reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

A dzień dobry, wieje jak diabli :D

Ja tak chyba miałam w zeszłym cyklu, że przegapiłam PIK niestety, zdarza się :D
U nas taki wicher, aż huczy [emoji51][emoji51] nie lubię jak wieje
A co do piku to mam nadzieje, ze nie przegapiliśmy. No nic, za około dwa tygodnie się okaże [emoji846]

Hej, ja wczoraj zrobiłam jeszcze jeden z ciekawości i o ile ten z 12 w południe był pozytywny, to ten z 18 juz był negatywny (testowa linia jaśniejsza od kontrolnej) i tez nie wiem czy owu juz była wczoraj czy będzie dzisiaj 🤷‍♀️🤷‍♀️
U mnie wieczorem i dziś rano już negatywny. Kreska mocna, ale jednak jaśniejsza

Po pozytywnym juz sie wiecej nie robi
Hmmm... ja robie zawsze, aż mi przestaną pozytywne wychodzić/

reklama
U mnie niestety plamienie jak zwykle przed okresem... :(. Pewnie jutro lub pojutrze zacznie się nowy cykl...
Plamienie jeszcze o niczym nie świadczy! Dziewczyny często pisały, że miały plamienia zamiast @, a test potem pozytywny :)

Ja też czekam. Dziś też powinnam dostać plamień, jutro @. Na razie po wczorajszych bólach cicho. Jedyne co mnie dziwi to te wczorajsze bóle podbrzusza i jajników, ale to tym nie powinno się kierować. Dziwne, że piersi nadal mnie pobolewają. Zawsze na dwa trzy dni przed terminem @ przestawały boleć w 100% i były już oklapnięte, a teraz nie. Może faza lutealna mi się wydłużyła 🤷🏼‍♀️

U nas taki wicher, aż huczy [emoji51][emoji51] nie lubię jak wieje
A co do piku to mam nadzieje, ze nie przegapiliśmy. No nic, za około dwa tygodnie się okaże [emoji846]

U mnie wieczorem i dziś rano już negatywny. Kreska mocna, ale jednak jaśniejsza

Hmmm... ja robie zawsze, aż mi przestaną pozytywne wychodzić/
Miałam na myśli, że przegapiłam testem, a tak czy siak po @ kochamy się regularnie, w dniach płodnych co 1-2 dzień, więc w sumie ten PIK na teście mało potrzebny 😃 U Was pewnie tak samo 😃

Witam się poniedziałkowo [emoji846]
U Was tez tak wieje?

Mam pytanie. Czy możliwe, ze owu była w dniu testu? Test robiony rano, kolejny w polodnie a wieczorem taki ból jajnika, ze aż mnie zgieło, a temperatura dziś w górę i testy owu negatywne [emoji848][emoji848][emoji848]
Możliwe. Gdzieś czytałam, że owu może być od 12h po pozytywnym teście więc by pasowalo :)

reklama
A stosunek miałaś właśnie kilka dni przed owu? Jeśli tak to dajesz mi nadzieję ;)
Plemniki w śluzie płodnym mogą przeżyć 3-5 dni nawet podobno. Zwłaszcza te młode, które mogą sobie dojrzeć spokojnie w jajowodzie i czekać na owu i komórkę jajową :) Więc na pewno wystarczy nawet tylko 1 strzał na kilka dni przed owu jak wszystkie warunki są spelnione i wszystko pojdzie dobrze :D

Do góry