reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Absolutnie nie zamierzam wpływać na Twoją decyzję, bo uważam że każdy ma prawo o sobie zdecydować. Podejrzewam, że CC planowana jest też inna niż moja - nagła, ratująca życie. Chcę tylko uczulić na pewną sprawę o której ja nie wiedziałam - bo ja rodziłam naturalnie, a później skończyło się cc. Chodzi mi o zrosty. Ja już 4 miesiące z nimi walczę. To niestety nie jest zwykła operacja. Ja również jedną miałam i to w podobnych okolicach z 10cm blizną. CC to zupełnie coś innego i te cholerne zrosty. Pamiętaj o fizjoterapeucie po. Koniecznie!!! To dobra rada.

dziekuję :) po cesarce niezmiernie ważne jest bardzo szybkie pionizowanie nawet po 6h, najlepiej jeszcze pod wpływem znieczulenia - mniej boli i jest łatwiej a każde kolejne wstanie łatwiejsze.
Wiele (większość ?) kobiet leży nawet 24 wtedy zrosty są gwarantowane i ból okropny. Widziałam i takie i takie pacjentki - różnica jest faktycznie ogromna więc dzięki za dobrą radę ❤️

Źle wspominasz cesarkę? Ja mam dwie za sobą - jedna że wskazań medycznych, druga poniekąd z mojego wyboru i nie mam strasznych wspomnień [emoji6]

Ja niestey fatalnie. Miałam ja ze wskazań medycznych, dwa dreny w brzuchu i zamknięty oddział dla odwiedzających... po prostu dramat. Nie miałam siły się ruszyć dosłownie [emoji26]

dziekuję :) po cesarce niezmiernie ważne jest bardzo szybkie pionizowanie nawet po 6h, najlepiej jeszcze pod wpływem znieczulenia - mniej boli i jest łatwiej a każde kolejne wstanie łatwiejsze.
Wiele (większość ?) kobiet leży nawet 24 wtedy zrosty są gwarantowane i ból okropny. Widziałam i takie i takie pacjentki - różnica jest faktycznie ogromna więc dzięki za dobrą radę [emoji173]️

Mnie pionizowali po 12h... najgorsze co może być

Wiele (większość ?) kobiet leży nawet 24 wtedy zrosty są gwarantowane i ból okropny. Widziałam i takie i takie pacjentki - różnica jest faktycznie ogromna więc dzięki za dobrą radę [emoji173]️

Mowisz ze ma tp znaczenie jeśli chodzi k zrosty?

reklama
Do góry