reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Dziewczyny to zle samopoczucie to chuba przeszlo mi od was bo dzisiaj to jest jakas masakra, najlepiej to bym sie położyła i przelezala caly dzien oczy mam jakby mi sie chcialo spac nie wiem co jest moze to od tej przsuwajacej sie @, boje sie ze tak szybko sie nie umowie a jak sie umowie to dostane.

reklama
No ja byłam u lekarza po pierwszej miesiączce która pojawiła się po łyżeczkowaniu. Stwierdził że wszystko się ładnie oczyscilo że wszystko wygląda bardzo dobrze. Wyniki też byly w jak najlepszym porządku także stwierdził że nie ma przeciwwskazań. To tylko ode mnie zależało czy czuje się na siłach

W szpitalu po podaniu leków poronnych praktycznie sama poroniłam. Podczas lyzeczkowania lekarz już nie miał tak naprawdę co robić. Zostały jedynie jakieś strzepki z których oczyscilo macice. Jaja już też nie było z plodem...

Dziewczyny a jak to tak naprawdę jest z tym zagnieżdżeniem? Występuje między 5/6 (różni lekarze różnie mówią) a 12 dniem po owulacji, ale to oznacza, że to trwa tylko jeden dzień, czy blastocysta (?) zatapia się w macicy od tego powiedzmy 5-6 dnia do 12 dnia? Jeśli np. bóle jajników i skurcze macicy miałam 5/6 dpo i dziś znów się pojawiły 11 dpo, to znaczy, że może to być już jakiś etap końcowy tego zagnieżdżania? I od kiedy zaczyna się produkcja hormonu betaHCG? Sprawdzałyście to kiedyś?

Wiem, dużo pytań 😂

Tez mi się tak wydaje... ja po poronieniu (miałam łyżeczkowanie) dostałam pozwolenie na starania po pół roku...
Hmmm dziwna sprawa. Miałam w rodzinie mojego męża przypadek dosyć podobny do mojego tylko to był 20 tydzień. Dziewczyna też praktycznie sama wszystko poroniłam oczywiście lyzeczkowanie było ale to też takie że zbytnio nie było już co czyścić. Jej lekarz wcale powiedział że niech stara się jak najszybciej bo jeszcze wtedy hormony ciążowe są w organizmie i jest łatwiej zajść itd i faktycznie zaszła i urodziła zdrowa córeczke. Także nie wiem może to zależy od danego przypadku

Dziewczyny czy przy owulacji czujecie czasem taka jakby kolkę? Bo u mnie dziś 14dc, a ze to pierwszy cykl po odstawieniu tabletek anty, to nie mam porównania z innymi cyklami💁 Jajniki pobolewają, zwłaszcza jeden, a dziś mi mokro i ta kolka w dole brzucha po jednej stronie, jakby na okres, takie dziwne uczucie 🙈

reklama
Dziewczyny czy przy owulacji czujecie czasem taka jakby kolkę? Bo u mnie dziś 14dc, a ze to pierwszy cykl po odstawieniu tabletek anty, to nie mam porównania z innymi cyklami💁 Jajniki pobolewają, zwłaszcza jeden, a dziś mi mokro i ta kolka w dole brzucha po jednej stronie, jakby na okres, takie dziwne uczucie 🙈
Ja nie czuje, tylko jajnik

Do góry