reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Dziewczyny czy przy owulacji czujecie czasem taka jakby kolkę? Bo u mnie dziś 14dc, a ze to pierwszy cykl po odstawieniu tabletek anty, to nie mam porównania z innymi cyklami💁 Jajniki pobolewają, zwłaszcza jeden, a dziś mi mokro i ta kolka w dole brzucha po jednej stronie, jakby na okres, takie dziwne uczucie 🙈
Ja podobnie jak dziewczyny na owulację mam kłucie jednego jajnika, czasami kłuje przez to też przy oddawaniu moczu i przy współżyciu (niestety ☹️). Trwa jeden dzień. Następnego dnia lub tego samego mam biegunkę 😂 I tak co miesiąc haha

reklama
Wiadomo, po tylu próbach doskonale się to wie :) Jestem strasznie emocjonalna od kilku dni i może z tego to wynika, że tak potrzebuję Waszego wsparcia ❤
Jaki by nie był wynik daj znać 🙂 i nawet jeśli by wyszedł negatyw (oby nie...) to nie zalamuj się jeszcze bo nigdy nie wiadomo! Ja tam dalej mam choćby te mini nadzieję pomimo 4 negatywów 😉

Jaki by nie był wynik daj znać 🙂 i nawet jeśli by wyszedł negatyw (oby nie...) to nie zalamuj się jeszcze bo nigdy nie wiadomo! Ja tam dalej mam choćby te mini nadzieję pomimo 4 negatywów 😉
Dam znać :) Nadzieję zawsze trzeba mieć! I tak nastawiam się na rozczarowanie, więc może nie będzie tak bolało, a może będzie miłe zdziwienie :) Staram się zduszać w zarodku moje obecne myśli, że mogło się udać :p

Tak zrobię, najwyżej powtórzę :) Teoretycznie powinnam mieć @ 15.01, ale to przy założeniu owulacji 1.01, a owulację miałam najprawdopodobniej 28.12, najpóźniej 29.12, więc powinnam mieć skrócony cykl i termin mieć jakoś 11.01 w takim razie
Hmm to mega podobnie do mnie.
Wedlug apki owu mialam 4.01 ale tempke mialam podwyzszona juz 30.12

Witajcie .
Dołączam do Was,bo w grupie zawsze raźniej .
Staramy się 1,5roku.
*cykl książkowy jak w zegarku
*owulacja książkowa ,endometeium,ciało żółte wszystko ok
*progesteron super
*amh mogłoby być wyższe ale mieści się w normie
*badanie nasienia -wynik świetny
*pierwsze pct pojedyncze ruchome ,liczne nieruchome
*drugie pct pojedyncze ruchome, liczne nieruchome
*test na przeciwciała antyplemnikowe ASA z krwi ujemny , wiec ok
Wygalada na to ze mąż ma bardzo dobre nasienie, ale w mojej pochwie przezywają jedynie pojedyncze plemniki. W kolejnym cyklu inseminacja. Dziś jestem w 11dc i od jutra mam brać Encorton przez 5dni oraz jutro mam zrobić sobie zastrzyk Ovitrelle. Następnie od 13stycznia progesteron. Wyglada na to ze te leki są w związku z najbliższa niedzielna owulacja, ale nie wiem jak maja wpłynąć na ewentualna ciąże skoro problem wydaje się być ze śluzem ?

Jak u Was wogole wygladaja dni plodne i seks? Chodziennie?
Bo my ostatnio prawie codziennie a w cyklu w ktorym sie udało chyba raz przed owu..

Witajcie .
Dołączam do Was,bo w grupie zawsze raźniej .
Staramy się 1,5roku.
*cykl książkowy jak w zegarku
*owulacja książkowa ,endometeium,ciało żółte wszystko ok
*progesteron super
*amh mogłoby być wyższe ale mieści się w normie
*badanie nasienia -wynik świetny
*pierwsze pct pojedyncze ruchome ,liczne nieruchome
*drugie pct pojedyncze ruchome, liczne nieruchome
*test na przeciwciała antyplemnikowe ASA z krwi ujemny , wiec ok
Wygalada na to ze mąż ma bardzo dobre nasienie, ale w mojej pochwie przezywają jedynie pojedyncze plemniki. W kolejnym cyklu inseminacja. Dziś jestem w 11dc i od jutra mam brać Encorton przez 5dni oraz jutro mam zrobić sobie zastrzyk Ovitrelle. Następnie od 13stycznia progesteron. Wyglada na to ze te leki są w związku z najbliższa niedzielna owulacja, ale nie wiem jak maja wpłynąć na ewentualna ciąże skoro problem wydaje się być ze śluzem ?
Ale to sluzu masz malo czy jak?

reklama
Ale to sluzu masz malo czy jak?
Śluzu jest dużo , kiedyś podczas pct lekarz pobierając mówi „śluzu a śluzu „. Jest go dużo , wyglada prawidłowo ale ostatnio usłyszałam od lekarza ze poprostu nieprzepuszcza on plemników . Nie wiem o co tu chodzi . Proponują inseminacje , żeby podać nasienie bezpośrednio do macicy omijając śluz.

Do góry