reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
@ForgetMeeNot widac widać. Ale super!!! Teraz tez 9dpo? Jak długie kasz cykle? Chyba jesteśmy na podobnym etapie i tez wczoraj brzuch, jajniki bolały. Do @ 8 dni

Pierwszy raz mam testy z tej firmy i nie wiem czy to już pozytywny czy nie? [emoji848][emoji848][emoji848]
IMG_20200218_091900.jpeg

Od razu teraz.
Na tamtych chwile po, ale tych terra testów / tez je chyba masz teraz/ zrobiłam dużo i ani razu fałszywej nie milam.
Na takim chińskim cieniutkim tez jest błąd kreseczka, ale nie uchwycę jej telefonem przez to, ze on taki cieniutki, a paradoksalnie paskowy chinczyk nigdy mi nie pokazał fałszywej kreski
To super [emoji846]
Trzymam mocno kciuki i cieszę się że te terra nie pokazują falszywcow [emoji16]
Pójdziesz na betę dziś? Masz blisko haha [emoji6]

Owszem co nie zmienia faktu że przy cieniach na teście taki wynik bety jakby nie było wg norm laboratorium jest negatywny i można uznać testy za fałszywie pozytywne a później się zdziwić że @ nie przychodzi :D w tamtym miesiącu betę miałam 3.69 i cieni na testach nie było dlatego też wydaje mi się że tu akurat wina była laboratorium:)

Tak i nie.
Brak ciąży to mniej niż 1. Zawsze (poza kilkoma innymi przypadkami jak rak jajnika - ale to ekstremalne przykłady) Każdy wynik większy od 1 u kobiety ok 10-14 dni po owu oznacza, ze do zapłodnienia doszło i zaczyna się zagnieżdżanie. Po prostu ryzyko poronień przed różnego rodzaju wady, niedomogę lutealną jest tak duże, że dla "bezpieczeństwa psychicznego" (bo poronienie odbywa się w 99% samoistnie jako spóźniony okres i nie jest tak stygmatyzujące jak to, że się poroniło) pacjentów się tego ciążą w wynikach nie nazywa.

Tak i nie.
Brak ciąży to mniej niż 1. Zawsze (poza kilkoma innymi przypadkami jak rak jajnika - ale to ekstremalne przykłady) Każdy wynik większy od 1 u kobiety ok 10-14 dni po owu oznacza, ze do zapłodnienia doszło i zaczyna się zagnieżdżanie. Po prostu ryzyko poronień przed różnego rodzaju wady, niedomogę lutealną jest tak duże, że dla "bezpieczeństwa psychicznego" (bo poronienie odbywa się w 99% samoistnie jako spóźniony okres i nie jest tak stygmatyzujące jak to, że się poroniło) pacjentów się tego ciążą w wynikach nie nazywa.
W normach mojego laboratorium brak ciąży jest do wyniku równego 5 i w wielu normach przedstawionych w internecie. Nie spotkałam się z teorią, że powyżej 1 to objawy zagnieżdżenia.

reklama
Do góry