reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Wogole mam może głupie pytanie ale nurtuje mnie to w każdym cyklu.. Myślicie ze ma sens unoszenie bioder do góry? Niby wiem że plemniki same w śluzie pędzą dalej bez względu na pozycję ale zawsze mam wyrzuty jak nie dam poduszki pod tyłek.. Później przychodzi @ i się zastanawiam czy to nie przez to 🤷‍♀️🤦‍♀️
Nie ma to raczej znaczenia ja od razu po przytulanku na siku szłam i mialam wrazenie ze wszystko poszlo do kibelka no a jednak nie bylo tak.

reklama
Niby spoko z ciuchami ale w praktyce to trochę zmora bo wiele ciuchów ma rozmiar uniwersalny i wszystko wisi. W mohito kupuje rozmiar 32 🤣🤦
Buty też 34- małe 35 i ten ból gdy podobają Ci się buty, a tam rozmiarówka w sklepie zaczyna się od 36. Pół biedy zimowe - już się przyzwyczaiłam, ale np japonek nie da się oszukać 😂

Dzięki za polecenie sklepu 😉

Magda w jaki sposób nakładasz tam ślinę? Trzeba robić codziennie o tej samej porze obserwacje?
Mam to samo z ubraniami i butami 🤣🤣🤣

Co do poduszki pod pupą albo trzymania nóg w górze, to będę mogą zaprzeczyć tej tezie, jeśli zajdę w ciążę w tym cyklu [emoji6] bo nie robię żadnej z tych rzeczy [emoji846]
Dziewczyny, czy któraś z Was ma takie cylke 26 dniowe? Na który dzień cyklu przypadała Wam owulacja?
Ja mam 25-27, ostatnie 3 były 26 dniowe. Owu przeważnie w 12-13 dc

Ja w rozmiarze M czułam się okropnie... Jak zaczełam ćwiczyć i trzymać dietkę to wróciłam do swojego xs i tak już zostało [emoji849] [emoji849]

Patrząc na te zdjęcia moje szynki na brzuchu naprawdę można się przestraszyć :errr: :errr: Zaraz by z rzeźni dzwonili czy bym nie oddała trochę boczusia :D

Także dziewczyny - jeżeli tylko chcecie - da się !

[emoji123][emoji123]

Pół roku:
- z 88,5 cm w brzuchu (ten baleron z 1 zdjęcia) do 83 [emoji91][emoji91][emoji91]
- 2 cm w udach
- w barach bez zmian - zawsze miałam jak bocian pięty :D

[emoji123][emoji123]

Najgorzej zacząć potem już idzie :)

I tu nie chodzi o jakiś narcyzm tylko o to, że wszystko co sobie postanowicie jest możliwe [emoji91][emoji91][emoji91]

Wiecie że ja nawet po tym pół roku nie widziałam różnicy??? Dopiero to zdjęcie mi dało do myślenia ! Serio !

No dobra zboczyłam z tematu , ale pewnie z ciążą jest podobnie :) tylko siła i wiara da nam sukces, nie odbierajcie sobie jej, walczcie i mam nadzieje, że zbierzecie potem owoce !!

Powodzonka!
Mi też zawsze udawało się schudnąć. Przy wadze 75 kg dostawalam red alert i brałam się za siebie. Najczęściej ważyłam około 60 kg i taka waga mi odpowiadała. Zgadzam się, jak chcesz to potrafisz.
Jednak teraz osiągnęłam 78 kg i 32 lata[emoji2962][emoji379] a waga nie chce spadać. Ale i ja nie mam motywacji. Przez te sprawy z ciąża trochę straciłam chęć do działania. Odkąd zaczęliśmy się starać powolutku przychodziły kilogramy. Liczę na to, że się otrząsnę i jednak wrócę do mojej stałej wagi

Nadrabiam troche wątek mimo ze juz na grudniowych jestem ciaglu tu do was wracam i powiem ci. Ja 6 dni po owulacji czulam i zaczelam miec objawy ciazy wiec jest to mozliwe 😁 z tym ze ja wyjatkowo dziwne przeszlam zagniezdzenie z gorączką i okropnym bolem pachwiny i brzucha jak na okres. Podejrzewalam nawet koronawirusa przez moment 😅
też dostałam gorączki i dreszczy i cały czas bolał mnie brzuch w sumie trwało to nie całe 48 h później sie uspokoiło ( to był wtorek/środa) w piątek testowałam i cień cienia... niestety później pojawiło się obfite krwawienie i tak do dziś :(

Niby spoko z ciuchami ale w praktyce to trochę zmora bo wiele ciuchów ma rozmiar uniwersalny i wszystko wisi. W mohito kupuje rozmiar 32 [emoji1787][emoji1751]
Buty też 34- małe 35 i ten ból gdy podobają Ci się buty, a tam rozmiarówka w sklepie zaczyna się od 36. Pół biedy zimowe - już się przyzwyczaiłam, ale np japonek nie da się oszukać [emoji23]

Dzięki za polecenie sklepu [emoji6]

Magda w jaki sposób nakładasz tam ślinę? Trzeba robić codziennie o tej samej porze obserwacje?

W instrukcji jest zeby splunac na palca i rozmazac na szybce, nie mozna jesc, pic, myc zebow przez 3h przed. O porze nic nie jest napisane. Musisz odczekac 10-15 min przed odczytaniem wyniku ;)

Ja tez sie ucze dopiero :p Ja juz na pewno jestem po plodnych wiec tylko kropki widze. Pierwszego dnia zrobilam kolo 22, ale jadlam wczesniej [emoji23] mialam kropki i pojedynczy slaby lisc paproci. Po @ bede nadal mierzyc temp i robic ten test ze sliny.

reklama
też dostałam gorączki i dreszczy i cały czas bolał mnie brzuch w sumie trwało to nie całe 48 h później sie uspokoiło ( to był wtorek/środa) w piątek testowałam i cień cienia... niestety później pojawiło się obfite krwawienie i tak do dziś :(
A nie to ja nie przestalam sie dziwnie czuc. W dniu zagniezdzenia gorączka, bol brzucha jak na @ z tym ze nigdy nie mialam boli przed miesiaczka a zwlaszcza nie az tyle, straszne zawroty glowy, oslabienie, klocie jajnikow i infekcja imtymna. Pozniej w kolejnych dniach mialam bol pachwiny i dalej klocie jajnikow i w piersiach a temperatura 37.5 i tak zostalo. Dopiero po 5 tygodniu ciazy minelo 🙂 generalnie prawie nikt mi nie wierzyl w moj instynkt, objawy i wszyscy mysleli ze wymyslam z wyjątkiem staraczek ❤❤❤

Do góry