reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

jasne, że każda dzidzia inna :) ale być przygotowanym na "hajnida" warto :) Bo później to już za późno... Ja totalnie myślałam, że noworodki są łatwe w obsłudze i że będę miała czas gotować dla męża itd itd... och ijak ja się myliłam ;) ale mogę mieć takiego następnego, byleby BYŁO :) Zdrówko najważniejsze, z temperamentnego niemowlaka wychodzą później fajne przedszkolaki ... zobaczymy co póznieh;)
u nas mama moja bedzie kilka pierwszych dni to w razie czego pomoze przy gotowaniu. Dlugo zastanawialismy sie czy ja prosic, bo my chcemy wszystkiego razem sie uczyc od poczatku... a mama moja ma przywodczy charakterek, hehe, ale w koncu postanowilismy, ze poprosimy ja o to, zeby pobyla z nami kilka dni bo wiem, ze pekloby jej serduszko z zalu... byla druga osoba, ktorej powiedzialam o ciazy i pekala z dumy gdy wszyscy inni dowiedzieli sie w pozniejszym czasie, P byl pierwsza, hehe. Dla rodzicow to bedzie pierwszy wnuk/wnuczka wiec tym bardziej przezywaja to niesamowicie.

reklama
Ktoras wczoraj pisala o kielbasie z cebulka :) i mi dzis to od rana chodzilo po głowie . Wczoraj zaszalalam kupilam jakas mega droga kielbase i sobie z nia jajecznice z cebulka zrobilam :) a teraz umieram z przejedzenia i zalu ze tak potraktowalam kielbase [emoji14]

Prolaktyna 3,15 :o chyba te leki naprawdę działają [emoji322]

Extra. Oczywiście, ze działaja. U mnie w tym cyklu prolaktyna wynosiła 4[emoji16]Dziś 3dpo i brzuch boli jak na @. Mam nadzieje, ze aż tak szybko nie przyjdzie. Ty chyba niemozliwe zeby mieć kilkudniowa fazę lutealna. Ostatnie dwie byly zaledwie 10 dniowe, a wiec na granicy. Już sobie wkręcam, ze coś jest nie tak, bo objaw ciążowy to na milon procent nie jest. Jakiekolwiek pierwsze o ile się pojawia to dopiero po implantacji [emoji51][emoji51][emoji51][emoji51]

jasne, że każda dzidzia inna :) ale być przygotowanym na "hajnida" warto :) Bo później to już za późno... Ja totalnie myślałam, że noworodki są łatwe w obsłudze i że będę miała czas gotować dla męża itd itd... och ijak ja się myliłam ;) ale mogę mieć takiego następnego, byleby BYŁO :) Zdrówko najważniejsze, z temperamentnego niemowlaka wychodzą później fajne przedszkolaki ... zobaczymy co póznieh;)

Moja mała to hnb i ciagle powtarzam, ze robo wszystko zeby buc jedynaczka. Jutro kończy roczek.
U nas poza kp nic, absolutnie nie nie przyszło tak po prostu lub łatwo. Książkę mogę napisać, a nie mam absolutnie mikhoa do pomocy i męża nie ma w domu dodatkowo w weekendy przez 7 miesiącu w roku, dlatego ktoś kto zna moja małą i wie, ze chcemy drugie to komentuje to „oho, odważnie”, ale po prostu nie chce zeby była jedynaczka. Mój mąż również, sam nie ma rodzeństwa.

Extra. Oczywiście, ze działaja. U mnie w tym cyklu prolaktyna wynosiła 4[emoji16]Dziś 3dpo i brzuch boli jak na @. Mam nadzieje, ze aż tak szybko nie przyjdzie. Ty chyba niemozliwe zeby mieć kilkudniowa fazę lutealna. Ostatnie dwie byly zaledwie 10 dniowe, a wiec na granicy. Już sobie wkręcam, ze coś jest nie tak, bo objaw ciążowy to na milon procent nie jest. Jakiekolwiek pierwsze o ile się pojawia to dopiero po implantacji [emoji51][emoji51][emoji51][emoji51]
Od kiedy liczysz dpo? Od niedzieli czy poniedziałku? :D ja bladego pojęcia nie mam ile dni ma moja faza lutealna. Może tez być Ok 10 a może i 14 wiec ja czekam po prostu na @. Nie wierze ze mogło się udać w tym cyklu. Czekam na marzec i chyba pójdę juz na monitoring.

reklama
Do góry