reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Krawaeienie się skończyło normlanie jak okres.
Czyli w piątek? No kochana no to nie ma innej opcji no chyba że miałaś owu w czasie okresu ale to też nie byłoby takiej kreski na teście. Zamiast do dentysty idz lepiej do ginekologa. Bo przypuszczam że to i tak jest wysoka beta przy takiej kresce więc cos zobaczy. Ja bym nie czekala.
Równie dobrze może być tak że poronilas ale nie oczyściłas się sama do końca i dlatego ta beta się utrzymuje.

Oczywiście ja tylko mowie co ja bym zrobila. Nie lekceważyłabym czegoś takiego

Ostatnia edycja:
reklama
Czyli w piątek? No kochana no to nie ma opcji innej opcji no chyba że miałaś owu w czasie okresu ale to też nie byłoby takiej kreski na teście. Zamiast do dentysty idz lepiej do ginekologa. Bo przypuszczam że to i tak jest wysoka beta przy takiej kresce więc cos zobaczy. Ja bym nie czekala.
Równie dobrze może być tak że poronilas ale nie oczyściłas się sama do końca i dlatego ta beta się utrzymuje.

Oczywiście ja tylko mowie co ja bym zrobila. Nie lekceważyłabym czegoś takiego
A może to od bromergonu bądź provery? A nie powinno byc tak że jak jest się w ciąży to temperatura się podwyższa? U mnie dziś 36,5 wczoraj 36,3. Ciąża to raczej nie jest bo nie boli mnie nic oprócz brzucha. W tamtej ciąży to piersi moje były bardzo obrzmiale. Byłam wtedy w 4 tygodniu (poroniłam w 8)

Witam się w 24 dc :)
Pęcherz trochę odpuścił ale dziś lub jutro jest szansa na wyniki posiewu i zobaczymy co się tam przypałętało i czym to leczyć.
Objawów...brak. Piersi trochę bolą, same sutki bolą mnie od dnia owu jakby mnie ktoś ugryzł 😂 jajnik lewy owulacyjny dalej o sobie przypomina dość mocno i kłuje i to tyle :)

A może to od bromergonu bądź provery? A nie powinno byc tak że jak jest się w ciąży to temperatura się podwyższa? U mnie dziś 36,5 wczoraj 36,3. Ciąża to raczej nie jest bo nie boli mnie nic oprócz brzucha. W tamtej ciąży to piersi moje były bardzo obrzmiale. Byłam wtedy w 4 tygodniu (poroniłam w 8)
Każda ciąża jest inna. Ja bym to skontrolowała...

Skontroluje ale boje się bo ja choruje na epilepsję, dodatkowy stres spowoduje u mnie atak który nie jest przyjemny. Dziękuję za troskę w każdej postaci 😘
Spoko po prostu takie rzeczy lepiej kontrolować. Ja np robie do pierwszego usg betę co 2 dni. No wariatka. Ale ostatnio beta się zatrzymala i straciłam ciążę więc teraz dmucham na zimne...

Spoko po prostu takie rzeczy lepiej kontrolować. Ja np robie do pierwszego usg betę co 2 dni. No wariatka. Ale ostatnio beta się zatrzymala i straciłam ciążę więc teraz dmucham na zimne...
Ja już tak do tego nie podchodzę bo miałam atak za atakiem a to nie wpływa dobrze na mój organizm. Dlatego nie biorę tego aż tak do siebie. Na luzie o wiele mi łatwiej😊

Hej Dziewczyny, dawno mnie nie było, bardzo dawno. Strasznie fiksowałam się na ciążę, źle działało to na mnie, na rodzinę... nie mogłam tak dłużej. Wylogowałam się z forum na początku jesieni, przestałam robić testy owu, testy ciążowe, choć nadal się staraliśmy.

Teraz jest nowa sytuacja i proszę Was o komentarz:

Przedostatni cykl mi się rozjechał. Normalnie 28, a tu 23. Zaczęłam dużo trenować i pewnie to to.

