reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Ja też nic nie czułam jak się udało, a wcześniej przez 13 cykli czułam wszystko 😂 Także trzymam kciuki żeby i u Ciebie to był znak! 😊 Co do testu, w który dzień, to już jak uważasz. Trudno tutaj przewidzieć czy jeśli by się udało, to czy ten 1 dzień robi znaczenie 🤷🏼‍♀️
Ha ha 😁dziękuję Ci bardzo 😻 fajnie takie słowa usłyszeć i jakoś tak człowiekowi lżej od razu 😘 Nie ma okresu jest nadzieja 😁

reklama
Troche sie zaczynam denerwowac. Ze skonczy sie jak poprzednio. Mam bol pachwiny. W tamtym miesiacu na kilka dni przed tragedia bylo dokladnie to samo. Taki sam bol i ta sama pachwina. Czemu moze tak bolec? Czy to zwiastuje to samo?
Nie... To może zwiastować, że możesz być w ciąży i wszystko się rozciąga. A żeby poronić trzeba najpierw być w ciąży. Czyli oznaki ciąży nie zwiastują niczego złego. Czyli nie wkręcaj sobie :)

Dziewczyny, prosze o pomoc moze bylyscie w podobnej sytuacji. Staramy sie z mezem o dziecko od ponad roku. Maz wykonal badanie nasienia i wyszlo, ze ma malo plemnikow w calym ejakulacie ma 4.71 mln gdzie prawidlowy wynik to minimum 39, suma plemników o ruchu postepowym wynosi 22, czyli tez poniżej. Androlog powiedzial, ze maz ma zrobic fragmentacje, i wyniosla ona 17%. Mielismy umowiona kolejna wizyte u androloga, ale przez koronawirusa zostala ona przelozona na 6 maja.Zastanawia mnie czy mamy jakies szanse na naturalne poczecie.

Kobietki, a ja mam do Was pytanie? Ćwiczycie w przypuszczalną owulację?
Nie wiem co zrobić, ja jestem dość aktywna fizycznie i chyba wolałabym poćwiczyć, bo ostatnio już jak od owulacji byłam taka nakręcona A później się nie udawało to mówiłam kuzwa po co to itp, nie cwiczylam mówię żeby nie zaszkodzić itp, itd jak to u Was ?
Też się ostatnio zastanawiałam jak to jest z tymi ćwiczeniami 🤔. Czy można sobie robić taką Chodakowską itd?
Podbijam pytanie !

Nie... To może zwiastować, że możesz być w ciąży i wszystko się rozciąga. A żeby poronić trzeba najpierw być w ciąży. Czyli oznaki ciąży nie zwiastują niczego złego. Czyli nie wkręcaj sobie :)
No test pozytywny wiec przypuszczalnie jestem. Ale bol pachwiny mi same zle rzeczy przypomina. Boje sie bardzo ze ta ciaze tez strace

Dziewczyny, prosze o pomoc moze bylyscie w podobnej sytuacji. Staramy sie z mezem o dziecko od ponad roku. Maz wykonal badanie nasienia i wyszlo, ze ma malo plemnikow w calym ejakulacie ma 4.71 mln gdzie prawidlowy wynik to minimum 39, suma plemników o ruchu postepowym wynosi 22, czyli tez poniżej. Androlog powiedzial, ze maz ma zrobic fragmentacje, i wyniosla ona 17%. Mielismy umowiona kolejna wizyte u androloga, ale przez koronawirusa zostala ona przelozona na 6 maja.Zastanawia mnie czy mamy jakies szanse na naturalne poczecie.
Hej, ja niestety nie znam się na tym temacie. Ale szanse zawsze są 😉 już nie raz słyszałam, że przy słabych wynikach badań zaskoczyło nagle naturalnie 😉

Kurcze nie pamiętam która z dziewczyn ale jakiś czas temu pisała, że jest w szoku bo im się udało mimo bardzo słabych plemników męża. Nazywała to wręcz cudem :)

reklama
Też się ostatnio zastanawiałam jak to jest z tymi ćwiczeniami 🤔. Czy można sobie robić taką Chodakowską itd?
Podbijam pytanie !
To chyba zależy od programu jaki wybieracie? 🤔
Ja ćwiczyłam skalpel, turbo spalanie i killera. I chyba tylko teraz na skalpel bym się zdecydowała po owu. On jest taki bardziej rozciągający i w miarę spokojny.
Ja nie ćwiczę regularnie tylko od czasu do czasu, żeby nie mieć cellulitu. Ale chyba bym lekarza dopytała 🤔

Do góry