reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Mi brak sił na to oczekiwanie . 24 dc , chyba pms mi się zaczal jestem płaczliwa i agresywna na zmianę i bol piersi ten co zawsze na tydzień przed @ .

Załączniki

• 20200406_221408.jpg
    20200406_221408.jpg
    1 MB · Wyświetleń: 64
reklama
Żurek się łatwo robi, 4 kiełbasy typu śląska (te zwykłe małe) 100 g wędzonego boczku, włoszczyzna, jedna cebula drobno posiekana, ziele angielskie, sól, pieprz, ziemniaki w kostkę od razu surowe albo osobno gotowane i dodane na końcu, gotujesz to, potem wyciagasz kiełbase i boczek żeby pokroić (można surowe pokroić i od razu takie gotować), na końcu zakwas żurku z butelki (ewentualnie z proszku żurek) i przyprawiasz majerankiem, do tego trochę śmietany i dwie łyżki mąki mieszasz w szklance z odrobiną zupy, żeby się nie zważylo i dodajesz do garnka i włala [emoji854][emoji6]
Większość ludzi gotuje na białej kiełbasie ale wg mnie to jest wtedy barszcz biały [emoji3]
Nic, bo nie dostalam niczego. Może w Kauflandzie uda mi się kupić...
1. Na kryzys zawsze kupuje ogórki kiszone! Ale przed ostatnia @ zjadłam wszystkie [emoji2368]
2. Pamiętam z dzieciństwa jajka faszerowane pieczarkami. Mam w ustach ten smak, ale bez majonezu Winiary nie da się [emoji6]
3. Żurku nie umiem [emoji2356]
4. Może zrobię karkówkę nadziewana śliwka, morela suszona, mega!
5. Na piątek chciałam zrobić łososia w rukoli

Jesteśmy tylko we 2 więc za dużo też nie chce... Myślę że to wystarczy. Ciasta nie piekę bo gruba jestem [emoji6]

P. S. Nie kupiłam nic dovrego do jedzenia, ale za to mam olej z wiesiołka [emoji7] dziś wzielam pierwszy raz.
Obiło mi sie tez o uszy że czarnuszka jest dobra na płodność, więc kupiłam i olej i ziarna - smakuje przeokropnie [emoji1785]

A ty co planujesz?

Mi ginekolog i endokrynolog powiedziała, że najprostszy kwas foliowy 'folik'( ten taki zielono-biale opakowanie) jest najlepszy. Wszystkie 'mieszanki' gorzej się wchłaniają,a jak powiedziałam że biorę pregne to kazała mi oddać jakiejś koleżance której nie lubię [emoji3526] i jak zrobiłam badania to wszystko jest ok,także polecam najprostszy, najtańszy kwas foliowy on jako jedyny chyba też nie jest suplementem diety
Ciekawe, mój pregne polecał. Teraz właśnie zamówiłam, a wcześniej miałam ten folik właśnie. Ale ja jeszcze biorę terdyferon. Tam też jest 0.35 kwasu foliowego.

Nic, bo nie dostalam niczego. Może w Kauflandzie uda mi się kupić...
1. Na kryzys zawsze kupuje ogórki kiszone! Ale przed ostatnia @ zjadłam wszystkie [emoji2368]
2. Pamiętam z dzieciństwa jajka faszerowane pieczarkami. Mam w ustach ten smak, ale bez majonezu Winiary nie da się [emoji6]
3. Żurku nie umiem [emoji2356]
4. Może zrobię karkówkę nadziewana śliwka, morela suszona, mega!
5. Na piątek chciałam zrobić łososia w rukoli

Jesteśmy tylko we 2 więc za dużo też nie chce... Myślę że to wystarczy. Ciasta nie piekę bo gruba jestem [emoji6]

P. S. Nie kupiłam nic dovrego do jedzenia, ale za to mam olej z wiesiołka [emoji7] dziś wzielam pierwszy raz.
Obiło mi sie tez o uszy że czarnuszka jest dobra na płodność, więc kupiłam i olej i ziarna - smakuje przeokropnie [emoji1785]

A ty co planujesz?
Żurek jest mniam, też kiedyś nie umiałam.
Ja idę trochę na łatwiznę. Kupuje Żurek Winiary w torebce. Kiełbasa, cebula, ziemniaki i marchewkę startą daje do tego [emoji6]
Tylko robię z dwóch opak żurku

Ja właśnie też robiłam dziś listę co dobrego zrobić na święta, i bedzie:
Żurek, schab że śliwka, jajka sadzone na pierzynce marchewkowo szpinakowej,
No i standardowo gyros, jakąś wiosenną itp.
Z ciast robię sernik, i czekoladowo dyniowe [emoji16]
Coś tam zawsze w lodówce będzie!

A i mam już zawijasy zamrożone ostatnio robiłam jak mężowi szykowalam żarcie w trasę to miałam wenę i kreciłam dalej [emoji16]

Dzięki za odpowiedzi. Ja na SM. Dowiedziałam się 2 lata temu. Chciałam wiedzieć czy może któraś ma 'mini' przejścia czy przeszkody

reklama
Do góry