reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Wogole mam może głupie pytanie ale nurtuje mnie to w każdym cyklu.. Myślicie ze ma sens unoszenie bioder do góry? Niby wiem że plemniki same w śluzie pędzą dalej bez względu na pozycję ale zawsze mam wyrzuty jak nie dam poduszki pod tyłek.. Później przychodzi @ i się zastanawiam czy to nie przez to 🤷‍♀️🤦‍♀️
Nie ma to raczej znaczenia ja od razu po przytulanku na siku szłam i mialam wrazenie ze wszystko poszlo do kibelka no a jednak nie bylo tak.

reklama
Niby spoko z ciuchami ale w praktyce to trochę zmora bo wiele ciuchów ma rozmiar uniwersalny i wszystko wisi. W mohito kupuje rozmiar 32 🤣🤦
Buty też 34- małe 35 i ten ból gdy podobają Ci się buty, a tam rozmiarówka w sklepie zaczyna się od 36. Pół biedy zimowe - już się przyzwyczaiłam, ale np japonek nie da się oszukać 😂

Dzięki za polecenie sklepu 😉

Magda w jaki sposób nakładasz tam ślinę? Trzeba robić codziennie o tej samej porze obserwacje?
Mam to samo z ubraniami i butami 🤣🤣🤣

Co do poduszki pod pupą albo trzymania nóg w górze, to będę mogą zaprzeczyć tej tezie, jeśli zajdę w ciążę w tym cyklu [emoji6] bo nie robię żadnej z tych rzeczy [emoji846]
Dziewczyny, czy któraś z Was ma takie cylke 26 dniowe? Na który dzień cyklu przypadała Wam owulacja?
Ja mam 25-27, ostatnie 3 były 26 dniowe. Owu przeważnie w 12-13 dc

Ja w rozmiarze M czułam się okropnie... Jak zaczełam ćwiczyć i trzymać dietkę to wróciłam do swojego xs i tak już zostało [emoji849] [emoji849]

Patrząc na te zdjęcia moje szynki na brzuchu naprawdę można się przestraszyć :errr: :errr: Zaraz by z rzeźni dzwonili czy bym nie oddała trochę boczusia :D

Także dziewczyny - jeżeli tylko chcecie - da się !

[emoji123][emoji123]

Pół roku:
- z 88,5 cm w brzuchu (ten baleron z 1 zdjęcia) do 83 [emoji91][emoji91][emoji91]
- 2 cm w udach
- w barach bez zmian - zawsze miałam jak bocian pięty :D

[emoji123][emoji123]

Najgorzej zacząć potem już idzie :)

I tu nie chodzi o jakiś narcyzm tylko o to, że wszystko co sobie postanowicie jest możliwe [emoji91][emoji91][emoji91]

Wiecie że ja nawet po tym pół roku nie widziałam różnicy??? Dopiero to zdjęcie mi dało do myślenia ! Serio !

No dobra zboczyłam z tematu , ale pewnie z ciążą jest podobnie :) tylko siła i wiara da nam sukces, nie odbierajcie sobie jej, walczcie i mam nadzieje, że zbierzecie potem owoce !!

Powodzonka!
Mi też zawsze udawało się schudnąć. Przy wadze 75 kg dostawalam red alert i brałam się za siebie. Najczęściej ważyłam około 60 kg i taka waga mi odpowiadała. Zgadzam się, jak chcesz to potrafisz.
Jednak teraz osiągnęłam 78 kg i 32 lata[emoji2962][emoji379] a waga nie chce spadać. Ale i ja nie mam motywacji. Przez te sprawy z ciąża trochę straciłam chęć do działania. Odkąd zaczęliśmy się starać powolutku przychodziły kilogramy. Liczę na to, że się otrząsnę i jednak wrócę do mojej stałej wagi

Nadrabiam troche wątek mimo ze juz na grudniowych jestem ciaglu tu do was wracam i powiem ci. Ja 6 dni po owulacji czulam i zaczelam miec objawy ciazy wiec jest to mozliwe 😁 z tym ze ja wyjatkowo dziwne przeszlam zagniezdzenie z gorączką i okropnym bolem pachwiny i brzucha jak na okres. Podejrzewalam nawet koronawirusa przez moment 😅
też dostałam gorączki i dreszczy i cały czas bolał mnie brzuch w sumie trwało to nie całe 48 h później sie uspokoiło ( to był wtorek/środa) w piątek testowałam i cień cienia... niestety później pojawiło się obfite krwawienie i tak do dziś :(

Niby spoko z ciuchami ale w praktyce to trochę zmora bo wiele ciuchów ma rozmiar uniwersalny i wszystko wisi. W mohito kupuje rozmiar 32 [emoji1787][emoji1751]
Buty też 34- małe 35 i ten ból gdy podobają Ci się buty, a tam rozmiarówka w sklepie zaczyna się od 36. Pół biedy zimowe - już się przyzwyczaiłam, ale np japonek nie da się oszukać [emoji23]

Dzięki za polecenie sklepu [emoji6]

Magda w jaki sposób nakładasz tam ślinę? Trzeba robić codziennie o tej samej porze obserwacje?

W instrukcji jest zeby splunac na palca i rozmazac na szybce, nie mozna jesc, pic, myc zebow przez 3h przed. O porze nic nie jest napisane. Musisz odczekac 10-15 min przed odczytaniem wyniku ;)

Ja tez sie ucze dopiero :p Ja juz na pewno jestem po plodnych wiec tylko kropki widze. Pierwszego dnia zrobilam kolo 22, ale jadlam wczesniej [emoji23] mialam kropki i pojedynczy slaby lisc paproci. Po @ bede nadal mierzyc temp i robic ten test ze sliny.

reklama
też dostałam gorączki i dreszczy i cały czas bolał mnie brzuch w sumie trwało to nie całe 48 h później sie uspokoiło ( to był wtorek/środa) w piątek testowałam i cień cienia... niestety później pojawiło się obfite krwawienie i tak do dziś :(
A nie to ja nie przestalam sie dziwnie czuc. W dniu zagniezdzenia gorączka, bol brzucha jak na @ z tym ze nigdy nie mialam boli przed miesiaczka a zwlaszcza nie az tyle, straszne zawroty glowy, oslabienie, klocie jajnikow i infekcja imtymna. Pozniej w kolejnych dniach mialam bol pachwiny i dalej klocie jajnikow i w piersiach a temperatura 37.5 i tak zostalo. Dopiero po 5 tygodniu ciazy minelo 🙂 generalnie prawie nikt mi nie wierzyl w moj instynkt, objawy i wszyscy mysleli ze wymyslam z wyjątkiem staraczek ❤❤❤

Do góry