reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Mam na dzisiaj zapisanego endokrynologa, ale chyba wizyte odwołam i pójde za miesiąc. Bez sensu się u niego pojawić skoro nie mam badań porobionych bo zapomniałam no i euthyroxu rownież nie brałam regularnie bo albo zapomniałam ale też byłam chora i nie wie czy mogę łączyć antybiotyki z euthyroxem. także zawitam do niego dopiero w lutym.

ps. pędzicie z tymi postami że nie nadążam czytać :D

@Smerfetka94 jak testowanie? :D
Z tego co wiem to można brać eutyrox (sama biorę) z antybiotykiem. Jeśli leczysz się na tarczycę to musisz brać leki regularnie i co najmniej 30 min po nie jeść ani nie pić (jedynie woda). Nieuregulowana tarczyce może mieć wpływ na problemy z zajściem w ciążę. Jeśli nie brałaś regularnie i nie robiłaś badań to faktycznie nie ma sensu iść, lepiej przełożyć.

Pani w aptece proponowała mi test z krwii domowy. W sumie nie jest takis ultra drogi bo 23zl kosztuje. Mieliście takie testy?
Chyba Smerfetka wspominała, że jedna dziewczyna robiła i wyszedl jej pozytywny, zrobiła betę i okazało się, że w ciąży nie jest. Ja to bym się nie zdecydowała, boję się kłucia.

reklama
No ja powiem Wam dziewczyny czuję się coraz dziwniej. Jakby przed @, ale jest jeszcze za wcześnie o tydzień. Cały czas mam dziwne pobolewania w dole. Może rzeczywiście implantacja dopiero się zaczęła wczoraj a objawy 2.01 to była owulacja. Kochaliśmy się ostatni raz w czasie płodnym 31.12 i 1.01, więc jest szansa, że się udało :) Tylko kurcze jeszcze tydzień czekania! Dobrze, że czekamy razem :)

No ja powiem Wam dziewczyny czuję się coraz dziwniej. Jakby przed @, ale jest jeszcze za wcześnie o tydzień. Cały czas mam dziwne pobolewania w dole. Może rzeczywiście implantacja dopiero się zaczęła wczoraj a objawy 2.01 to była owulacja. Kochaliśmy się ostatni raz w czasie płodnym 31.12 i 1.01, więc jest szansa, że się udało :) Tylko kurcze jeszcze tydzień czekania! Dobrze, że czekamy razem :)
A myślałam że już dziś się pochwalisz ||. No ale nic, poczekamy i tydzień z Tobą na te kreski 😉

28 dc
@ powinna być dziś lub jutro

Póki co objawów sugerujących cokolwiek brak.
A szyjka te się nie może zdecydować - jest nisko jak na @ ale nie do końca otwarta.

Pamiętam że w ciąży miałam bardzo wysoko.

To jeśli się udało to obstawiam chłopca :D Kciuki zaciśnięte. Kurcze ja to sobie jeszcze poczekam a poczekam eh. gdzie tam 26 stycznia buu.

28 dc
@ powinna być dziś lub jutro

Póki co objawów sugerujących cokolwiek brak.
A szyjka te się nie może zdecydować - jest nisko jak na @ ale nie do końca otwarta.

Pamiętam że w ciąży miałam bardzo wysoko.
Też miałam wysoko i była zamknięta tylko nie pamiętam czy twarda czy miękka, chyba bardziej miękka.

Mnie tak od tygodnia pobolewa w brzuchu inaczej niz na @, jajniki na zmianę plus bóle krzyża . Piersi spoko tylko delikatnie po bokach przy dotyku.

reklama
Do góry