reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Rób dalej testy, mógł w się przesunąć
Jak już pisałam. Jestem dwa miesiące po poronieniu. Staramy się już ponownie. Jestem w 19 dc cykle zazwyczaj 30-31 dniowe. Od 5 dni robiłam testy ovu Ale ciągle negatywne. Dziś zrobiłam progesteron 0.60 czy to oznacza że owulacja jeszcze będzie w tym cyklu?

reklama
Robiłam w tym cyklu i mi żaden nie wyszedł pozytywny. A co według Ciebie oznacza pozytywne? Waga nie, może kilogram ale to moje obżarstwo [emoji23]
Kreski tak samo ciemne jak testowa...To zazdroszczę :) ja dzięki anty dużo schudłam na początku i automatycznie po odstawieniu powrót do wagi wyjściowej z nadwyżka.

Sprubuje tak jak mówisz w 24 dc zrobić znowu. Jaki wynik powinnien być wtedy?
Hmm ja miałam 19,6 w 24 dc przy 30-31 cyklach, ale to duży wynik :) Normy są chhba w przedziale około 4 do 18 :) To znaczy, że była owulacja. Jak poniżej, to że cykl bez owu. Jakby dalej nie było @ mimo niskiego progestronu, to poszłabym do gine żeby sprawdził endometrium. Najwyżej da Ci duphaston na wywołanie i będziesz miała święty spokój i nie będziesz się męczyła,bo wyobrażam sobie jak musisz się fatalnie czuć psychicznie :(

No to dziwne że 3 pozytywy, ale w takim razie trzeba działać :) ja z anty nie schudłam to też po nie utylam:)
Kreski tak samo ciemne jak testowa...To zazdroszczę :) ja dzięki anty dużo schudłam na początku i automatycznie po odstawieniu powrót do wagi wyjściowej z nadwyżka.

Hmm może w tym cyklu zacznę szybciej robić testy owu zanim trafię do gina ale ja mam do 8 dc okres [emoji85][emoji23]
Nie testy owu, badanie szyjki i sluzu, zdarzylo mi sie byc na pojedynczym usg gdzie lakarz stwierdzal ze nie bylo i nie bedzie owu w tym cyklu , po 3 cyklach z duphastonem mialam przyjsc i mielismy dzialac dalej ale w drugim zaszlam a owu byla juz w 8dc

A dobrze. Na początku było gorzej gdzie w terminie @. Bardzo brzuch bolał, ciąglo w pachwinach i rano delikatnie mulilo. Teraz jest ok czuje się dobrze, brzuch boli mniej, cycki niestety bez zmian, niedługo pewnie wybuchną[emoji23] Ale jeszcze je trzymam, choć ciągną do ziemi [emoji23] No i cokolwiek robię to szybkonsie mecze i zaczyna kręcić się w głowie więc muszę zaprzestać wtedy i się położyć [emoji4] Ja coś czuje że u Ciebie te objawy będą ciążowe. Bardzo podobne do moich. Tylko żebyś miała kreski wyraźne A nie takie dziadowskie cienie jak ja... [emoji23][emoji23]
To odpoczywaj dużo i dbaj o siebie 😘 rosnijscue zdrowo 😍😍😍
Eh ile bym dała, żeby były kreseczki 2 .
.A jak przyjdzie małpa to się wkur*** I sobie je namaluje...wtedy psychiatryk na bank 😂😂😂 A piersi to ja mam dosyc .. okropny ból z dnia na dzień I wielkie... Aż spać się nie da... boję się testować...tak naprawdę...najgorsza jest biel ...albo urojona kreska cień 😂😋😋😋 bo takie już miałam... A co ja wyczynialam wykrecalam testem w każdą stronę...pod światło itp 😂😂😂 istny waryjot 😂😂🤣🤣🤣

reklama
To chyba każda z nas tak robiła z testami [emoji23][emoji23][emoji23] Tu się takie ekscesy wtsawialy że szkoda gadać [emoji23][emoji23] Ja z cyframi miałem tak samo. Wiedziałem już w 26dc że jestem w ciąży A w 30 dc miałam dostać @. To cycki już tak bolały że po nocach nie spałam i nie śpię do dziś [emoji23][emoji23][emoji23] Porażka [emoji2356][emoji2356]Myślałam że tych objawów będzie więcej A one wyglądały zupełnie jak na @. Brzuch bolał więc glupialam razem z moim testami hahaha [emoji23][emoji23]
To odpoczywaj dużo i dbaj o siebie [emoji8] rosnijscue zdrowo [emoji7][emoji7][emoji7]
Eh ile bym dała, żeby były kreseczki 2 .
.A jak przyjdzie małpa to się wkur*** I sobie je namaluje...wtedy psychiatryk na bank [emoji23][emoji23][emoji23] A piersi to ja mam dosyc .. okropny ból z dnia na dzień I wielkie... Aż spać się nie da... boję się testować...tak naprawdę...najgorsza jest biel ...albo urojona kreska cień [emoji23][emoji39][emoji39][emoji39] bo takie już miałam... A co ja wyczynialam wykrecalam testem w każdą stronę...pod światło itp [emoji23][emoji23][emoji23] istny waryjot [emoji23][emoji23][emoji1787][emoji1787][emoji1787]

Do góry