reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Od razu teraz.
Na tamtych chwile po, ale tych terra testów / tez je chyba masz teraz/ zrobiłam dużo i ani razu fałszywej nie milam.
Na takim chińskim cieniutkim tez jest błąd kreseczka, ale nie uchwycę jej telefonem przez to, ze on taki cieniutki, a paradoksalnie paskowy chinczyk nigdy mi nie pokazał fałszywej kreski
Ciche gratulacje ☺️ A zalapiesz się jeszcze na październik, czy to już listopad ☺️??

Dzięki dziewczyny za kazde slowo.
Powiedzcie mi jeszcze kiedy moge spodziewać sie krwawienia?
Mecza mnie juz te piersi. Z dnia na dzien wieksze i bardziej bolesne. A bolu brzucha nawet nie widac :(

a jaki to? to mój bobotest w sobotę gdzie beta rosła już pewnie mocno, a wyszedł tak jasny że się zastanawiałam czy beta nie spada :p
Mi przy becie prawie 400 test od 25 wyszedł jaśniejszy niż kontrolna, więc w ogóle nie ma co się tym kierować! :) Ja nie robię już żadnych testów czy bety i czekam cierpliwie na USG :)

reklama
Dziewczyny mam pytanie. Z racji, że mieszkam w UK i wiadomo, że tutaj nie dają luteiny w razie plamień to czy jeżeli zaszłabym w ciążę i rodzina wysłałaby mi leki z Polski to czy branie ich byłoby bezpieczne? Nie jestem fanką leków a branie ich na własną rękę jest w ogóle zle i wiem o tym doskonale. Ale z tego co wiem to luteina nie zaszkodzilaby dziecku. 2 moje bliskie koleżanki brały i jedna zapobiegawczo a druga bo miała plamienia. Rozmawialismy o tym z narzeczonym jeśli miałoby pomóc to zrobimy wszystko..

Ja brałam raz w przypadku plamien, drugi raz zapobiegawczo. Nie pomogły. Powiem Ci jak to mi wyjaśnił mój gin. Mówię tutaj o Duphastonie, bo taki miałam przepisany. Wczesna ciąża rządzi się prawami natury na tyle, ze branie duphastonu wspomaga ale Ciebie mentalnie. Masz poczucie psychiczne, ze robisz coś co może zapobiec stracie, masz spokojna głowę i się nie stresujesz. Duphaston brany od połowy cyklu przygotuje Ci ładnie macice do ew implementacji. Endometrium będzie troszkę grubsze i lepiej przygotowane, a ciałko żółte będzie miało stymulowana produkcje progesteronu. Natomiast niestety nie polecam brać hormonów na własna rękę.

Do góry