reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Dziewczyny czy przy owulacji czujecie czasem taka jakby kolkę? Bo u mnie dziś 14dc, a ze to pierwszy cykl po odstawieniu tabletek anty, to nie mam porównania z innymi cyklami💁 Jajniki pobolewają, zwłaszcza jeden, a dziś mi mokro i ta kolka w dole brzucha po jednej stronie, jakby na okres, takie dziwne uczucie 🙈
Ja podobnie jak dziewczyny na owulację mam kłucie jednego jajnika, czasami kłuje przez to też przy oddawaniu moczu i przy współżyciu (niestety ☹️). Trwa jeden dzień. Następnego dnia lub tego samego mam biegunkę 😂 I tak co miesiąc haha

reklama
Wiadomo, po tylu próbach doskonale się to wie :) Jestem strasznie emocjonalna od kilku dni i może z tego to wynika, że tak potrzebuję Waszego wsparcia ❤
Jaki by nie był wynik daj znać 🙂 i nawet jeśli by wyszedł negatyw (oby nie...) to nie zalamuj się jeszcze bo nigdy nie wiadomo! Ja tam dalej mam choćby te mini nadzieję pomimo 4 negatywów 😉

Jaki by nie był wynik daj znać 🙂 i nawet jeśli by wyszedł negatyw (oby nie...) to nie zalamuj się jeszcze bo nigdy nie wiadomo! Ja tam dalej mam choćby te mini nadzieję pomimo 4 negatywów 😉
Dam znać :) Nadzieję zawsze trzeba mieć! I tak nastawiam się na rozczarowanie, więc może nie będzie tak bolało, a może będzie miłe zdziwienie :) Staram się zduszać w zarodku moje obecne myśli, że mogło się udać :p

Tak zrobię, najwyżej powtórzę :) Teoretycznie powinnam mieć @ 15.01, ale to przy założeniu owulacji 1.01, a owulację miałam najprawdopodobniej 28.12, najpóźniej 29.12, więc powinnam mieć skrócony cykl i termin mieć jakoś 11.01 w takim razie
Hmm to mega podobnie do mnie.
Wedlug apki owu mialam 4.01 ale tempke mialam podwyzszona juz 30.12

Witajcie .
Dołączam do Was,bo w grupie zawsze raźniej .
Staramy się 1,5roku.
*cykl książkowy jak w zegarku
*owulacja książkowa ,endometeium,ciało żółte wszystko ok
*progesteron super
*amh mogłoby być wyższe ale mieści się w normie
*badanie nasienia -wynik świetny
*pierwsze pct pojedyncze ruchome ,liczne nieruchome
*drugie pct pojedyncze ruchome, liczne nieruchome
*test na przeciwciała antyplemnikowe ASA z krwi ujemny , wiec ok
Wygalada na to ze mąż ma bardzo dobre nasienie, ale w mojej pochwie przezywają jedynie pojedyncze plemniki. W kolejnym cyklu inseminacja. Dziś jestem w 11dc i od jutra mam brać Encorton przez 5dni oraz jutro mam zrobić sobie zastrzyk Ovitrelle. Następnie od 13stycznia progesteron. Wyglada na to ze te leki są w związku z najbliższa niedzielna owulacja, ale nie wiem jak maja wpłynąć na ewentualna ciąże skoro problem wydaje się być ze śluzem ?

Jak u Was wogole wygladaja dni plodne i seks? Chodziennie?
Bo my ostatnio prawie codziennie a w cyklu w ktorym sie udało chyba raz przed owu..

Witajcie .
Dołączam do Was,bo w grupie zawsze raźniej .
Staramy się 1,5roku.
*cykl książkowy jak w zegarku
*owulacja książkowa ,endometeium,ciało żółte wszystko ok
*progesteron super
*amh mogłoby być wyższe ale mieści się w normie
*badanie nasienia -wynik świetny
*pierwsze pct pojedyncze ruchome ,liczne nieruchome
*drugie pct pojedyncze ruchome, liczne nieruchome
*test na przeciwciała antyplemnikowe ASA z krwi ujemny , wiec ok
Wygalada na to ze mąż ma bardzo dobre nasienie, ale w mojej pochwie przezywają jedynie pojedyncze plemniki. W kolejnym cyklu inseminacja. Dziś jestem w 11dc i od jutra mam brać Encorton przez 5dni oraz jutro mam zrobić sobie zastrzyk Ovitrelle. Następnie od 13stycznia progesteron. Wyglada na to ze te leki są w związku z najbliższa niedzielna owulacja, ale nie wiem jak maja wpłynąć na ewentualna ciąże skoro problem wydaje się być ze śluzem ?
Ale to sluzu masz malo czy jak?

reklama
Ale to sluzu masz malo czy jak?
Śluzu jest dużo , kiedyś podczas pct lekarz pobierając mówi „śluzu a śluzu „. Jest go dużo , wyglada prawidłowo ale ostatnio usłyszałam od lekarza ze poprostu nieprzepuszcza on plemników . Nie wiem o co tu chodzi . Proponują inseminacje , żeby podać nasienie bezpośrednio do macicy omijając śluz.

Do góry