reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Mnie pionizowali po 12h... najgorsze co może być

przykro mi że miałaś takie doświadczenia :( z cc koleżanek - ale faktycznie w prywatnym szpitalu z pewnie trochę innym podejściem do pacjenta - każda mówi że to najlepszy wybór w ich życiu. Pionizowane szybko, z lekkim znieczuleniem, 2 dni później śmigały jak dziewczyny po SN.

reklama
ogromne - fizjoterapeuci mówią że szybkie pionizowanie jest najbardziej istotne
Tu jedna wypowiedz - prowadzi ten kanał fizjoterapeuta
Ja miałam szybką pionizację, ale w moim przypadku to nic nie dało, ale to prawda, że możliwie szybka pionizacja jest bardzo ważna.

przykro mi że miałaś takie doświadczenia :( z cc koleżanek - ale faktycznie w prywatnym szpitalu z pewnie trochę innym podejściem do pacjenta - każda mówi że to najlepszy wybór w ich życiu. Pionizowane szybko, z lekkim znieczuleniem, 2 dni później śmigały jak dziewczyny po SN.
To zazdroszczę w tym pozytywnym sensie. Ja mam niestety zupełnie inne doświadczenie, ale tak jak mówię - podejrzewam, że planowane CC wyglada zupełnie inaczej i nie ma tylu skutków ubocznych - głęboka anemia i inne.

Cudownie! Gratuluję [emoji3]
Kurde zazdroszczę że macie możliwość zrobienia w weekend badań. Ja pójdę dopiero we wtorek a wyniki odbiorę we środę ( jak powiem że chcę pilnie to będę w ten sam dzień ok 15, ale do 16 jestem w pracy). Nie mamy systemu żadnego żeby można było sprawdzić wyniki w necie :) tylko można odebrać papierek ;)

dziekuję :) po cesarce niezmiernie ważne jest bardzo szybkie pionizowanie nawet po 6h, najlepiej jeszcze pod wpływem znieczulenia - mniej boli i jest łatwiej a każde kolejne wstanie łatwiejsze.
Wiele (większość ?) kobiet leży nawet 24 wtedy zrosty są gwarantowane i ból okropny. Widziałam i takie i takie pacjentki - różnica jest faktycznie ogromna więc dzięki za dobrą radę ❤️
Ja byłam po 6h pionizowana, od razu musiałam chodzić dwa piętra wyżej do maluszka i rzeczywiście w piątej dobie już śmigałam na zakupach w supermarkecie, więc bez problemu doszłam do siebie.. jednak chodziłam też do fizjo uro ginekologicznej, żeby pracować z blizna, bo zrosty są czymś naturalnym po każdej tego typu operacji.. A teraz jak zaszłam w ciążę tylko się modliłam, żeby ciąża się nie zagnieździła w bliźnie i oczywiście mam myśli, żeby wszystko było ok, nie rozeszła się blizna itd., a moje przyjaciółki szczęściary nie mają tego typu kłopotów 🤷🤷 Ja zawsze chciałam mieć trójkę dzieci (wiem że CC nie przeszkadza), ale marzyłam o naturalnym porodzie, a tu los takie psikusy robi ☺️ Najważniejsze to dobro swoje i dziecka, no i w sumie w dzisiejszych czasach mamy możliwość decyzji przy tym ogromie wiedzy, więc każda zrobi jak uważa ☺️

reklama
Do góry