reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Zgadzam się, też się musiałam nauczyć wielu skrótów, ale to przy pierwszej ciąży. Ominęły mnie tylko te wszystkie leki poza euthyroxem. No i to niecierpliwe liczenie dni, wyczekiwanie, sprawdzanie w kalendarzu, kupowanie testów ciążowych (owu nigdy nie robiłam). Kiedyś nie zwracałam uwagi na objawy, nawet nie pamiętałam w którym dniu cyklu zwykle czuję piersi i ile trwa plamienie, a teraz wszystko skrupulatnie zapisuję...
A Ty powtarzałaś betę?

reklama
A Ty powtarzałaś betę?
Tak, dziś rano i za cholerę nie mogę się skupić na pracy ;). Już otworzyłam stronę z wynikami, chociaż pobrania w punkcie są do 11 i kurier nawet nie odebrał jeszcze próbek, żeby je zawieźć do labu ;).

A skoro już pytasz to przyznam, że wczoraj rano zrobiłam kolejny test (ale innej firmy i mniej czuły) i kreska była prawie niewidoczna. Pojawiła się wyraźna dopiero po kilku minutach (teoretycznie już po czasie rekomendowanym przez producenta). I stwierdziłam, że skoro to znów biochemiczna, to nie warto dziś iść na betę, ale powiedziałam sobie, że zrobię jeszcze dziś rano taki czulszy (tej samej firmy co poprzednio, żeby porównać) i podejmę decyzję. I dziś wyszła nieco ciemniejsza niż w niedzielę, więc zrobiłam betę :). Zobaczymy ;).

Jeśli chodzi o objawy, to piersi tak samo, ale w podburzszu już tak mocno nie czuję rozpierania...

Tak, dziś rano i za cholerę nie mogę się skupić na pracy ;). Już otworzyłam stronę z wynikami, chociaż pobrania w punkcie są do 11 i kurier nawet nie odebrał jeszcze próbek, żeby je zawieźć do labu ;).

A skoro już pytasz to przyznam, że wczoraj rano zrobiłam kolejny test (ale innej firmy i mniej czuły) i kreska była prawie niewidoczna. Pojawiła się wyraźna dopiero po kilku minutach (teoretycznie już po czasie rekomendowanym przez producenta). I stwierdziłam, że skoro to znów biochemiczna, to nie warto dziś iść na betę, ale powiedziałam sobie, że zrobię jeszcze dziś rano taki czulszy (tej samej firmy co poprzednio, żeby porównać) i podejmę decyzję. I dziś wyszła nieco ciemniejsza niż w niedzielę, więc zrobiłam betę :). Zobaczymy ;).

Jeśli chodzi o objawy, to piersi tak samo, ale w podburzszu już tak mocno nie czuję rozpierania...

Z tymi testami to różnie bywa, nie ma się co sugerować. Daj znać koniecznie jak dostaniesz wynik.

Dziewczyny, panie w labo się spisały chyba im zaniosę czekoladę jak pójdę powtarzać betę 😉

Mój wynik to 115 mlu, progesteron 52.
W czwartek powtórka i w piątek mam wizytę u mojej ginki, niech to będzie wizyta z dobrymi wiadomościami.
Właśnie zobaczyłam, że to będzie piątek 13tego 😂

Z tymi testami to różnie bywa, nie ma się co sugerować. Daj znać koniecznie jak dostaniesz wynik.

Dziewczyny, panie w labo się spisały chyba im zaniosę czekoladę jak pójdę powtarzać betę 😉

Mój wynik to 115 mlu, progesteron 52.
W czwartek powtórka i w piątek mam wizytę u mojej ginki, niech to będzie wizyta z dobrymi wiadomościami.
Właśnie zobaczyłam, że to będzie piątek 13tego 😂
Extra, gratulacje :D

Właśnie testy zrobiłam, są mocniejsze kreski na obu. Wrzucam zdjęcia pierwsze z piątku następne z dzisiaj.z dwóch testów. Kreski są mocniejsze niż ostatnio. Chyba sie udałoZobacz załącznik 1089654Zobacz załącznik 1089655

Obudzilam sie rano, myślę sobie, znowu moja @ zaczyna swirowac i po 4 regularnych, ten cykl znowu wydluzony, bo @ spoznia sie 6 dni. Ale wstalam i mówię - sprawdzę, z ciekawości!!!

Ewidentnie ciemniejsze!!!

Dziewczyny, ja też nie wytrzymałam i testowałam. Dziś mój 28dc, jakieś 13 dpo, jestem 1-2 dni przed terminem @.
Byłam już w laboratorium i wybłagałam betę na cito, wynik ma być w ciągu godziny. Tak bardzo boję się cieszyć.

Ale sie kresek posypalo! Gratulacje ! [emoji3590]

Mam kolejną zagadkę...
Od piątku plamie, myślałam, że się okres zaczyna bo to był 31dc. Byłam wczoraj u gina i po zrobieniu usg powiedziała, że nie zanosi się na @ tylko na kolejną owulacja. Edno 10 i pęcherzyk 11. No i wczoraj po ostrych przytulankach zaczęłam krwawić. Wygląda to jak okres. Ale najlepsze jest to, że kazała mi brać Clo no i wczoraj wzięłam 2 tabl. I nie wiem co mam robić... Czy dalej brać Clo czy odstawić i poczekać...

Dziewczyny wielkie dzięki za wsparcie, tylko 4 osoby z mojego grona wiedzą o ciąży, mąż teściowa i 2 przyjaciółki ale o tym że przyjaciółki wiedzą ani teściowa ani mąż nie wie. Wiem że oboje nie chcą narazie tego rozgłaszać, ja do póki nie pójdę do lekarza chce też być ostrożna, ale to forum tutaj daje jakąś niesamowitą siłę i wsparcie. Wielkie dzięki, że mogłam sie tu znaleźć.

Dziewczyny gratuluję z całego serca dwóch kresek! 😊
Ja test za 2 dni bo za 2 dni planowo @.
Ale dziś mnie mocno zaklulo tak jakby w jajniku, potem ból w podbrzuszu na środku, gniecie i boli od 15 minut. Czy to może wróżyć pozytyw na teście???? Dodam że nigdy przed okresem nie miewam żadnych kompletnie bóli. Nawet w okres nic mnie nie boli. A tu takie klucie 🤔

Witajcie. Śledzę wasze losy od jakiegoś czasu i trzymam mocno kciuki aby każda z nas zaszla w upragniona ciążę. My właśnie zaczynamy się starać. Mam 32 lata w tym roku i 6 letnia córkę. Odkładaliśmy decyzję o kolejnej ciąży z różnych powodów. Póki co jestesmy zdecydowani i mocno podjarani ta decyzja zupełnie jak za pierwszym razem [emoji4] mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swojego grona[emoji16]

reklama
Hej! Zapraszamy, rozgość się, byle nie na długo [emoji854][emoji6]
Witajcie. Śledzę wasze losy od jakiegoś czasu i trzymam mocno kciuki aby każda z nas zaszla w upragniona ciążę. My właśnie zaczynamy się starać. Mam 32 lata w tym roku i 6 letnia córkę. Odkładaliśmy decyzję o kolejnej ciąży z różnych powodów. Póki co jestesmy zdecydowani i mocno podjarani ta decyzja zupełnie jak za pierwszym razem [emoji4] mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swojego grona[emoji16]

Do góry