reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Ja jestem w szoku bo strasznie żre.
Non stop praktycznie cos. Czuje ze nie moge a za chwile znow cos wjezdza..
Nigdy przednie @ tak nie mialam.
Moze to dobry znak

reklama
No wlasnie, ja w sumie żałuję bo u mnie nie było tajemnic i wszyscy (w sensie najbliższa rodzina i bliscy znajomi) wiedzieli ze się staramy i to nie jest dobre. Te spojrzenia kiedy nie chce się napić wina tylko dlatego że na drugi dzień mam plany, ale już ktoś coś myśli.. Buli nawet tak że przyszli do nas znajomi i zawsze się wygłupiam z ich dziećmi a wtedy usłyszałam od jednego z nich “ciocia nie możemy tak szlalez bo mama mówiła że możesz mieć dzidziusia w brzuszku". No kurde.. Nie obwiniam nikogo, ale czym dłużej nie mogę zajść tymbardziej żałuję że otoczenie wie o staraniach.
Ale jednak takie oszukańcze gadki jak to ktoś szybko nie zaszedl mi rozdupcaja mięśnie czoła :D
Ja ci powiem lepszy numer. Moja przyjaciółka wie o mnie sporo w 1sza ciążę zaszłam w 4tym cyklu potem długo nic i ta do mnie no co ty nie wiesz jak to się robi do dzieła. Chciałabym zaznaczyć że ona sama starała się o drugie dziecko 6lat i miała 6poronien w tym jedno żywe dziecko zmarło po porodzie.
Następna tez niby najlepsza przyjaciółka z dupy do mnie nie przejmuj się stracie się już dwa lata to pewnie tak ma być może pomysł o adopcji jak sama nie możesz mieć !!!! Najlepsze 2 przyjaciółki! !!

Ja ci powiem lepszy numer. Moja przyjaciółka wie o mnie sporo w 1sza ciążę zaszłam w 4tym cyklu potem długo nic i ta do mnie no co ty nie wiesz jak to się robi do dzieła. Chciałabym zaznaczyć że ona sama starała się o drugie dziecko 6lat i miała 6poronien w tym jedno żywe dziecko zmarło po porodzie.
Następna tez niby najlepsza przyjaciółka z dupy do mnie nie przejmuj się stracie się już dwa lata to pewnie tak ma być może pomysł o adopcji jak sama nie możesz mieć !!!! Najlepsze 2 przyjaciółki! !!
Matko dziwne te przyjaciolki to moje odwrotnienie uspokajaly ze na pewno sie uda i ze teraz duzo ludzi z tym ma problem

Kurde, a mi nic lekarz nie mowil.
Teraz mam spokoj od plamien i bolow dlatego tak sobie chwilke pozwolilam
On mi tłumaczył dlaczego bo mi wyszła mutacja PAI w heterozygocie czyli takie troszkę z krwią nie tak nie wolno mi narażać żeby byli większe ciśnienie krwi bo może się zrobić np krwiak. Ja mam zakaz seksow na calutka ciążę !!! Nawet orgazmu nie mogę mieć jak narazie ale babelek jest dla mnie ważniejszy.

A czemu az tak duzo tej bety robisz? Ja zrobilam dwa i chyba juz nie bede wiecej no moze zrobie raz za tydz ale ogolnie chyba nie ma po co nawet

Wiesz co raz z racji bardzo wczesnej ciąży - we wtorek miałam lekko ponad 2miu/l, dopiero dziś dzień okresu, tak naprawdę ta beta może przyrastać idealnie a na następny dzień spaść... dla własnej wiedzy wole badać :)
dwa, mam plamienia - i tak badam progesteron więc beta dodatkowo bo to z jednej probówki :)

Smerfetka, powiem Ci szczerze, że czytając Twoje posty widzę, że Wy uprawiacie baaardzo dużo seksu, a jednak jak miałaś wcześniej już biochemiczne, to warto sobie dać chwilę przerwy z przytulankami, żeby dzidziuś miał szansę się dobrze zagnieździć.. Wszyscy lekarze u których się przewinęlam odradzają współżycie w takich sytuacjach, a wiem o czym mówię, bo już trzy biochemiczne zaliczyłam.. Oczywiście w zdrowych ciążach to nie jest przeciwskazanie, ale kiedy się coś dzieje/działo wcześniej, to jednak warto chwilę poczekać.. Trzymam kciuki, żeby tym razem beta się rozkręciła!!
bardzo dobrze powiedziane! ja zaszlam w ciaze od razu po poronieniu i pierwsze co uslyszalam od pani ginekolog, ze proponowalaby wstrzymanie sie od penetracji i orgazmu ze wzgledu na skurcze macicy pierwszych kilka tygodni, dopoki nie stwierdzi, ze wszystko jest ok.

bardzo dobrze powiedziane! ja zaszlam w ciaze od razu po poronieniu i pierwsze co uslyszalam od pani ginekolog, ze proponowalaby wstrzymanie sie od penetracji i orgazmu ze wzgledu na skurcze macicy pierwszych kilka tygodni, dopoki nie stwierdzi, ze wszystko jest ok.
Nie no laski , nie było to niewiadomo co wczoraj.
Lekko, bez orgazmu. Więcej seksow nie planuje

Hej dziewczyny! Chciałabym do Was dołączyć- podczytuję Was już od kilku dni, nie powiem, nie jest łatwo nadążyć [emoji16]
To dopiero nasz drugi cykl starań, także pozostaje być dobrej myśli. :)
Podejrzewam, że ten cykl jest już stracony, czuję że chyba zaczyna mi sie zapalenie pęcherza- czy możecie coś polecić bezpiecznego, w razie w, bo czytałam, że furagina nie jest wskazana zwłaszcza w pierwszym trymestrze.
I gratuluję wszystkim pięknych kreseczek[emoji4]

reklama
Hej dziewczyny! Chciałabym do Was dołączyć- podczytuję Was już od kilku dni, nie powiem, nie jest łatwo nadążyć [emoji16]
To dopiero nasz drugi cykl starań, także pozostaje być dobrej myśli. :)
Podejrzewam, że ten cykl jest już stracony, czuję że chyba zaczyna mi sie zapalenie pęcherza- czy możecie coś polecić bezpiecznego, w razie w, bo czytałam, że furagina nie jest wskazana zwłaszcza w pierwszym trymestrze.
I gratuluję wszystkim pięknych kreseczek[emoji4]

Monural jest bezpieczny i to dobry lek pierwszego rzuty. Na receptę.

Ja mam zapalenie pęcherza dość zjadliwe i cykl udany wiec głowa do góry :)

Do góry