reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

6-7
No i te cycuchy sa zastanawiajace.
Bola sutki, czasem same w sobie bez dotyku. No i te brodawki takie nabrzmiale.
Zawsze tydzień przed @ bolaly mnie cale piersi...
Wczoraj sluz , dzisiaj susza...
U mnie sprawdziła sie zasada, że jak jest trochę inaczej niż zawsze, to znaczy że się udało :) A z ciekawostek na dzień przed terminem @ przestały mnie boleć piersi, biadoliłam, dwie doby później betaHCG 348, więc już wtedy jak przestały boleć musiała być niczego sobie 😂 Powiem więcej - piersi nie bolą mnie do dziś! Ciekawa jestem kiedy się zacznie 😂 Trochę tylko czuję gulę jak się niefortunnie na cycku położę w nocy 😂 Chyba troszkę urosły brodawki, ale to w sumie chyba zależy od pory dnia.

PS w końcu i u mnie pojawił się ten sławny mleczny śluz 😂 dziwnie pachnie. Taki inny, jakby słodki. Jeszcze dziwnie mi z nim jak chodzę do toalety na siku, a chodzę często.

reklama
robic robic!!! bedzie mial najpiekniejszy prezent :)
Eh kurcze boję się rozczarowania. Zaczęliśmy się starać w maju i oczywiście wtedy było dla mnie wszystko takie proste, że myślałam, że jeden strzał i już przecież teraz powinnam rodzic [emoji2356] ale może będzie informacja, że będzie bejbi..
Świrus [emoji2957]

Eh kurcze boję się rozczarowania. Zaczęliśmy się starać w maju i oczywiście wtedy było dla mnie wszystko takie proste, że myślałam, że jeden strzał i już przecież teraz powinnam rodzic [emoji2356] ale może będzie informacja, że będzie bejbi..
Świrus [emoji2957]
kochana kazda z nas przez to przechodzi... mimo wszystko malo tych szczęściar co udaje sie za pierwszym razem ale najwazniejsze to sie nie poodawac i wierzyc, ze sie doczekamy bo przeciez tak wlasnie bedzie!!!! kazda z nas dostapi zaszczytu zostania mamusia jakiegos cudownego malenstwa, tyle, ze kazda w swoim czasie :)
nam sie udalo w 15 cyklu, niestety radosc trwala krociutko bo po niecalych 2 tygodniach od testu poronienie :( ale nie poddalismy sie i od razu dzialalismy. Dzisiaj zaczynam 18+1 :)
Nie boj sie rozczarowania. naucz sie z tego czerpac sile na nastepnny raz bo wlasnie sila psychiczna najbardziej nam potrzebna!
Ale przede wszystkim wiara! trzeba wierzyc, ze sie uda a nie z gory zakladac, ze bedzie zle!
Zrob mu najfajniejszy prezent o jakim moglby zamarzyc, bedzie dobrze, zobaczysz!

kochana kazda z nas przez to przechodzi... mimo wszystko malo tych szczęściar co udaje sie za pierwszym razem ale najwazniejsze to sie nie poodawac i wierzyc, ze sie doczekamy bo przeciez tak wlasnie bedzie!!!! kazda z nas dostapi zaszczytu zostania mamusia jakiegos cudownego malenstwa, tyle, ze kazda w swoim czasie :)
nam sie udalo w 15 cyklu, niestety radosc trwala krociutko bo po niecalych 2 tygodniach od testu poronienie :( ale nie poddalismy sie i od razu dzialalismy. Dzisiaj zaczynam 18+1 :)
Nie boj sie rozczarowania. naucz sie z tego czerpac sile na nastepnny raz bo wlasnie sila psychiczna najbardziej nam potrzebna!
Ale przede wszystkim wiara! trzeba wierzyc, ze sie uda a nie z gory zakladac, ze bedzie zle!
Zrob mu najfajniejszy prezent o jakim moglby zamarzyc, bedzie dobrze, zobaczysz!
Dobrze, że mamy tutaj bezpłatnego psychologa staraczkowego [emoji3531]

Byłam nastawiona na ten cykl ale teraz zaczynam wątpić pomimo dobrych wyników jeszcze tydzień i po strachu :)

Dziewczyny a słyszałyście o zwiększeniu szans na ciąże przy używaniu po stosunku kubeczka menstruacyjnego? Natknęłam się na to gdzieś w necie i chyba spróbujemy 😂
Nie ma to dużego sensu - plemniki z nasienia do jajowodów potrafią się dostać w kilkanaście minut (przy dobrym śluzie i skurczach macicy) - wystarczy poleżeć 10 minut i się poprzytulać :) a to że później nasienie wypłynie to jak najbardziej normalne :)

reklama
Dziewczyny martwię się poszlam wczoraj na tarczyce i 3.09...wiem że to za dużo. Czekać jt na ginekologa czy umawiać się od razu do endokrynologa? Zaczelam się mega martwić. Ma tutaj któraś z was problemy z tarczyca wyniki zawsze mialam tarczycy w porządku. Boje się wg appki to 5+5 i boje się że źle to wpłybie na malucha 😥

Do góry