reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

jasne, że każda dzidzia inna :) ale być przygotowanym na "hajnida" warto :) Bo później to już za późno... Ja totalnie myślałam, że noworodki są łatwe w obsłudze i że będę miała czas gotować dla męża itd itd... och ijak ja się myliłam ;) ale mogę mieć takiego następnego, byleby BYŁO :) Zdrówko najważniejsze, z temperamentnego niemowlaka wychodzą później fajne przedszkolaki ... zobaczymy co póznieh;)
u nas mama moja bedzie kilka pierwszych dni to w razie czego pomoze przy gotowaniu. Dlugo zastanawialismy sie czy ja prosic, bo my chcemy wszystkiego razem sie uczyc od poczatku... a mama moja ma przywodczy charakterek, hehe, ale w koncu postanowilismy, ze poprosimy ja o to, zeby pobyla z nami kilka dni bo wiem, ze pekloby jej serduszko z zalu... byla druga osoba, ktorej powiedzialam o ciazy i pekala z dumy gdy wszyscy inni dowiedzieli sie w pozniejszym czasie, P byl pierwsza, hehe. Dla rodzicow to bedzie pierwszy wnuk/wnuczka wiec tym bardziej przezywaja to niesamowicie.

reklama
Ktoras wczoraj pisala o kielbasie z cebulka :) i mi dzis to od rana chodzilo po głowie . Wczoraj zaszalalam kupilam jakas mega droga kielbase i sobie z nia jajecznice z cebulka zrobilam :) a teraz umieram z przejedzenia i zalu ze tak potraktowalam kielbase [emoji14]

Prolaktyna 3,15 :o chyba te leki naprawdę działają [emoji322]

Extra. Oczywiście, ze działaja. U mnie w tym cyklu prolaktyna wynosiła 4[emoji16]Dziś 3dpo i brzuch boli jak na @. Mam nadzieje, ze aż tak szybko nie przyjdzie. Ty chyba niemozliwe zeby mieć kilkudniowa fazę lutealna. Ostatnie dwie byly zaledwie 10 dniowe, a wiec na granicy. Już sobie wkręcam, ze coś jest nie tak, bo objaw ciążowy to na milon procent nie jest. Jakiekolwiek pierwsze o ile się pojawia to dopiero po implantacji [emoji51][emoji51][emoji51][emoji51]

jasne, że każda dzidzia inna :) ale być przygotowanym na "hajnida" warto :) Bo później to już za późno... Ja totalnie myślałam, że noworodki są łatwe w obsłudze i że będę miała czas gotować dla męża itd itd... och ijak ja się myliłam ;) ale mogę mieć takiego następnego, byleby BYŁO :) Zdrówko najważniejsze, z temperamentnego niemowlaka wychodzą później fajne przedszkolaki ... zobaczymy co póznieh;)

Moja mała to hnb i ciagle powtarzam, ze robo wszystko zeby buc jedynaczka. Jutro kończy roczek.
U nas poza kp nic, absolutnie nie nie przyszło tak po prostu lub łatwo. Książkę mogę napisać, a nie mam absolutnie mikhoa do pomocy i męża nie ma w domu dodatkowo w weekendy przez 7 miesiącu w roku, dlatego ktoś kto zna moja małą i wie, ze chcemy drugie to komentuje to „oho, odważnie”, ale po prostu nie chce zeby była jedynaczka. Mój mąż również, sam nie ma rodzeństwa.

Extra. Oczywiście, ze działaja. U mnie w tym cyklu prolaktyna wynosiła 4[emoji16]Dziś 3dpo i brzuch boli jak na @. Mam nadzieje, ze aż tak szybko nie przyjdzie. Ty chyba niemozliwe zeby mieć kilkudniowa fazę lutealna. Ostatnie dwie byly zaledwie 10 dniowe, a wiec na granicy. Już sobie wkręcam, ze coś jest nie tak, bo objaw ciążowy to na milon procent nie jest. Jakiekolwiek pierwsze o ile się pojawia to dopiero po implantacji [emoji51][emoji51][emoji51][emoji51]
Od kiedy liczysz dpo? Od niedzieli czy poniedziałku? :D ja bladego pojęcia nie mam ile dni ma moja faza lutealna. Może tez być Ok 10 a może i 14 wiec ja czekam po prostu na @. Nie wierze ze mogło się udać w tym cyklu. Czekam na marzec i chyba pójdę juz na monitoring.

reklama
Do góry