reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

A kiedy planujesz testować?;) dziś robiłam już research na innych forach i uczucie jak na okres nie skreśla nam szans, ze w tym cyklu się udało :) a prawdę mówić myślałam, ze już nie mam na co liczyć :) bardzo trzymam za Ciebie kciuki❤❤❤
Dziękuję kochana ja również będę trzymać kciuki za Ciebie😙❤️ z racji tego, że moje cykle są 27 a nawet 35 dniowe to sama nie wiem, ale może już jutro zacznę od rana. W końcu do testów owulacyjnych dostałam 20 testów ciążowych plus jakiś swój zapas mam, więc nie szkoda😂😙

reklama
Dzień dobry w 1dc. W końcu w 35 DC @ nadeszła. Troszkę smuteczek bo miałam nadzieję że jednak się nie pojawi ale cóż. Głowa do góry i próbujemy dalej. Jutro idę na badania krwi. Moja endokrynolog profilaktycznie zleciła mi całą listę (około 10 różnych badań) pod kątem starań. Mam nadzieję że wyjdą okej :)

No i jest i u mnie 1dc. Do tego znowu wydłużony cykl w stosunku do tego, co bylo zawsze. Zanim zaczęliśmy się starać miałam jak w zegarku 25 dyniowe cykle. A teraz cuda. Był już i 23 i 21 i 28 i 30. Testy owulacyjne też chyba dobrze nie wskazywały owulacji. Jestem sfrustrowana, to wszystko to wróżenie z fusów.

Ej, ej co jest dziewczyny??

Kurcze wiedziałam, że jak zacznę cykl to zaraz czarne chmury tu zawitają - normalnie wykrakałam no! może trzeba się ulotnić, bo pecha przyciągam na to forum :eek:

Dupa do góry, cyc do przodu! Musi wreszcie zatrybić kobitki!!

Jeszcze będziecie pić szampana :) Nie może być inaczej :)
Bo dzis taki dzien szary i wgl buuu zaraz wiosna sie zacznie od razu odzyjemy i bedzie duuzo nowych kreseczek!!! :-)

U mnie właśnie zaczeło padać...

Zniose wszystko ale nie deszcz! Nie znoszę być mokra, już wole jak pada na mnie śnieg...
Znów zmoknę idąc do pracy, bo na 19 :D

A ja właśnie nie wiem jak to ugryźć, bo wiadomo, że przy każdym okresie jest ten smutek i zwątpienie. Mogę odpuścić liczenie i mierzenie tak jak na początku, mogę odpuścić testy owulacyjne, ale już sam seks co dwa dni nie pozwoli przestać myśleć (bez tego znowu na pewno nie trafimy🙉). Plus boje się, że może fizycznie coś jest nie tak, a jeszcze nic nie diagnozowalam. A może nie mam owulacji? Tyle, że na myśl o badaniach i bieganiu po lekarzach, na które niespecjalnie mam czas, mam jakaś taką wewnętrzna blokadę. Dwa lata temu miałam porządne USG,tak po prostu i wtedy wszystko było ok, akurat rósł pęcherzyk. A jeśli on nie peka? No a przecież nie ma chyba opcji, żebyśmy tyle razy omijali owulację przy tych wszystkich obliczeniach? No i to jest sposób w który ja się nakręcam. I kompletnie nie umiem się w tym odnaleźć. Nic mi innego specjalnie nie przynosi ulgi. Nawet moja dotychczasowa pasja. Pomaga trochę wygadanie, ale przecież wszystkim tego nie mówię, a osoby którym mówię mają już mnie dość. I w sumie nie wiedzą co ze mną robić,bo przecież nie mogą mi pomóc,bo niby jak?

Oj wiele razy mam to samo...

Takie chodzenie wkołko z którego nic nie wynika...

Myślę, że na monitoring akurat mogłabyś się wybrać. Wiedziałabyś jak rosną pęcherzyki, jak endo itp. ale to już Twoja decyzja.

