ForgetMeeNot
Fanka BB :)
Ja nienawidze jak wieje. Zaraz mam mysli ze dom mi wywali
Jeśli raz wyszedł pozytyw tzn ze lh juz wyrzucilo i DZIALAC !!
Tak tez uczyniliśmy [emoji23][emoji23]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja nienawidze jak wieje. Zaraz mam mysli ze dom mi wywali
Jeśli raz wyszedł pozytyw tzn ze lh juz wyrzucilo i DZIALAC !!
No to czas pokaże ale kompletnie się nie nastawiam na to, że w tym cyklu się uda bo mam poczucie, że te nasze seksy byly zbyt szybko przed owu. Mąż się śmieje, że był zmęczony i jego plemniki też były "zmęczone" więc wątpię, że tyle przetrwałyPlemniki w śluzie płodnym mogą przeżyć 3-5 dni nawet podobno. Zwłaszcza te młode, które mogą sobie dojrzeć spokojnie w jajowodzie i czekać na owu i komórkę jajową Więc na pewno wystarczy nawet tylko 1 strzał na kilka dni przed owu jak wszystkie warunki są spelnione i wszystko pojdzie dobrze
A to chyba nie ma co się nastawiać negatywnie, bo plemniki żyją własnym życiem, może miały inne plany niż Wy Co do zasady nie trzeba aż tak mocno się starać jak my tu uskuteczniamy, wiele kobiet zachodzi w ciążę właśnie w takich przypadkach jak Ty piszesz, tak po prostu Chciałabym takNo to czas pokaże ale kompletnie się nie nastawiam na to, że w tym cyklu się uda bo mam poczucie, że te nasze seksy byly zbyt szybko przed owu. Mąż się śmieje, że był zmęczony i jego plemniki też były "zmęczone" więc wątpię, że tyle przetrwały
Plemniki w śluzie płodnym mogą przeżyć 3-5 dni nawet podobno. Zwłaszcza te młode, które mogą sobie dojrzeć spokojnie w jajowodzie i czekać na owu i komórkę jajową Więc na pewno wystarczy nawet tylko 1 strzał na kilka dni przed owu jak wszystkie warunki są spelnione i wszystko pojdzie dobrze
Może chodzi o dojrzałe plemniki? Bo jak są niedojrzałe, to dojrzewają sobie w śluzie płodnym w jajowodzie, a później liczy się te max 72 h przeżycia już dojrzalego. Ja w każdym razie tak zrozumiałam jak czytałam na ten tematKiedyś mi gin mowil, ze 4 dni to mit praktycznie. Max 72h i to jiz nieliczne,,dlatego najlepiej jest kochać się co 2 dni.. ale teoria teoria, a życie zyciem [emoji846]
ja pomimo, ze juz w ciazy jestem to tez go nosze. i czesto odmawiam Litanie Do Św. Dominika, mysle, ze nawet jak nie pomoze, to na pewno odrobina wiary nie zaszkodzi12dpo, czuję się okropnie, jakby brało mnie jakieś przeziębienie ale nie chcę łykać żadnych leków, bo wczoraj bladzioszek więc wolę nie ryzykować. Cały czas mnie muli. Dziś po pracy jadę po test i jutro rano powtarzam sikanca, a w środę planuję wybrać się na betę. Trzymajcie kciuki, dziewczyny! Jeśli się udało, to będzie cud A tak A propos cudów i wiary to ja noszę od jakiegoś czasu pasek od Dominkanek i w zeszłym miesiącu prosiłam o modlitwę w swojej intencji, więc kto wie, może wreszcie ktoś tam na górze spojrzał na mnie łaskawym okiem
Dziękuję czasem wiara potrafi zdziałać naprawdę wiele, a czasem wystarczy, że dzięki niej jesteśmy po prostu spokojniejsija pomimo, ze juz w ciazy jestem to tez go nosze. i czesto odmawiam Litanie Do Św. Dominika, mysle, ze nawet jak nie pomoze, to na pewno odrobina wiary nie zaszkodzi
trzymam oczywiscie kciuki bardzo mocno za duza bete i jutrzejsze dwie piekne kreski!!!