójść. Męża te szczegóły przerażają i dzieląc się tymi emocjami on się zamyka, boi i odbiera mu to chęci na współżycie i starania, więc tak sama sobie z tych chodzę... niby ok. ale dziś 2dc i załamka znów.
może spróbuj zmienić lekarza może jakas dieta. Nie masz łatwo dziewczyno bardzo ci współczuje. Bądź dzielna. Masz leki na tarczyce?
Wiktoria_22
Oczy mnie nie mylą. Ten drugi już jest pozytyw em, prawda. Ten z 1 zdjęcia robiony dwa dni temu. Wcseoaj robiłam ciut ciemniejsze ale dalej nie taka sama. Dziś już chyba jestem pewna bo kręci mnie w podbrzuszu. Owulacja tuż tuż [emoji7]
Dolvit
Okres powinnam dostać ok 19 kwietnia, chociaż często zdarza mi się 2dni opóźnienia w sobote zrobie jeszcze jeden bo to co wyszło to takie blade, ze3 ledwo widoczne. Mam nadzieję, że wtedy będzie dobrze widoczne. Na poniedziałek umówiłam się na teleporade z lekarzem genetykiem. Obiecałam sobie, że podejde na spokojnie do tematu. Nie ide na żadną bete, na usg umowie się po majówce, gdzie będę miała pewność,że zobacze serduszko. Nie chce już niepotrzebnie naświetlać dziecka bo usg jednak powoduje kawitacje tkanek.. I najlepsze jest to, że postanowiłam nikomu nic nie mówić aż do połowy 2 trymestru. Wie mąż no i Wy szczerze nie spodziewałam się ciąży teraz.. 31 stycznia miałam łyżeczkowanie, 18 marca pierwszy okres po zabiegu no i teraz bum! musi być dobrze. Obiecałam sobie,że urodze pierwsze dziecko przed 30...no i tak by z terminu wypadało,że się zmieszcze jeszcze w 2020@Dolvit gratulacje!!!! Ile dpo wyszedl tescik?
U
użytkownik-a
Gość
A po takiej tabletce ile trzeba odczekać z kolejną ciąża?Ja dostałam tabletkę. Od razu po wzięciu tego samego dnia... krwawienie miałam max3 dni
Kallinea90
To świetnie a jak mąż zareagował? a co sądzisz o detektorze tętna? Warto mieć takie coś?Okres powinnam dostać ok 19 kwietnia, chociaż często zdarza mi się 2dni opóźnienia w sobote zrobie jeszcze jeden bo to co wyszło to takie blade, ze3 ledwo widoczne. Mam nadzieję, że wtedy będzie dobrze widoczne. Na poniedziałek umówiłam się na teleporade z lekarzem genetykiem. Obiecałam sobie, że podejde na spokojnie do tematu. Nie ide na żadną bete, na usg umowie się po majówce, gdzie będę miała pewność,że zobacze serduszko. Nie chce już niepotrzebnie naświetlać dziecka bo usg jednak powoduje kawitacje tkanek.. I najlepsze jest to, że postanowiłam nikomu nic nie mówić aż do połowy 2 trymestru. Wie mąż no i Wy szczerze nie spodziewałam się ciąży teraz.. 31 stycznia miałam łyżeczkowanie, 18 marca pierwszy okres po zabiegu no i teraz bum! musi być dobrze. Obiecałam sobie,że urodze pierwsze dziecko przed 30...no i tak by z terminu wypadało,że się zmieszcze jeszcze w 2020
Ja moglam już w kolejnym cyklu próbować. Ale to zależy co Ci powie lekarz po kontroli. 3 tygodnie po poronieniu byłam na wizycie, na której lekarz sprawdził czy wszystko się zagoiło. U mnie było idealnie. Miesiączka przyszła po 28dniach po krwawieniu poronnym. Więc sytuację miałam jasna... choć niestety do tej pory drugi raz nie zeszłam... A minęło już 7 miesięcy;(A po takiej tabletce ile trzeba odczekać z kolejną ciąża?
U
użytkownik-a
Gość
A w którym tygodniu poronilas ? Bo u mnie bardzo wcześnie 4/5 tydzień hcg na poziomie 125 . Lekarz powiedział że jeśli nie zacznę krwawic do poniedziałku to mam się zjawic u niego A ja nic A nic nie czuje jakby miało się zacząć . Boję się szczerze tego co mnie czeka , boję się szpitala albo jakiegoś zakażenia .Ja moglam już w kolejnym cyklu próbować. Ale to zależy co Ci powie lekarz po kontroli. 3 tygodnie po poronieniu byłam na wizycie, na której lekarz sprawdził czy wszystko się zagoiło. U mnie było idealnie. Miesiączka przyszła po 28dniach po krwawieniu poronnym. Więc sytuację miałam jasna... choć niestety do tej pory drugi raz nie zeszłam... A minęło już 7 miesięcy;(
Jeju współczuję Ci że to tyle trwa 7 miesięcy znam to uczucie
reklama
Dolvit
Mąż się ucieszył... Ale myślę,że trochę odetchniemy jak szczęśliwie minie 9tydz bo wtedy 2 razy miałam poronienia :/ o detektorze nie myślę na razie modle się żeby w sobote była mocniejsza kreska na teście i aby na usg majowym zobaczyć bicie serduszka i żeby lekarz powiedział,że jest wszystko ok no i żeby potem przebrnąć szczęśliwie przez 1 trymestrTo świetnie a jak mąż zareagował? a co sądzisz o detektorze tętna? Warto mieć takie coś?