reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Cześć Kobietki :)
Jestem tutaj nowa i postanowiłam dołączyć :) To mój kolejny cykl starań. W związku z tym, że mam problemy ze śluzem od tego cyklu stosowałam Fertilsafe + testy owulacyjne. Powiedziałabym, że wszystko pięknie zagrało, ale oczywiście nie wytrzymałam... i zrobiłam dzisiaj rano test ciążowy, a to mój 25dc, owulacja była w 16dc. Jaki to człowiek głupi... Wiedziałam, że wyjdzie negatywny, ale oczywiście podświadomie liczyłam na "cień cienia".
A jak już zobaczyłam tą jedną kreskę to mi wszystko opadło...
Witaj. Może jeszcze coś wyjdzie z tego cyklu 😉
Dziewczyny, czy Wy też to widzicie? Jeszcze w piątek była biel, dzisiaj cień cienia?!
Coś widzę, jakby przebijało. Ale to takie niepewne. Koniecznie powtórz 😉
W instrukcji jest zeby splunac na palca i rozmazac na szybce, nie mozna jesc, pic, myc zebow przez 3h przed. O porze nic nie jest napisane. Musisz odczekac 10-15 min przed odczytaniem wyniku ;)

Ja tez sie ucze dopiero :p Ja juz na pewno jestem po plodnych wiec tylko kropki widze. Pierwszego dnia zrobilam kolo 22, ale jadlam wczesniej [emoji23] mialam kropki i pojedynczy slaby lisc paproci. Po @ bede nadal mierzyc temp i robic ten test ze sliny.
O nie - znowu nie pić 3 godziny 🙄 chciałam zmienić testy owulacyjne na mikroskop bo dużo pije i ciężko mi wytrzymać nawet 2 h. A tym bardziej 3. Myślałam, że już bym nie musiała się męczyć 🙄 no chyba, żeby robić ten test prostu po wstaniu, po nocy 😜
Dziewczyny, a ja nadal o śluzie 🤦‍♀️🙂
Dzis mam 13 dc, cykle 25-26 dniowe i w teorii powinnam już być po owu, oczywiście działaliśmy intensywnie 9 dc, 11 dc, 12 dc i zastanawiam się czy to efekty baraszkow, czy możliwe że owu się przesunęła, bo dziś rano miałam mega przezroczysty śluz, a zazwyczaj jak wcześniej gdzieś pisałam, mam go mało albo w ogóle, może przez to się pojawił że zwiększyłam picie wody 🤔 co sądzicie? Działać i dzisiaj?
Działajcie dalej dziś - mogła się przesunąć np o 2 dni 😉
Woda na pewno pomogła. Ja też zauważyłam o wiele więcej śluzu jak zaczęłam więcej pić 😉
Eh to znowu nie wiem co robić, ja czytałam ze lepiej co 2 dni niż codziennie bo wtedy nasienie jest lepszej jakości... może to głupio zabrzmi ale żałuje ze wczoraj baraszkowalismy bo tak to spokojnie działalibyśmy dzisiaj przy dodatnim teście :/ .
Powtórzę dziś wieczorem jeszcze test owulacyjny i zobaczę czy jest ciemniejszy czy jaśniejszy , jak będzie jaśniejszy to działamy bo i tak nic nie ma do stracenia...
chyba mam paranoje od testowania... a to pierwszy cykl z tymi testami, za bardzo analizuje i mam dość
Ja też mam zawsze schize z tymi starzejącymi plemnikami. Trzeba wydzielać seksy w okresie owu 😉 mi lekarz mówił, żeby co dwa dni. I też mam zawsze ten dylemat. Potem wydaje mi się przy zaczęstych seksach, że zmarnowaliśmy te plemniki i to jeszcze w najważniejszym dniu.
Ale jeśli w tym cyklu się nie uda to już nie będziemy kombinować 😆 jest ochota to będą bzyki codziennie. Mi się wydaje, że zmiana strategii co parę miesięcy też jest dobra. Zakładając, że nasienie jest słabe i szybko umiera to czym częściej tym lepiej. Także może u niektórych par to przynosi skutek. Trzeba wszystkiego spróbować.

reklama
Ja mam 34 dzień cyklu i nadal okresu nie ma. Piersi bolą , najbardziej sutki. Pobolewa mnie brzuch i jest taki wzdęty i ciągle mi się odbija powietrzem. W tym cyklu też moja twarz wygląda tragicznie już dawno nie miałam takiego dramatu i wdał mi się stan zapalny na dziasle. Wczoraj test negatywny, chyba nie ma co się oszukiwać więc wczoraj wzięłam duphaston. Myślicie, że nie ma co się łudzić ?
Jestem w podobnej sytuacji. @ Spóźnia mi się 4 dni. W sobotę rano w czasie stosunku pojawiła się @ myślałam że to @ ale później ani kropli. Dziś lekko brunatne plamienia ale może 2-3 krople. 3-4 dni temu sprawdzałam i miałam szyjkę nisko, wczoraj też sprawdzalam i miałam niziutko. Przed chwilą sprawdziłam i jest wysoko (dużo wyżej) boli mnie brzuch, mdli mnie. Zastanawiam się czy iść na bęte ale obawiam się że pójdę i dostanę @. Może kupię dziś test i zrobię rano? Od soboty wieczór biorę też dupka rano i wieczorem.

