reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Tak poprawia moj mąż miał budowę plemnika 0% i udało się na 2% ale zajęło to z rok i nie tylko fertilmen ale i inne tabletki dostawał od lekarza chodź fakt faktem udało się nam teraz gdzie mąż nic nie brał przez 3 miesiące ale na pewno dzięki temu jednak skoczyło mu

reklama
Kobietki, a ja mam do Was pytanie? Ćwiczycie w przypuszczalną owulację?
Nie wiem co zrobić, ja jestem dość aktywna fizycznie i chyba wolałabym poćwiczyć, bo ostatnio już jak od owulacji byłam taka nakręcona A później się nie udawało to mówiłam kuzwa po co to itp, nie cwiczylam mówię żeby nie zaszkodzić itp, itd jak to u Was ?
Wstyd się przyznać ale ja nie ćwiczę wcale 🥴

Troche sie zaczynam denerwowac. Ze skonczy sie jak poprzednio. Mam bol pachwiny. W tamtym miesiacu na kilka dni przed tragedia bylo dokladnie to samo. Taki sam bol i ta sama pachwina. Czemu moze tak bolec? Czy to zwiastuje to samo?
Mi też promieniuje ból ma pachwiny. To jest normalne. Nic niepokojącego jak dla mnie także spokojnie.

Dziewczyny, prosze o pomoc moze bylyscie w podobnej sytuacji. Staramy sie z mezem o dziecko od ponad roku. Maz wykonal badanie nasienia i wyszlo, ze ma malo plemnikow w calym ejakulacie ma 4.71 mln gdzie prawidlowy wynik to minimum 39, suma plemników o ruchu postepowym wynosi 22, czyli tez poniżej. Androlog powiedzial, ze maz ma zrobic fragmentacje, i wyniosla ona 17%. Mielismy umowiona kolejna wizyte u androloga, ale przez koronawirusa zostala ona przelozona na 6 maja.Zastanawia mnie czy mamy jakies szanse na naturalne poczecie.
Są jakieś witaminy na poprawę nasienia ale ja nie znam nazwy bo nigdy mąż ich nie bral. Może warto spróbować.

Mi też promieniuje ból ma pachwiny. To jest normalne. Nic niepokojącego jak dla mnie także spokojnie.
A kłócie w pochwie wystepujace czasami tez jest okej? Wszystko to co czuje co bylo w tamtym miesiacu mnie niesamowicie denerwuje i nie mam pojecia czy mam sie przejmowac. Jutro ide na bete i progesteron bo boje sie ze progesteron moze nie domaga

Odpoczywam [emoji8] zaczęło boleć bardziej i już wiem że to nie podbrzusze a jajniki, nawet na tyłku się nie da siadać bo wszystko pobolewa u mnie to norma w środku cyklu tyle że tym razem później niż zawsze i sama już nie wiem czy owu się nie przesunęła [emoji849]
Połóż się, odpocznij.

reklama
Wstyd się przyznać ale ja nie ćwiczę wcale 🥴
Ja teraz robię treningi Chodakowskiej w domu codziennie o 18 na insta lub fb wrzuca po 20-30 min ćwiczeń, zapisuje je więc można zrobić później. Bardzo spoko, nie jest tak ciężko ;) Pracuje zdalnie i nie idzie wysiedzieć już na miejscu, więc ruszyłam się z nudów :)

Do góry