reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Ja od sierpnia biorę inofem/myofolic, pregna start/femibion1(ma lepszy skład niż 0), dha, olej lniany, dodatkowo Wit. D, żelazo i magnez, z tych przyjemnych czerwone wytrawne winko [emoji39] i od zeszłego tygodnia sok z burakow, lepsze buraki kiszone które dziś zamierzam zrobić [emoji846]
Też mam Femibion 1 właśnie sprawdziłam

reklama
Dziewczyny jesteś 7dpo, mam bardzo dużo mlecznego śluzu, jest on taki zbity i klejący, to normalne? W poprzednich cyklach chyba taki nie był [emoji2370]

No wlasnie nie qiem dzieczyny. Po
Pierwsze syn ma
Grypę. Dwa ja jadłam przez dwa dni leki na grypę. Boje się trochę bo jakbym
Zaszła i się zaraziła grypa [emoji20] Myślicie ze działać?
Ja bym odpuściła powiem Ci dlaczego - tak jak wspominałam tu na forum mam pierwszą córkę z niepełnosprawnością, wiem dokładnie kiedy udało nam się zajść bo w tym cyklu mąż chorował na grypę, ja byłam przeziębiona i to był jeden raz w czasie, w którym czuliśmy się oboje trochę lepiej... Zakładam, że pewnie nasze stany chorobowe nie miały tu na nic wpływu no ale... 100% pewności nie mam. Nie chcę tu nikogo straszyć, ale czuje się z Wami tak dobrze, że miałam potrzebę Wam to napisać 😉

To jeszcze głupie pytanie - jak nie robię monitoringu owulacji i nie mierzę tempki, od czasu do czasu używam testów owu to kiedy odstawić olej? Bo nie mam pewności kiedy jest owu 😕

jeśli mocno tego nie czujesz to może sugeruj się testami owu?
Ja teraz miałam testy owu clearblue - pokazały faktycznie pik LH (2 dni) i miałam jasność kiedy była owu. Od pierwszego dnia piku już wiesiołka nie jadłam :)

reklama
Ja bym odpuściła powiem Ci dlaczego - tak jak wspominałam tu na forum mam pierwszą córkę z niepełnosprawnością, wiem dokładnie kiedy udało nam się zajść bo w tym cyklu mąż chorował na grypę, ja byłam przeziębiona i to był jeden raz w czasie, w którym czuliśmy się oboje trochę lepiej... Zakładam, że pewnie nasze stany chorobowe nie miały tu na nic wpływu no ale... 100% pewności nie mam. Nie chcę tu nikogo straszyć, ale czuje się z Wami tak dobrze, że miałam potrzebę Wam to napisać [emoji6]

No bo jakbym już była w ciąży to grypa w
Pierwszym trymestrze jest niestety niebezpieczna dla rozwoju płodu. Ale ja w ciąży JesCE nie jestem. Jesi nawet się udało to za dwa tygodnie dopiero w niej będę. Na początku nie mamy wspólnego krwiobiegu z zarodkiem poza tym myśle ze jakbym zachorowała to poprostu się nie uda bo organizm i zarodek będzie za slabyZ
Poza tym jakie jest prawdopodobieństwo ze zajdę alurat w tym cyklu skoro wcEsniej się nie udawało a w dodatku jajeczkowanie po stronie bez jajowodu :) No i tak naprawdę jak ma się dziecko w przedszkolu to cała ciaze jestem narażona na choroby bo ciagle coś przynosi do domu. W tamtym tygodniu jelitowke miał cały dom. Ale Dziekuje ci za uwagę i czujność. Znajoma będąc w ciąży miała styczność z osoba chora na grypę - sama nie zachorowała a zachorowało dIecko w brzuszku i miało
Problemy z serduszkiem wiec nie ma zartow.

Do góry