reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Mit, bo gdyby tak było to naprawdę ze wspomagania zapłodnień powinni być sami chłopcy :)
Ja liczę na dziewuszkę ❤️
Ja też tak słyszałam i że można w ten sposób zaplanować płeć, ale chyba ostatecznie w badaniach nie ma to potwierdzenia. Ja też zawsze marzyłam o córeczce, a później synek. Podobno jak beta szybko przyrasta to na dziewczynkę i to akurat w wielu (ale nie wszystkich) przypadkach się sprawdza, więc mam nadzieję, że będzie córeczka 😍

reklama
Właśnie u mnie aż bo 13 dc było na dziewczynkę A 15dc an chłopca... I teraz ciul wie [emoji23][emoji23][emoji23]
tez to czytalam... ciiii, bedziemy dalej w to wierzyc :D niech nam Kasia nie burzy tu marzen o plci hehe. tylko u mnie to poszlo i na dziewczynke i na chlopczyka [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23]

Ja jeszcze nie kupiłam nic dla kobiet w ciąży używam na razie oliwki [emoji4]
Chciałam oliwkę kupić tylko ale np. BioOil a tam napisane, że od II trymestru, inne oliwki były jakieś wzbogacane, nie wiedziałam czy składnikowo dobre, więc zostało ew. bambino, ale to za tłuste, więc najwygodniej było wziąć balsam Perfecta Mama+ akurat w promocji i do tego 400 ml 😃

jutro przyjeżdza
ale przed chwilą zrobiłam test i jest negatyw, więc miejmy nadzieje, że owu będzie jak zawsze
zastanowiło mnie tylko to, bo od sierpnia jak robiłam to zawsze miałam ledwo widoczą kreskę, a przed owu dopiero była taka jak wczoraj. Może za wcześnie zrobiłam test, ale już nie wytrzymałam z siusianiem ;) Jak się siedzi w domu to ciężej wytrzymać niż w drodze z pracy ;) zawsze robiłam ok 17

w weekend jadę do przyjaciółki zobaczyć jej córeczkę nowonarodzoną... jak usłyszałam to maleństwo przez telefon jak płacze to nagle poczułam, że mam mokrą bluzkę. laktacja mi się uruchomiła... a Antek od dwóch miesięcy odstawiony, strasznie dziwnie.... tak bardzo chce mieć maleństwo że nawet już mleko na nie czeka ;) ;)

Podobno jest tak, ze słysząc płacz dziecka piersi produkują mleko i faktycznie tak jest. Jak karmiłam mała to jak zaczynała plakac to normlanie fontanna mleka 🤦🏻‍♀️
Nasz mózg jest tak zaprogramowany. Natury nie oszukasz [emoji4]

Ooo! To spoko! Ja mam bambino, i jakiś emolient który kupiłam mężowi w aptece na bardzo sucha skore [emoji4] I raz oliwka A raz tym balsamem [emoji23][emoji23]
Chciałam oliwkę kupić tylko ale np. BioOil a tam napisane, że od II trymestru, inne oliwki były jakieś wzbogacane, nie wiedziałam czy składnikowo dobre, więc zostało ew. bambino, ale to za tłuste, więc najwygodniej było wziąć balsam Perfecta Mama+ akurat w promocji i do tego 400 ml [emoji2]

Czyli dupa pipa... [emoji23] No co z co będzie to będzie, najważniejsze by było zdrowe i wszystko poszła tak jak ma iść [emoji4] chociaż wiadomo każą po ciuchy marzy o płci [emoji4]

Mi to było autentycznie kompletnie obojetne. Mąż natomiat chciał córeczkę. Chciał to ma.
Teraz w sumie to sama nie wiem czy chciałbym druga córeczkę czy syna. Niby syn w pierwszej chwili ale jak tak sobie zaczynam myśleć bardziej to znowu córeczkę/ znam już instytucje obsługi [emoji23][emoji23][emoji23], wiec coś czuje, ze znowu będzie mi kompletnie obojetne. Ważne zeby było zdrowe [emoji846]

reklama
Do góry