reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Halo dziewczyny z 10 dpo! Meldujecie się? Jak zdrowie? Testujecie? Ja czekam, ale powiem Wam, że czuję się słabo... Po wczorajszych nudnościach i krótkich bólach jajnika dziś czuję się jak przeżuta i wypluta. W głowie się kręci, w nogach jakoś sił nie ma. Jest dziwnie. Wcześniej oczywiście tak nie miałam 😂 Ciekawe czy znowu hormony płatają mi figle. Piersi też jakby inne - niby pełne, ciężkie i tkliwe, ale inaczej, niż zawsze przed @. No nic. Poczekamy, zobaczymy.
i jeszcze nie zrobilas testu? Matko kochana, Oscar za cierpliwosc!!!

reklama
Sporo dziewczyn tu pisało o fałszywym pozytywie, mimo że mi się zawsze wydawalo, że to rzadkie sytuacje. Pewnie jakieś wadliwe testy albo biochemiczne. Pamiętam jedną historię, że przed terminem @ beta z krwi była 6-7, a później przyszło krwawienie. Także wszystko się niestety może zdarzyć, podobnie jak potem do II trymestru... :(
Ja też mam do tego dystans bo mi druga blada kreska wyszła w lipcu beta była 12 w dniu okresu i się krwawienie na maxa rozkrecilo. Także co ma być to będzie ale wolę wiedzieć co i jak żeby się nie zadreczac. A i w razie biochemicznej kolejnej będę mieć podstawę do lekarza żeby pokierował na jakieś badania bardziej szczegółowe.

i jeszcze nie zrobilas testu? Matko kochana, Oscar za cierpliwosc!!!
Nope, nie mam zamiaru 😂💪🏻 Do implantacji raczej dochodzi w 9 dpo statystycznie, jest dopiero 10, przy czym u mnie wszystko dzieje się zawsze wieczorem, seksy w trakcie owulacji, itd., więc za wcześnie jeszcze zdecydowanie!

Ja też mam do tego dystans bo mi druga blada kreska wyszła w lipcu beta była 12 w dniu okresu i się krwawienie na maxa rozkrecilo. Także co ma być to będzie ale wolę wiedzieć co i jak żeby się nie zadreczac. A i w razie biochemicznej kolejnej będę mieć podstawę do lekarza żeby pokierował na jakieś badania bardziej szczegółowe.
Tak, to prawda. Wtedy można już uzyskć pomoc a tak to lekarz powie, że nie wie co się stało. 🤷🏼‍♀️

Tak, to prawda. Wtedy można już uzyskć pomoc a tak to lekarz powie, że nie wie co się stało. 🤷🏼‍♀️
A no dokładnie nie ma ciąży to nie ma wrócić po roku starań jak nic nie wyjdzie. Chodzę teraz prywatnie do lekarki i w sumie dlatego też zrobiłam ta betę bo odstawiłam luteinę a w razie gdyby jednak ciąża i wszystko ok to nie wiem czy dalej ja brać czy nie. Odbiorę wyniki jeśli będzie pozytywna to zadzwonię i powiem co i jak i niech coś doradzi. Chociaż luteina nie utrzyma ciazy w razie gdyby było coś nie tak, ale przynajmniej nie będę mieć do siebie pretensji.

reklama
A no dokładnie nie ma ciąży to nie ma wrócić po roku starań jak nic nie wyjdzie. Chodzę teraz prywatnie do lekarki i w sumie dlatego też zrobiłam ta betę bo odstawiłam luteinę a w razie gdyby jednak ciąża i wszystko ok to nie wiem czy dalej ja brać czy nie. Odbiorę wyniki jeśli będzie pozytywna to zadzwonię i powiem co i jak i niech coś doradzi. Chociaż luteina nie utrzyma ciazy w razie gdyby było coś nie tak, ale przynajmniej nie będę mieć do siebie pretensji.
Zawsze lepiej brać żeby właśnie nie mieć do siebie pretensji. Trochę teżto psychicznie uspokaja. Ja się zastanawiam czy jak mam jutro ostatni dzieńDuphastonu to powinnamtest zrobić i jak będzie cień to brać duphaston dalej, czy odstawić i czekać na @? Sama już nie wiem. Ledwo żyję. Nigdy nie czułam się takbez sił jak dziśa już teoretycznie progesteron powinien od 2 dni spadać (ten z organizmu). Do tego jeszcze kichanie, dreszcze, uczucie zimna, a rano było mi za gorąco. Zwariuję przez tych kilka dni

Do góry