reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Cześć dziewczyny! Ja również gratuluje wszystkim II kreseczek! Az uciecha dla oczu widząc i czytając 😁. Mam nadzieje ze wszystkie niedługo będziemy w wątkach jako przyszłe mamusie już się wypowiadać 😁. U mnie 4 dni do @. Jedyne co to ciągniecie podbrzusza i typowe objawy jak na @, wiec zobaczymy- choć nie łudzę się ze udało się w tym cyklu. Zastanawia mnie tylko czy objaw implantacji- tj plamienie jest zawsze? Jakoś nie mogę dobrnąć do tej informacji.. Czy tak bezobjawowo i plamienia tez możliwe? Staramy się o pierwszego dzidziusia a jakoś nie wierze do końca internetom.. wiadomo działa to różnie, jak było u Was kobitki?🤔🤔🤔😁🤨
Ja nie miałam plamienia :)

reklama
A macie gdzieś pozbierane info w którym cyklu starań się staraczkom udało? Teraz dużo dziewczyn po pozytywach, może fajnie by było zrobić taką statystykę? :)

Kurcze, co tak ostatnio dużo tego zapalenia pęcherza! Ja miałam drugi raz w życiu i już któraś dziewczyna tutaj. Dziwne...

Kurcze, co tak ostatnio dużo tego zapalenia pęcherza! Ja miałam drugi raz w życiu i już któraś dziewczyna tutaj. Dziwne...
Ja jeszcze nigdy nie miałam, teraz pierwszy raz... Nie wiem czy jest wgl sens, ale myślałam czy nie iść na betę w poniedziałek żeby już mieć spokojna głowę - byłby to wg moich obliczeń 12dpo, wg flo dopiero 9 dpo (mam nieregularne cykle). Sama już nie wiem..

Ja jeszcze nigdy nie miałam, teraz pierwszy raz... Nie wiem czy jest wgl sens, ale myślałam czy nie iść na betę w poniedziałek żeby już mieć spokojna głowę - byłby to wg moich obliczeń 12dpo, wg flo dopiero 9 dpo (mam nieregularne cykle). Sama już nie wiem..
@Ewik001 Cześć. Ja mam właśnie zapalenie pęcherza :/ Niestety u mnie było dramatycznie i musiałam iść do lekarza. A że było już (zapewne) po owulacji i wcześniej działaliśmy to prosiłam o coś bezpiecznego w razie ewentualnej ciąży. Niestety musiałam wziąć antybiotyk. Jeśli nie jest jeszcze źle to możesz brać żurawinę i musisz dużo pić, dobrze jest też brać wit C, żeby zakwasić organizm. Furaginy nie wolno. W razie konieczności antybiotyku, gdybyś przypuszczała, że możesz być w ciąży, powiedz lekarzowi, da Ci coś bezpiecznego. Zdrówka🙂

@Ewik001 Cześć. Ja mam właśnie zapalenie pęcherza :/ Niestety u mnie było dramatycznie i musiałam iść do lekarza. A że było już (zapewne) po owulacji i wcześniej działaliśmy to prosiłam o coś bezpiecznego w razie ewentualnej ciąży. Niestety musiałam wziąć antybiotyk. Jeśli nie jest jeszcze źle to możesz brać żurawinę i musisz dużo pić, dobrze jest też brać wit C, żeby zakwasić organizm. Furaginy nie wolno. W razie konieczności antybiotyku, gdybyś przypuszczała, że możesz być w ciąży, powiedz lekarzowi, da Ci coś bezpiecznego. Zdrówka[emoji846]
No właśnie sytuacja jest tego typu, że tydzień temu mi się zaczęło to zapalenie, byłam u lekarza, powiedziałam jaka sytuacja, że jestem dopiero co po owulacji itd i dostałam antybiotyk Zinnat, wybrałam go do końca i okazuje się, że nie pomógł.. dziś wróciło. A że jestem już bliżej okresu to myślałam, żeby albo leczyć się samej w domu czymś bezpiecznym albo właśnie pójść na betę, wykluczyć ciążę i wziąć furagin. Tylko nie wiem czy nie za szybko.. a Tobie pomaga antybiotyk?

reklama
No właśnie sytuacja jest tego typu, że tydzień temu mi się zaczęło to zapalenie, byłam u lekarza, powiedziałam jaka sytuacja, że jestem dopiero co po owulacji itd i dostałam antybiotyk Zinnat, wybrałam go do końca i okazuje się, że nie pomógł.. dziś wróciło. A że jestem już bliżej okresu to myślałam, żeby albo leczyć się samej w domu czymś bezpiecznym albo właśnie pójść na betę, wykluczyć ciążę i wziąć furagin. Tylko nie wiem czy nie za szybko.. a Tobie pomaga antybiotyk?
Ja mam już drugi :/ ale pierwszy mi pomógł znacząco, niestety mnie nie doleczyl :/ mogłabyś jeszcze dostać monural. Można też zrobić posiew i wtedy będzie wiadomo jaki antybiotyk najlepszy. Ja żałuję że nie zrobiłam, bo mam drugi w ciemno. Jak mi szybko nie pomoże to zrobię.

Do góry