reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Mk właśnie gdzie stał chyba 8dpo się zaczęło. Cycku z nią na dzień bolały mocniej. No chyba 8dpo pojawił mi się potop Szwedzki po ostrej Saharze [emoji23][emoji23]
No Ja właśnie dziś to myślałam że się posikalam 😂😂😂 tak wilgotno... Ale, odrzucam myśli od ciąży ... Bo organizm potrafi płakać figle ...
Psychiatryk jak nic

reklama
Aha no i mam pewien problem. Byłam ostatnio u mojego gin i zalecił mi brać metformine, 3-4 cykle brać luteine dopochwowo, sprawdzać jednocześnie na testach czy jest owu i jeśli nie ma to w kolejnym cyklu brać Clostilbeggt. Moja teściowa ginekolog doradza brać stale castagnus, od razu zacząć clo i jednocześnie duphaston. Kogo słychać? :)
Stymulacja owulacji moze dac szybszy efekt jezeli zalezy Ci na jak najszybszej ciazy, ale tez jej nie gwarantuje. U mnie po anty w 5 cyklu wystapila owulacja (nie wspomagana, jedynie inozytol 4g codziennie i duphaston)

Lee Kochana my tu już wszystkie byłyśmy w psychiatryku [emoji23][emoji23][emoji23] Nawet sobie miejsca trzymalysmy. I trochę nas z tych psychicznych objawów zaciazylo, także ten psychiatryk nie taki straszny jak to malują [emoji23][emoji23][emoji23]
No Ja właśnie dziś to myślałam że się posikalam [emoji23][emoji23][emoji23] tak wilgotno... Ale, odrzucam myśli od ciąży ... Bo organizm potrafi płakać figle ...
Psychiatryk jak nic

A propos badań i naukowców ja ostatnio oglądałam program, gdzie naukowiec wypowiadał się na temat owulacji. Według badań przeprowadzonych w USA kobieta starająca się o dziecko nie powinna być na diecie, przed staraniami - ok. Ale w trakcie należy spożywać pełnotłuszczowe produkty. Oczywiście nie było tam mowy o fast foodach i chipsikach :p ale warto zrezygnować z wszystkiego co jest low fat, lub 0% fat..
Taka dygresja :D
Idealnie, ja zrezygnowałam ze wszystkiego co bez tłuszczu 😂

Jak już pisałam. Jestem dwa miesiące po poronieniu. Staramy się już ponownie. Jestem w 19 dc cykle zazwyczaj 30-31 dniowe. Od 5 dni robiłam testy ovu Ale ciągle negatywne. Dziś zrobiłam progesteron 0.60 czy to oznacza że owulacja jeszcze będzie w tym cyklu?

Pewnie że tak. Możesz mieć nawet w dwudziestym którymś dniu. Ile trwają Twoje cykle?
Hej dziewczyny. Dziś u mnie 18 dzień cyklu A owulacji według testów nie widać ,więc zrobiłam dziś progesteron i wynosi 0.6. Czy mieliście że są jeszcze szansę na owulacjie w tym miesiącu?

Podpinam się do waszej grupki :p u mnie jeszcze doszedł bunt macicy . W cyklu w którym poszłam do poradni leczenia niepłodności cykl trwal 47 i @ wywołana dupkiem.potem sono hsg i cykl jak nigdy z mega owulacja ( ciekło aż po kolanach prawie ) no i nie wyszło. Następny (obecny ) cykl idzie na rekord i jak dziś myślałam że @ będzie to chyba jednak gra ze mną w ciu ciu babkę🤪🤪
Ja byłam przekonana, że Ty już po II :(

reklama
Lee Kochana my tu już wszystkie byłyśmy w psychiatryku [emoji23][emoji23][emoji23] Nawet sobie miejsca trzymalysmy. I trochę nas z tych psychicznych objawów zaciazylo, także ten psychiatryk nie taki straszny jak to malują [emoji23][emoji23][emoji23]
😂😂😂 to może tak źle nie będzie ...właśnie wiem ... czytałam Was od początku i bardzo Wam kibicowalam... pozytywne babki z Was 😍😊😊😊 A jak samopoczucie ?

Do góry