reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Spokojnie Kochana nie ma co aplikować dopóki nie ma wyników. Ja np sobie nie wyobrażam mojego męża jakby miał robić wyniki. Ciężko by z tym było, a już nie mowie jakby wyszło coś nie tak to napewno by się mega zalamal
Mój Boże na razie będe trzymać mojego [emoji3531]
Żarty zartami ale trochę też się martwię o jego wyniki nasienia..

reklama
Dziewczyny a jak to jest z pochwa i szyjka macicy po zapłodnieniu? Jest wysoko nisko? A pochwa? Jest jakoś opuchnieta?
Szyjki macicy się samemu nie bada po owulacji przy staraniach o ciążę. Szyjka zmienia się u każdej kobiety w innym czasie, czasem dopiero w 7-8 tyg. ciąży. W trakcie owulacji powinna być wysoko i rozmiękczona, a później opada. Jak opadnie, to już wiesz, że skończył się okres płodny. Od tej pory sama się nie badasz, bo nie ma takiej potrzeby - i tak szyjka nic Ci nie powie.

Pochwa teoretycznie powinna się zmienić, tj. być bardziej opuchnięta (wargi sromowe), sina lub taka sino-czerwona. Wyraźnie widać wtedy, że jest przekrwiona. Chociaż to też nie jest 100% objaw ciąży, bo można mieć taki objaw po prostu przed @ z powodu wysokiego poziomu progesteronu :)

Spokojnie Kochana nie ma co aplikować dopóki nie ma wyników. Ja np sobie nie wyobrażam mojego męża jakby miał robić wyniki. Ciężko by z tym było, a już nie mowie jakby wyszło coś nie tak to napewno by się mega zalamal
Noooo mi też było ciężko :D
Jedyny plus że musi zrobić co swoje w domu i w ciągu godziny dostarczyć do labo

reklama
Do góry