reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
@Smerfetka94 ooo a jakie miałaś te pierwsze objawy przy jak długim cyklu i w którym dniu objawy [emoji3], bo ja wg kalendarzyka a w sumie kalendarzyków to moja owulacja była od 11-14 lutego, tzn w jakiś jeden dzień między tymi, natomiast w piątek 14 w pracy od godziny 12 tak mi się w głowie kręciło, jak nigdy... oczywiście nie biorę tego od razu za jakiś objaw, ale kręciło mi się tak do godziny 16 dopóki się nie położyłam w domu spać po pracy, nawet leżąc w łóżku mi wszystko wirowało [emoji19]

Ja też praktycznie od samej owulacji czułam się inaczej. Przede wszystkim piersi -dokuczały same z siebie (nie przy dotyku) i bolały mnie sutki - jakby mnie ktoś ugryzł 😂 nigdy tego nie miałam. 10 i 11 dpo - przed pozytywnym testem - jajnik bolał mnie tak bardzo że musiałam leżeć tylko na plecach - na boku się nie dało.

Dziewczyny, czy w czasie starań bierzecie jakieś witaminy poza kwasem foliowym? Ja od trzech miesięcy brałam Pregna Start teraz przerzuciłam się na Fembion 0, ale zastanawiam się jeszcze nad kwasami Omega 3 (podobno działają też na endometrium, czerwone wino wdrożyłam już dawno 😉, ale obawiam się, że przy dłuższym stosowaniu może mi nie wyjść na dobre)

Ja kwas foliowy, wit D 4000 plus pregna start i w szczęśliwym cyklu olej z wiesiołka - śluz płodny na prawdę był lepszej jakości
Teraz po zajściu pregne zmieniam na omega med forte ale dodatkowo zostaje przy kwasie i wit D

👍 jeszcze ja :) 8 dpo.
Ale mam ochotę zrobić już jutro test 🙈 wiedzialam, że tak będzie, ten ostatni tydzień przed @ jest najgorszy dla mnie 😉 mam milion pińcet objawów ciążowych.. przeczucie, że się udało oczywiście też 🙉🙈 ale będzie znowu załamka jak @ przylezie.. no ale nic nie poradzę, że tak emocjonalnie do tego podchodzę, nie umiem się wyluzować w tym temacie 😔
Ja w 8 dpo beta <0.01 , dopiero w 11 beta 2,38 (test dopiero na drugi dzień i to z cieniem cienia )

Dziewczyny, ja zwariuję :(
17 stycznia okres (1 dzień cyklu)
29 stycznia test owulacyjny pozytywny (13 dzień cyklu) gruba, wyraźna kreska, później już coraz słabsza wychodziła
13 luty bHCG <0,2
okres powinnam dostać w piątek
nadal go nie ma i nic go nie zapowiada :(

Cykle 28/29 dni

Niej już ta głupia @ przyjdzie :(

Ania powtórz betę - dzisiaj już będzie wiarygodna, 13 mogło być za szybko.

Ja od sierpnia biorę inofem/myofolic, pregna start/femibion1(ma lepszy skład niż 0), dha, olej lniany, dodatkowo Wit. D, żelazo i magnez, z tych przyjemnych czerwone wytrawne winko [emoji39] i od zeszłego tygodnia sok z burakow, lepsze buraki kiszone które dziś zamierzam zrobić [emoji846]
Dziewczyny, czy w czasie starań bierzecie jakieś witaminy poza kwasem foliowym? Ja od trzech miesięcy brałam Pregna Start teraz przerzuciłam się na Fembion 0, ale zastanawiam się jeszcze nad kwasami Omega 3 (podobno działają też na endometrium, czerwone wino wdrożyłam już dawno [emoji6], ale obawiam się, że przy dłuższym stosowaniu może mi nie wyjść na dobre)

reklama
Do góry