reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
U mnie dzisiaj 25dc bylo by 10 dpo jakby organizm mnie nie oszukal robilam testy i owu wyszla 15dc juz sie cieszylam ze jest i wogole fajnie sie czulam ale po niskim progesteronie to lipa😥jestem zalamana ale sie jie poddaje musze dzialac

Nam pierwszy syn wyszedł w noc poślubną więc nie staraliśmy się długo. W pierwsze świadome owu od kiedy się zdecydowaliśmy na drugie byłam tak zestresowana jak przed pierwszym razem [emoji23] a jestem z W od 11 lat. Poznaliśmy się jak miałam 19....
Super 😍🙈 Czasami wszystko układa się jak powinno, a czasami trzeba trochę poczekać 😊

A ja zazdroszczę że umiecie się odciąć od robienia dziecka.
Ale u nas to trochę inaczej wygląda, może dlatego, że jeszcze dość krótko. Nas to że się staramy o drugiego dzidziusia bardzo zbliżyło, nie na zasadzie - ej stary cho do łóżka bo owu mi się zbliża! [emoji23]

Tylko seks przy owu jest bardziej czuły, nie wiem jak to nazwać. Jakby zbliża nas myśl że robimy to żeby powiększyć nasza rodzinę [emoji846] później dłużej się przytulamy. Oczywiście ja mam nogi na ścianie [emoji23][emoji6]
A W potrafi mówić po do brzucha i kibicować chłopakom [emoji6]. Jakoś tak czułej, bliżej, inaczej [emoji846]
ja sie kochana nigdy nie odcielam od robienia dzieciatka... chodzi mi o to, ze w pewnym momencie zapedzilam sie tak bardzo, ze seks sprowadzilam do poziomu tylko robienia dziecka a mojego P. do poziomku maszynki do robienia dzieci. Gdy nie mial checi a wlasnie mialam ouwlacje, plakalam, krzyczalam, zloscilam sie i mialam do niego bardzo duzo zalu. kiedys usiadl ze mna i powiedzial mi, ze nie ma juz sily, ze tak bardzo chce zebysmy mieli dzidziusia ale nie daje juz rady z moim zachowaniem, ze gdy nie mam owulacji jestem mila, czula, nasz seks byl naprawde super a gdy przychodzi owulacja najchetniej rozlozylabym nogi, szybko szybko i byle do dnia testowania. i wtedy sie otrzasnelam... zaczelam czytac poradniki o obsesyjnym staraniu sie o dziecko i zobaczylam w wiekszosci z nich niestety sama siebie. straszna zołze a przeciez taka nie jestem... i ogarnelam sie, kosztowlao mnie to wiele pracy ale nauczylam sie empatii dla swoich i jego potzreb, tego, ze czasem mozna nie miec ochoty, mozna byc zmeczonym.
Co do samego przytulania,hm, ja wyznaje zasade, ze nie wolno isc spac pogniewanym, trzeba sie przytulac i calowac kazdego dnia wiec u nas przytulanki, glaskania itp sa na porzadku dziennym.
o woulacji pozniej przestalam mu mowic, wiem, ze to podstep ale taki slodki, bo nasz seks wiele na tym zyskal, naprawde.

Sporo dziewczyn tu pisało o fałszywym pozytywie, mimo że mi się zawsze wydawalo, że to rzadkie sytuacje. Pewnie jakieś wadliwe testy albo biochemiczne. Pamiętam jedną historię, że przed terminem @ beta z krwi była 6-7, a później przyszło krwawienie. Także wszystko się niestety może zdarzyć, podobnie jak potem do II trymestru... :(
W III również :(

reklama
Do góry