reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Dziewczyny, ale nam się wątek rozwija w zwrotnym tepie,nie jestem w stanie wszystkiego doczytac:-)

Jak sobie radzicie z sytuacja gdy ktoś ogłasza albo dowiadujecie się w rozny sposób że ktoś z waszych bliskich/znajomych spodziewa się dziecka - bo ja do tej pory nie miałam z tym problemu ,ale ostatnio jak już zostaje sama to placze:-/ cieszę się w głębi i życzę każdej przyszłej mamie wszystkiego dobrego ale mimo wszystko mam jakiś żal w sobie:-/
Ja unikam wyjazdów w gości gdzie są małe dzieci albo ktoś w ciąży... Nie chcę pytań kiedy my albo Wy jakbyście się brali to już byście takie mieli.
Chociaż dowiedziałam się, że koleżanka w pracy w ciąży to się bardzo ucieszyłam nawet zazartowalam żeby wysłała mi ciążowe fluidy :D

reklama
A zastanawialyscie się może jak przekazalybyscie dobre wieści partnerom? :D ja się staram nie wybiega wprzod,ale.i tak łapie się na tym ze to rozkminiam. I oczywiście chciałabym w jakiś spektakularny sposób, ale pewnie będę w takim szoku ze się rozrycze i wykrzycze od razu co i jak🤣

A zastanawialiście się może jak przekazalybyscie dobre wieści partnerom? :D ja się staram nie wybiega wprzod,ale.i tak łapie się na tym ze to rozkminiam. I oczywiście chciałabym w jakiś spektakularny sposób, ale pewnie będę w takim szoku ze się rozrycze i wykrzycze od razu co i jak🤣
Codziennie o tym myślę haha i nie mam pomysłu:D

A zastanawialyscie się może jak przekazalybyscie dobre wieści partnerom? :D ja się staram nie wybiega wprzod,ale.i tak łapie się na tym ze to rozkminiam. I oczywiście chciałabym w jakiś spektakularny sposób, ale pewnie będę w takim szoku ze się rozrycze i wykrzycze od razu co i jak🤣

Ja przy 1 ciąży zrobiłam test, zostawiłam mu w widocznym miejscu. To mnie tylko zapytał czemu śmiece i musi po mnie sprzątać, bo zostawiam jakieś duperele 🤣🤣 Zupełnie nie załapał... także przemyślcie swoje pomysły haha

Dziewczyny, ale nam się wątek rozwija w zwrotnym tepie,nie jestem w stanie wszystkiego doczytac:-)

Jak sobie radzicie z sytuacja gdy ktoś ogłasza albo dowiadujecie się w rozny sposób że ktoś z waszych bliskich/znajomych spodziewa się dziecka - bo ja do tej pory nie miałam z tym problemu ,ale ostatnio jak już zostaje sama to placze:-/ cieszę się w głębi i życzę każdej przyszłej mamie wszystkiego dobrego ale mimo wszystko mam jakiś żal w sobie:-/
To trudne uczucie ... Ja cieszę się ale w głębi duszy ... No może nie zazdroszczę ale jest takie poczucie ... Jej się udało a ja dalej w czarnej d...

Piękna kreska! U mnie dzisiaj 18dc (cykle 32 dni) a owu wygląda jak poniżej... Mam nadzieję że owu zaraz się pojawi. Trochę się zmartwiłam porównując twoje testy do swoich 😟
U mnie też bladziochy, a to 24 dc :((( Marzę o takich tłustych krechach na testach owu (no a potem na ciążowym rzecz jasna 😁)

Ja wczoraj przepłakałam pół dnia jak dostałam @. U mnie dwie siostry zdążyły zajść w ciążę i urodzić w trakcie tych moich starań. Na szczęście mam już jedno dziecko, może już czas przestać walczyć o drugie.
Abiskutnie nie! Nie poddawaj się :( w końcu zaskoczy zobaczysz! To wszystko jest strasznie ciężkie wiem, ale nie poddawaj się jeszcze. Moja 1 ciąże straciłam w 23 tyg. Wszystko było super i nagle na badaniu kontrolnym jeb, serduszko nie bije... Byłam pewna, że nie będę miała więcej dzieci już, że to się na pewno powtórzy... Ale udało mi się, po 2 latach urodziłam zdrowa córkę 🙂 teraz staramy się o kolejną. Jest bardzo ciężko, ale nie poddaje się bo wiem, że naprawdę warto! I Tobie też się uda uwierz ❤️

reklama
Ja czekam do rana! BTW coraz większe bóle tam na dole takie skurczowe. Promieniują mi do pośladka. Masakra jakaś! Jak ten cykl będzie stracony to już całkowicie zwàtpię w to, że ja i mój organizm to jeden zespól [emoji23]
Trzymam kciuki za ten cykl!
U mnie to jakaś masakra, raz mnie boli, raz nie, przez 1 dzień jakiś dziwny śluz, miałam tkliwe piersi, już nie mam, temperatura niby wyższa, ale jakaś nie za wysoka, także można pierdolca dostać [emoji1745]

Do góry