reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Niech I nam się uda 🤩 a ilo dniowe masz cykle? Ja 28-29dni? Czujesz się jakoś inaczej? U mnie gdzieś z tydzień temu pojawiła się temperatura i dreszcze ale z koleji w poprzednim cyklu też tak miałam I nic. Ogólnie to dobrze się czuje . Czasem delikatnie czuje coś pobokach w dole brzucha ale nie wiem czy nie doszukuje się czegoś znowu. Może to tylko trawienie 🤣

Tak, mam cykle 28-max 30 dni i mam dokładnie takie same objawy jak Ty 🤣 tzn. jakieś 5dpo było mi strasznie zimno, a w ciągu tego cyklu czasami zarwie mnie podbrzusze, ale to lekki ból, którego nie wiem czy sobie nie wmawiam :p piersi bolą mnie lekko od wczoraj ale przed @ też tak mam. Ja co cykl to widzę jakieś objawy, a później przychodzi @, więc mam obawy że w tym może być podobnie.
Robiłam testy owulacyjne od 11dc i pierwszy pozytywny wyszedł mi 14dc wieczorem. A owulację czułam 16dc (jeżeli to była ona)...

reklama
Tak, mam cykle 28-max 30 dni i mam dokładnie takie same objawy jak Ty 🤣 tzn. jakieś 5dpo było mi strasznie zimno, a w ciągu tego cyklu czasami zarwie mnie podbrzusze, ale to lekki ból, którego nie wiem czy sobie nie wmawiam :p piersi bolą mnie lekko od wczoraj ale przed @ też tak mam. Ja co cykl to widzę jakieś objawy, a później przychodzi @, więc mam obawy że w tym może być podobnie.
Robiłam testy owulacyjne od 11dc i pierwszy pozytywny wyszedł mi 14dc wieczorem. A owulację czułam 16dc (jeżeli to była ona)...
Ja wczoraj leżałam wieczorem w lozku I cały czas miałam zimne stopy i dłonie. A brzuch i nogi gorące haha. Po pierwszej ciąży mi się zmieniło i miałam zawsze ciepłe a teraz taka zmiana. Ale pewnie to nie ma znowu nic wspólnego 🤣

Miałam test owulacyjny robić wieczorem ale zrobiłam znowu przed południem, odczytuje go jako pozytywny jednak zastanawiam się kiedy najlepiej działać. Ostatni raz był wczoraj wieczorem i teraz boje się ze dzisiaj to za wcześnie, tzn w sensie ze za często i że plemniki nie zdążą dojrzeć....

Załączniki

• DCDEAC35-3BE5-41D1-9D31-0A817F503AE9.jpeg
    DCDEAC35-3BE5-41D1-9D31-0A817F503AE9.jpeg
    1,1 MB · Wyświetleń: 93
Miałam test owulacyjny robić wieczorem ale zrobiłam znowu przed południem, odczytuje go jako pozytywny jednak zastanawiam się kiedy najlepiej działać. Ostatni raz był wczoraj wieczorem i teraz boje się ze dzisiaj to za wcześnie, tzn w sensie ze za często i że plemniki nie zdążą dojrzeć....
ja bym mimo wszystko działała dzisiaj wieczorem :)

W okresie owulacyjnym można działać nawet codziennie

reklama
Przekonalyscie mnie ;) ale mam straszna manie na punkcie dojrzałości plemników
No wlasnie ja tez juz nie wiem jak to jest? Mi ginekolog i polozna (u ktorej bylam na monitoringu cyklu) mowili, ze codziennie to nie jest dobrze, i nawet przy domniemanej owulacji mowili, ze co drugi dzien. A Wy jak dzialacie? Nie wiem juz co myslec.

Do góry