W tym cyklu zaskoczyło - w środę wyszedł mi test pozytywny, delikatnie, ale widocznie. W czwartek test wyszedł o tej samej intensywności. W piątek mocniejszy. Byłam w piątek u lekarza - nie widział nic na usg, ale zaznaczył, że tak może być, że jest bardzo wcześnie. Kazał zrobić betę. Zrobiłam - 53,3 (12 dpo / 2 dni przed terminem spodziewanej @). Lekarz kazał powtórzyć test jutro.

I schiza.... czy to nie za mało.... piersi przestały boleć, testy nie wykazują zmiany w intensywności za bardzo. Dwa dni zabierała mnie momentami panika. Staraliśmy się 10 miesięcy, tak bardzo tego chciałam, tak się cieszyłam. Teraz już czekam tylko na wyniki jutrzejszego badania. Pielęgnuję w sobie postawę, że muszę przyjąć sytuację taką jaka będzie ze spokojem, choć nie tracę nadziei, że może to tylko te głupie testy domowe nie widzą odpowiedniego przyrostu przez dwie doby. Może przesadzam? Jutro jadę na betę sprawdzić ten przyrost.
Super :) Myślałam ostatnio o Tobie ale widziałam, że na Forum Cię nie ma. Ja z chłopakami podobną Betę miałam w dniu spodziewanej @ :)
Pamiętaj, że nie wartość ma znaczenie a wynik :) Przecież od czegoś musi wystartować :)

Muszę dodać coś jeszcze od siebie. Nie wiem dlaczego akurat na @Smerfetka94 skupił się temat bo Ona nie jest jedyna ze swoimi objawami po każdej owulacji. A już w ogóle mnie dziwi, że ta uwaga od Ciebie @bleucoco bo kojarzę Twoje posty od października, kiedy później wyszedł mi pozytywny test i co miesiąc byłaś pewna, że jest inaczej i to na pewno to. Jeszcze w zeszłym cyklu pisałaś podobnie do @Smerfetka94 :confused:
Prawda jest taka, że jak już opadają emocje związane ze staraniami i człowiek patrzy na wpisy z dystansem to widać od razu, która dziewczyna 1dpo napisze o objawach :) Jeśli więc chcemy ratować psychikę @Smerfetka94 to należałoby przeanalizować wpisy innych użytkowniczek bo mogą poczuć się pominięte ;)

Z ciekawostek przypomnę tylko, że ja o tej ciąży wiedziałam nie tyle 1dpo co po prostu 1dc hahaha
Choć faktycznie pierwsze objawy pojawiły się od dnia zagnieżdżenia. Co ciekawsze moja Ginka zupełnie w nie nie wierzy bo wg Niej wszelkie ciążowe pojawiają się w okolicach 6tc :eek:

Jako, że ostatnio na wątku burzliwie dodam tylko, że absolutnie nie miałam na celu Nikogo obrazić :) 3krotnie byłam po stronie Staraczek i nie zapomniał wół...
Trzymam kciukasy, zaglądam codziennie z samego rana - nawet zanim odpale wątek Wrześniówek ;) Czekam na Wasze 2 Krechy!!
Róbcie testy, doszukujcie się objawów, analizujcie każdy cień czy kłucie jajnika bo to wbrew pozorom piękny czas :) Jeszcze za tym zatęsknicie :)

A ja jutro powinnam dostać okresu. Tak jak ostatnio wspominałam... Myślę że owulacja mi się przesunela. Gdzieś 18 dzień cyklu. Aktualnie jest 31 dc. Oczywiście nie wytrzymałam i znów zrobiłam wczoraj test o czułości 25. No i znów biało... Aj... 😔

reklama
Ja miałam.kamienie na sesjach to właśnie ciągle miałam krew w moczu, a nawet i białko. A masz jakieś bóle?
Tak, bardzo boli mnie podbrzusze i do lędźwi mnie ciągnie.

Oby to nie był jakiś pałętający się kamyczek. Z reguły on powoduje, że są erytrocyty. Polecam leki przeciwrozkurczowe do tego czasu ;) Ja niestety miałam te same objawy i wyszedł kamyczek, ale może u Ciebie to jakaś infekcja albo piasek... Oby!
Mam nadzieję, kurde w mojej rodzinie problemy z nerkami są bardzo częste:/
Sorki że dopiero odpisuje, czasu wczoraj mi zabrakło:(
Boli okropnie dziś do urologa ide, zobaczę co powie

Do góry