reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Niech I nam się uda 🤩 a ilo dniowe masz cykle? Ja 28-29dni? Czujesz się jakoś inaczej? U mnie gdzieś z tydzień temu pojawiła się temperatura i dreszcze ale z koleji w poprzednim cyklu też tak miałam I nic. Ogólnie to dobrze się czuje . Czasem delikatnie czuje coś pobokach w dole brzucha ale nie wiem czy nie doszukuje się czegoś znowu. Może to tylko trawienie 🤣

Tak, mam cykle 28-max 30 dni i mam dokładnie takie same objawy jak Ty 🤣 tzn. jakieś 5dpo było mi strasznie zimno, a w ciągu tego cyklu czasami zarwie mnie podbrzusze, ale to lekki ból, którego nie wiem czy sobie nie wmawiam :p piersi bolą mnie lekko od wczoraj ale przed @ też tak mam. Ja co cykl to widzę jakieś objawy, a później przychodzi @, więc mam obawy że w tym może być podobnie.
Robiłam testy owulacyjne od 11dc i pierwszy pozytywny wyszedł mi 14dc wieczorem. A owulację czułam 16dc (jeżeli to była ona)...

reklama
Tak, mam cykle 28-max 30 dni i mam dokładnie takie same objawy jak Ty 🤣 tzn. jakieś 5dpo było mi strasznie zimno, a w ciągu tego cyklu czasami zarwie mnie podbrzusze, ale to lekki ból, którego nie wiem czy sobie nie wmawiam :p piersi bolą mnie lekko od wczoraj ale przed @ też tak mam. Ja co cykl to widzę jakieś objawy, a później przychodzi @, więc mam obawy że w tym może być podobnie.
Robiłam testy owulacyjne od 11dc i pierwszy pozytywny wyszedł mi 14dc wieczorem. A owulację czułam 16dc (jeżeli to była ona)...
Ja wczoraj leżałam wieczorem w lozku I cały czas miałam zimne stopy i dłonie. A brzuch i nogi gorące haha. Po pierwszej ciąży mi się zmieniło i miałam zawsze ciepłe a teraz taka zmiana. Ale pewnie to nie ma znowu nic wspólnego 🤣

Miałam test owulacyjny robić wieczorem ale zrobiłam znowu przed południem, odczytuje go jako pozytywny jednak zastanawiam się kiedy najlepiej działać. Ostatni raz był wczoraj wieczorem i teraz boje się ze dzisiaj to za wcześnie, tzn w sensie ze za często i że plemniki nie zdążą dojrzeć....

Załączniki

• DCDEAC35-3BE5-41D1-9D31-0A817F503AE9.jpeg
    DCDEAC35-3BE5-41D1-9D31-0A817F503AE9.jpeg
    1,1 MB · Wyświetleń: 85
Miałam test owulacyjny robić wieczorem ale zrobiłam znowu przed południem, odczytuje go jako pozytywny jednak zastanawiam się kiedy najlepiej działać. Ostatni raz był wczoraj wieczorem i teraz boje się ze dzisiaj to za wcześnie, tzn w sensie ze za często i że plemniki nie zdążą dojrzeć....
ja bym mimo wszystko działała dzisiaj wieczorem :)

W okresie owulacyjnym można działać nawet codziennie

reklama
Przekonalyscie mnie ;) ale mam straszna manie na punkcie dojrzałości plemników
No wlasnie ja tez juz nie wiem jak to jest? Mi ginekolog i polozna (u ktorej bylam na monitoringu cyklu) mowili, ze codziennie to nie jest dobrze, i nawet przy domniemanej owulacji mowili, ze co drugi dzien. A Wy jak dzialacie? Nie wiem juz co myslec.

Do góry