Witaj. Może jeszcze coś wyjdzie z tego cyklu 😉

Coś widzę, jakby przebijało. Ale to takie niepewne. Koniecznie powtórz 😉

O nie - znowu nie pić 3 godziny 🙄 chciałam zmienić testy owulacyjne na mikroskop bo dużo pije i ciężko mi wytrzymać nawet 2 h. A tym bardziej 3. Myślałam, że już bym nie musiała się męczyć 🙄 no chyba, żeby robić ten test prostu po wstaniu, po nocy 😜

Działajcie dalej dziś - mogła się przesunąć np o 2 dni 😉
Woda na pewno pomogła. Ja też zauważyłam o wiele więcej śluzu jak zaczęłam więcej pić 😉

Ja też mam zawsze schize z tymi starzejącymi plemnikami. Trzeba wydzielać seksy w okresie owu 😉 mi lekarz mówił, żeby co dwa dni. I też mam zawsze ten dylemat. Potem wydaje mi się przy zaczęstych seksach, że zmarnowaliśmy te plemniki i to jeszcze w najważniejszym dniu.
Ale jeśli w tym cyklu się nie uda to już nie będziemy kombinować 😆 jest ochota to będą bzyki codziennie. Mi się wydaje, że zmiana strategii co parę miesięcy też jest dobra. Zakładając, że nasienie jest słabe i szybko umiera to czym częściej tym lepiej. Także może u niektórych par to przynosi skutek. Trzeba wszystkiego spróbować.
Myślę, że zmiana strategi też jest korzystna 🙂 ale jak się ma ochotę, to po prostu trzeba się bzykac 😅 natura może ingeruje 🤔😉

Jestem w podobnej sytuacji. @ Spóźnia mi się 4 dni. W sobotę rano w czasie stosunku pojawiła się @ myślałam że to @ ale później ani kropli. Dziś lekko brunatne plamienia ale może 2-3 krople. 3-4 dni temu sprawdzałam i miałam szyjkę nisko, wczoraj też sprawdzalam i miałam niziutko. Przed chwilą sprawdziłam i jest wysoko (dużo wyżej) boli mnie brzuch, mdli mnie. Zastanawiam się czy iść na bęte ale obawiam się że pójdę i dostanę @. Może kupię dziś test i zrobię rano? Od soboty wieczór biorę też dupka rano i wieczorem.
Mam nadzieję, że to nie @ 🤞
Ja w poprzednim cyklu miałam po stosunku w okolicy @ 2 dni przed - brunatny śluz i myślałam że przyszła wcześniej, ale potem 2 dni nic i miałam nadzieję, że to ciąża, niestety po tych 2 dniach zalało mnie ze zdwojoną siłą 😕🙄

Ja jak pytałam swojego lekarza, to mówił że nie ma złotej zasady. Na większość teorii nie ma nawet badań!
Eh to znowu nie wiem co robić, ja czytałam ze lepiej co 2 dni niż codziennie bo wtedy nasienie jest lepszej jakości... może to głupio zabrzmi ale żałuje ze wczoraj baraszkowalismy bo tak to spokojnie działalibyśmy dzisiaj przy dodatnim teście :/ .
Powtórzę dziś wieczorem jeszcze test owulacyjny i zobaczę czy jest ciemniejszy czy jaśniejszy , jak będzie jaśniejszy to działamy bo i tak nic nie ma do stracenia...
chyba mam paranoje od testowania... a to pierwszy cykl z tymi testami, za bardzo analizuje i mam dość

Mam nadzieję, że to nie @ [emoji1696]
Ja w poprzednim cyklu miałam po stosunku w okolicy @ 2 dni przed - brunatny śluz i myślałam że przyszła wcześniej, ale potem 2 dni nic i miałam nadzieję, że to ciąża, niestety po tych 2 dniach zalało mnie ze zdwojoną siłą [emoji53][emoji849]
Powiesz szczerze niech przyjdzie nawet @. Chciałabym wiedzieć na czym stoję by móc umówić się do gina

reklama
Miałam test owulacyjny robić wieczorem ale zrobiłam znowu przed południem, odczytuje go jako pozytywny jednak zastanawiam się kiedy najlepiej działać. Ostatni raz był wczoraj wieczorem i teraz boje się ze dzisiaj to za wcześnie, tzn w sensie ze za często i że plemniki nie zdążą dojrzeć....
Mój gin powiedział, że można ile się na ochotę, codziennie jest ok.

Do góry