reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Tak, teraz mam sucho a zawsze cos tam sluzu sie pojawia. Zresztą gdyby to byla typowa infekcja to cos by ze mnie lecialo
No to tak jak u mnie. Normalnie mam bardzo dużo mlecznego Wodnistego śluzu w fazie lutealnej. Tym razem minimalnie na wkładce mam biało żółty gęsty śluz, ale to prawie niezauważalnie.

Dziewczyny czy przy owulacji czujecie czasem taka jakby kolkę? Bo u mnie dziś 14dc, a ze to pierwszy cykl po odstawieniu tabletek anty, to nie mam porównania z innymi cyklami💁 Jajniki pobolewają, zwłaszcza jeden, a dziś mi mokro i ta kolka w dole brzucha po jednej stronie, jakby na okres, takie dziwne uczucie 🙈
Miałam kiedyś coś takiego ☺️ ale myślę że to też głównie po tym odstawieniu tabletek. Wszystko musi się unormowac.

Super wynik :) Ja bez duphastonu miałam 4,5 a miesiąc później 1,25 :/ Teraz w ciąży mimo dawki 2x1 27,5. Jest ok ale zawsze mogłoby być lepiej ;)
P.S. popołudniowy test tydzień po zagnieżdżeniu też wyjdzie ;)
Ale duphaston nie wpływa na wynik progesteronu z tego co wiem? To jest pochodna progesteronu o takim samym mechanizmie działania, więc w oznaczeniach nie wyjdzie, ale spełnia swoją rolę..

Ale duphaston nie wpływa na wynik progesteronu z tego co wiem? To jest pochodna progesteronu o takim samym mechanizmie działania, więc w oznaczeniach nie wyjdzie, ale spełnia swoją rolę..
Tak mi mówiła endo, że duphaston nie wpływa na wynik i że jeżeli badanie miałam na czczo a nie po tabletce to jest to „mój” progesteron :)

To ja zawsze odczytywałam te pierwsze tygodnie i pierwszy trymestr dopiero jak już rzeczywiście wszystko zacznie buzować czyli 6-12 tydz. a nie że przed terminem @ :)
Bo tak właśnie jest. Wg mnie ten "objaw ciąży" w przytoczonym tekście to metafora :)
Infekcje w ciąży zdarzają się często niestety i trzeba dużo bardziej dbać o higienę a nieraz i to nie pomaga. Przed testem to raczej "infekcja" spowodowana zmianą PH po intensywnych staraniach .

Euthyrox, ale on nie wpływa na wynik testu.
Dziwne, ze dwa testy różnych firm plus jeden chinczyk na którym jest cień, którego nie da się uchwycić na zdjeciu.
Wkurza mnie tylko to, ze dziś mam 41 dc j chciałabym zeby ta @ już przyszła zeby zacząć nowy cykl
Widzę cienie i też w listopadzie beta nic nie wykazała przy pozytywnym sikańcu. Wtedy też moja Ginka stwierdziła, że test wyłapał hormony tarczycowe bo różnią się tylko 3 czy 4 aminokwasami.
Wolę wierzyć w to niż w biochemiczną ..
No widzisz, mi w labie mówili co innego ale najbardziej ufam mojej Gince a z Nią będę się widziała we wtorek to podpytam.
Jeśli te 27,5 jest moim wynikiem bez duphastonu to byłoby super :)

reklama
Faktycznie na testach są kreski. Mogli się w laboratorium pomylić. Cholera wie.
Powtórz test po 48h.
Euthyrox, ale on nie wpływa na wynik testu.
Dziwne, ze dwa testy różnych firm plus jeden chinczyk na którym jest cień, którego nie da się uchwycić na zdjeciu.
Wkurza mnie tylko to, ze dziś mam 41 dc j chciałabym zeby ta @ już przyszła zeby zacząć nowy cykl

Do góry