U mnie też niby wszystko ok, trafialiśmy z owu z wszystkim no normalnie każde zalecenie, nawet Luteina podtrzymująca i guzik...

A wygadać się zasze tez możesz tu :) :)

Dobrze dziewczyny że jesteście. Dzisiaj rzeczywiście totalna deprecha. Jeszcze pogoda potęguje to odczucie. Dzisiaj trochę sobie popłakałam ale też poprzytulałam i pogadałam z moim. Wiem że świat nie kręci się tylko wokół tego tematu ale dzisiaj wyjątkowo mam kiepski dzień. Na szczęście jest już lepiej. Głowa do góry dziewczyny. Jakoś to będzie 💪.

Hej:) wracam w drugim cyklu starań :) dziś 10dpo: czuje lekkie skurcze jak na okres, ale delikatne i czasem łaskotanie (?), cycki nie bola. Przeczucie takie: czasem mam myśli: wow chyba się udało!, a za chwile: niee, teraz znowu nie...
Czy takie uczucie w podbrzuszu (lekko okresowe) plus duzo śluzu: wodnisty, ale lekko mleczny mogą w ogole dawać jeszcze nadzieje?
Hej miałam tak 6dni przed @ to był piątek beta wyszła negatywna a wieczorem bóle typowo okresowe zdziwiłam się bo nigdy nie dostawałam okresu wcześniej plus duża ilość mlecznego sluzu. Testy wychodziły praktycznie negatywne bo duchy cieni a w niedziele wyszła już widoczna druga kreska.

A kiedy planujesz testować?;) dziś robiłam już research na innych forach i uczucie jak na okres nie skreśla nam szans, ze w tym cyklu się udało :) a prawdę mówić myślałam, ze już nie mam na co liczyć :) bardzo trzymam za Ciebie kciuki❤️❤️❤️
W lutym kiedy mial sie zblizac termin miesiaczki, to takze mialam takie uczucie w brzuchu i bardzo mokro...okazalo sie ze sa dwie kreseczki. Takze jest szansa, trzymam za was kciuki :)
Ja zamierzam zrobić test owu pod koniec miesiaca....zobaczymy, bo teraz kompletnie nie wiem kiedy sie spodziewać owulacji..

Hej miałam tak 6dni przed @ to był piątek beta wyszła negatywna a wieczorem bóle typowo okresowe zdziwiłam się bo nigdy nie dostawałam okresu wcześniej plus duża ilość mlecznego sluzu. Testy wychodziły praktycznie negatywne bo duchy cieni a w niedziele wyszła już widoczna druga kreska.
O matko jak dobrze czytać takie wpisy ❤️❤️ Testuje w piątek lub sobote jeśli @ nie przyjdzie :)

O matko jak dobrze czytać takie wpisy ❤❤ Testuje w piątek lub sobote jeśli @ nie przyjdzie :)
No ja też miałam przeczucie że w ciąży jestem i mimo negatywnej bety robiłam testy dalej 😁

Załączniki

• IMG_20200209_144912.jpg
    IMG_20200209_144912.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 99
  • IMG_20200209_145031.jpg
    IMG_20200209_145031.jpg
    1,8 MB · Wyświetleń: 95
  • IMG_20200209_145733.jpg
    IMG_20200209_145733.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 98
  • IMG_20200223_155458.jpg
    IMG_20200223_155458.jpg
    1,8 MB · Wyświetleń: 99
reklama
Ile dni trwają Twoje cykle i ktorego dnia cyklu wyszła pierwsza kreseczka jeśli oczywiscie mogę spytać? Gratuluję❤❤❤

Odstawiłam antykoncepcję w listopadzie i od tamtej pory cykle trwały 31 dni. Test pozytywny tak niezaprzeczalnie wyszedł mi w 29dniu cyklu a cienie widziałam już wcześniej od 26,27 dniu cyklu. Zakładam pomyłkę w laboratorium bo w piątek (27dc) beta była lekko ponad 2 czyli negatyw a miałam widoczne cienie na teście od razu po zrobieniu później bladły a w poniedziałek beta wynosiła już 67

Do góry