reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
@Smerfetka94 ooo a jakie miałaś te pierwsze objawy przy jak długim cyklu i w którym dniu objawy [emoji3], bo ja wg kalendarzyka a w sumie kalendarzyków to moja owulacja była od 11-14 lutego, tzn w jakiś jeden dzień między tymi, natomiast w piątek 14 w pracy od godziny 12 tak mi się w głowie kręciło, jak nigdy... oczywiście nie biorę tego od razu za jakiś objaw, ale kręciło mi się tak do godziny 16 dopóki się nie położyłam w domu spać po pracy, nawet leżąc w łóżku mi wszystko wirowało [emoji19]

Ja też praktycznie od samej owulacji czułam się inaczej. Przede wszystkim piersi -dokuczały same z siebie (nie przy dotyku) i bolały mnie sutki - jakby mnie ktoś ugryzł 😂 nigdy tego nie miałam. 10 i 11 dpo - przed pozytywnym testem - jajnik bolał mnie tak bardzo że musiałam leżeć tylko na plecach - na boku się nie dało.

Dziewczyny, czy w czasie starań bierzecie jakieś witaminy poza kwasem foliowym? Ja od trzech miesięcy brałam Pregna Start teraz przerzuciłam się na Fembion 0, ale zastanawiam się jeszcze nad kwasami Omega 3 (podobno działają też na endometrium, czerwone wino wdrożyłam już dawno 😉, ale obawiam się, że przy dłuższym stosowaniu może mi nie wyjść na dobre)

Ja kwas foliowy, wit D 4000 plus pregna start i w szczęśliwym cyklu olej z wiesiołka - śluz płodny na prawdę był lepszej jakości
Teraz po zajściu pregne zmieniam na omega med forte ale dodatkowo zostaje przy kwasie i wit D

👍 jeszcze ja :) 8 dpo.
Ale mam ochotę zrobić już jutro test 🙈 wiedzialam, że tak będzie, ten ostatni tydzień przed @ jest najgorszy dla mnie 😉 mam milion pińcet objawów ciążowych.. przeczucie, że się udało oczywiście też 🙉🙈 ale będzie znowu załamka jak @ przylezie.. no ale nic nie poradzę, że tak emocjonalnie do tego podchodzę, nie umiem się wyluzować w tym temacie 😔
Ja w 8 dpo beta <0.01 , dopiero w 11 beta 2,38 (test dopiero na drugi dzień i to z cieniem cienia )

Dziewczyny, ja zwariuję :(
17 stycznia okres (1 dzień cyklu)
29 stycznia test owulacyjny pozytywny (13 dzień cyklu) gruba, wyraźna kreska, później już coraz słabsza wychodziła
13 luty bHCG <0,2
okres powinnam dostać w piątek
nadal go nie ma i nic go nie zapowiada :(

Cykle 28/29 dni

Niej już ta głupia @ przyjdzie :(

Ania powtórz betę - dzisiaj już będzie wiarygodna, 13 mogło być za szybko.

Ja od sierpnia biorę inofem/myofolic, pregna start/femibion1(ma lepszy skład niż 0), dha, olej lniany, dodatkowo Wit. D, żelazo i magnez, z tych przyjemnych czerwone wytrawne winko [emoji39] i od zeszłego tygodnia sok z burakow, lepsze buraki kiszone które dziś zamierzam zrobić [emoji846]
Dziewczyny, czy w czasie starań bierzecie jakieś witaminy poza kwasem foliowym? Ja od trzech miesięcy brałam Pregna Start teraz przerzuciłam się na Fembion 0, ale zastanawiam się jeszcze nad kwasami Omega 3 (podobno działają też na endometrium, czerwone wino wdrożyłam już dawno [emoji6], ale obawiam się, że przy dłuższym stosowaniu może mi nie wyjść na dobre)

reklama
Do góry