reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Cześć dziewczyny! Ja również gratuluje wszystkim II kreseczek! Az uciecha dla oczu widząc i czytając 😁. Mam nadzieje ze wszystkie niedługo będziemy w wątkach jako przyszłe mamusie już się wypowiadać 😁. U mnie 4 dni do @. Jedyne co to ciągniecie podbrzusza i typowe objawy jak na @, wiec zobaczymy- choć nie łudzę się ze udało się w tym cyklu. Zastanawia mnie tylko czy objaw implantacji- tj plamienie jest zawsze? Jakoś nie mogę dobrnąć do tej informacji.. Czy tak bezobjawowo i plamienia tez możliwe? Staramy się o pierwszego dzidziusia a jakoś nie wierze do końca internetom.. wiadomo działa to różnie, jak było u Was kobitki?🤔🤔🤔😁🤨
Ja nie miałam plamienia :)

reklama
A macie gdzieś pozbierane info w którym cyklu starań się staraczkom udało? Teraz dużo dziewczyn po pozytywach, może fajnie by było zrobić taką statystykę? :)

Kurcze, co tak ostatnio dużo tego zapalenia pęcherza! Ja miałam drugi raz w życiu i już któraś dziewczyna tutaj. Dziwne...

Kurcze, co tak ostatnio dużo tego zapalenia pęcherza! Ja miałam drugi raz w życiu i już któraś dziewczyna tutaj. Dziwne...
Ja jeszcze nigdy nie miałam, teraz pierwszy raz... Nie wiem czy jest wgl sens, ale myślałam czy nie iść na betę w poniedziałek żeby już mieć spokojna głowę - byłby to wg moich obliczeń 12dpo, wg flo dopiero 9 dpo (mam nieregularne cykle). Sama już nie wiem..

Ja jeszcze nigdy nie miałam, teraz pierwszy raz... Nie wiem czy jest wgl sens, ale myślałam czy nie iść na betę w poniedziałek żeby już mieć spokojna głowę - byłby to wg moich obliczeń 12dpo, wg flo dopiero 9 dpo (mam nieregularne cykle). Sama już nie wiem..
@Ewik001 Cześć. Ja mam właśnie zapalenie pęcherza :/ Niestety u mnie było dramatycznie i musiałam iść do lekarza. A że było już (zapewne) po owulacji i wcześniej działaliśmy to prosiłam o coś bezpiecznego w razie ewentualnej ciąży. Niestety musiałam wziąć antybiotyk. Jeśli nie jest jeszcze źle to możesz brać żurawinę i musisz dużo pić, dobrze jest też brać wit C, żeby zakwasić organizm. Furaginy nie wolno. W razie konieczności antybiotyku, gdybyś przypuszczała, że możesz być w ciąży, powiedz lekarzowi, da Ci coś bezpiecznego. Zdrówka🙂

@Ewik001 Cześć. Ja mam właśnie zapalenie pęcherza :/ Niestety u mnie było dramatycznie i musiałam iść do lekarza. A że było już (zapewne) po owulacji i wcześniej działaliśmy to prosiłam o coś bezpiecznego w razie ewentualnej ciąży. Niestety musiałam wziąć antybiotyk. Jeśli nie jest jeszcze źle to możesz brać żurawinę i musisz dużo pić, dobrze jest też brać wit C, żeby zakwasić organizm. Furaginy nie wolno. W razie konieczności antybiotyku, gdybyś przypuszczała, że możesz być w ciąży, powiedz lekarzowi, da Ci coś bezpiecznego. Zdrówka[emoji846]
No właśnie sytuacja jest tego typu, że tydzień temu mi się zaczęło to zapalenie, byłam u lekarza, powiedziałam jaka sytuacja, że jestem dopiero co po owulacji itd i dostałam antybiotyk Zinnat, wybrałam go do końca i okazuje się, że nie pomógł.. dziś wróciło. A że jestem już bliżej okresu to myślałam, żeby albo leczyć się samej w domu czymś bezpiecznym albo właśnie pójść na betę, wykluczyć ciążę i wziąć furagin. Tylko nie wiem czy nie za szybko.. a Tobie pomaga antybiotyk?

reklama
No właśnie sytuacja jest tego typu, że tydzień temu mi się zaczęło to zapalenie, byłam u lekarza, powiedziałam jaka sytuacja, że jestem dopiero co po owulacji itd i dostałam antybiotyk Zinnat, wybrałam go do końca i okazuje się, że nie pomógł.. dziś wróciło. A że jestem już bliżej okresu to myślałam, żeby albo leczyć się samej w domu czymś bezpiecznym albo właśnie pójść na betę, wykluczyć ciążę i wziąć furagin. Tylko nie wiem czy nie za szybko.. a Tobie pomaga antybiotyk?
Ja mam już drugi :/ ale pierwszy mi pomógł znacząco, niestety mnie nie doleczyl :/ mogłabyś jeszcze dostać monural. Można też zrobić posiew i wtedy będzie wiadomo jaki antybiotyk najlepszy. Ja żałuję że nie zrobiłam, bo mam drugi w ciemno. Jak mi szybko nie pomoże to zrobię.

Do góry