reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Kobietki, a ja mam do Was pytanie? Ćwiczycie w przypuszczalną owulację?
Nie wiem co zrobić, ja jestem dość aktywna fizycznie i chyba wolałabym poćwiczyć, bo ostatnio już jak od owulacji byłam taka nakręcona A później się nie udawało to mówiłam kuzwa po co to itp, nie cwiczylam mówię żeby nie zaszkodzić itp, itd jak to u Was ?

Ja tym razem poczekam parę dni. Okres wypada w sobotę 4tego. Zastanawiam się tylko nad opcją czy testować w dzień okresu czy dzień przed? 🤔
Objawów konkretnie żadnych nie mam. Tylko 5/6 dpo bolało podbrzusze, dlatego testowałam 8 dpo bo myślałam, że coś wyjdzie. Teraz nic mnie nie boli i nic nie czuje.
Ja też nic nie czułam jak się udało, a wcześniej przez 13 cykli czułam wszystko 😂 Także trzymam kciuki żeby i u Ciebie to był znak! 😊 Co do testu, w który dzień, to już jak uważasz. Trudno tutaj przewidzieć czy jeśli by się udało, to czy ten 1 dzień robi znaczenie 🤷🏼‍♀️

Cześć dziewczyny, niestety, miałam jakieś złe przeczucia i się potwierdziły - zrobiłam test (a nawet 2, czułość 10) i bezlitosna biel aż pali po oczach 😭😭😭
Nie wiem, czy to rzeczywiście biochemiczna, czy ten poniedziałkowy test (strumieniowy Facelle z Rossmanna) był jakiś pechowy i wprowadził mnie w błąd. Fajnie było przez te 2 dni myśleć, że po 9 miesiącach starań się udało - fantastyczne uczucie 😉 no ale cóż, widocznie tak miało być.

Kochane Staraczki, wiem, jak to jest czekać, jak to jest się rozczarować i życzę Wam, żebyście jak najszybciej mogły te uczucia zamienić na radość z bycia mamą. Trzymam kciuki za testujące dzisiaj, ale też za Was wszystkie tutaj, które próbują - wierzę, że dla każdej z nas ten właściwy czas nadejdzie ❤️ Wysyłam Wam ogrom pozytywnej energii 🥰 Udanej środy!
A jaki test o czulosci 10 robilas? Bo jezeli pink, to powiem Ci tylko ze robilam 2 tajie i zaden mi nie pokazal ciazy w dodatku blizniaczej przy becie 53.1 😊 biel az razila w oczy 😂

Cześć dziewczyny, niestety, miałam jakieś złe przeczucia i się potwierdziły - zrobiłam test (a nawet 2, czułość 10) i bezlitosna biel aż pali po oczach 😭😭😭
Nie wiem, czy to rzeczywiście biochemiczna, czy ten poniedziałkowy test (strumieniowy Facelle z Rossmanna) był jakiś pechowy i wprowadził mnie w błąd. Fajnie było przez te 2 dni myśleć, że po 9 miesiącach starań się udało - fantastyczne uczucie 😉 no ale cóż, widocznie tak miało być.

Kochane Staraczki, wiem, jak to jest czekać, jak to jest się rozczarować i życzę Wam, żebyście jak najszybciej mogły te uczucia zamienić na radość z bycia mamą. Trzymam kciuki za testujące dzisiaj, ale też za Was wszystkie tutaj, które próbują - wierzę, że dla każdej z nas ten właściwy czas nadejdzie ❤️ Wysyłam Wam ogrom pozytywnej energii 🥰 Udanej środy!
Test może być wadliwy... W dodatku nie każdy test jest sobie równy. Tak jak dziewczyny piszą np. Pink nie wykrywa bardzo wczesnej ciąży u wielu dziewczyn. Powtórz albo lepiej zrób betę.

Poziom betaHCG raczej nie spada tak szybko żebyś najpierw miała kreskę a 2 dni później już żadnej :)

A jaki test o czulosci 10 robilas? Bo jezeli pink, to powiem Ci tylko ze robilam 2 tajie i zaden mi nie pokazal ciazy w dodatku blizniaczej przy becie 53.1 😊 biel az razila w oczy 😂
Robiłam Pink i Nordtest - oba o czułości 10 i oba negatywne. Mam jeszcze kilka o czulosci 25, ale chyba odpuszczę i poczekam na okres. Myślę, że to naprawdę może być biochemiczna - na tym teście Facelle kreska pojawiła się od razu i była dobrze widoczna, a 2 dni później totalna biel. Coś powinno się pojawić, przynajmniej cień cienia, a nie było nic 😪

reklama
Troche sie zaczynam denerwowac. Ze skonczy sie jak poprzednio. Mam bol pachwiny. W tamtym miesiacu na kilka dni przed tragedia bylo dokladnie to samo. Taki sam bol i ta sama pachwina. Czemu moze tak bolec? Czy to zwiastuje to samo?

Do góry