reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Dziewczyny, nie wytrzymałam i poszłam dziś do gina. Zbadał mnie, zrobił USG. Wydrukował zdjęcie, na którym widziałam zmierzony pęcherzyk.
Powiedział mi, że ciąży nie widzi i kazał brać 3x dziennie przez 5 dni luteine i jeśli po odstawieniu nie pojawi się miesiączka to zrobić jeszcze raz test... Czy jest jednak szansa na ciąże czy jednak nie? 🤔
Już świruje... 😂

reklama
Zrobiłam zawijaski z ciasta francuskiego. Miało być na wieczór ale chyba nie wytrzymają...Zobacz załącznik 1076111

Niebo w gębie 😍😍😍

Witam dziewczyny!
Zaciążonym gratuluję dwóch kresek!
Staraczkom szybkiego pójścia w ich ślady
emoji6.png

U mnie dziś małe rozczarowanie - 1dc :/
Cykle 25-26d i będzie to 4cykl starań...

Przykro mi :(
Zbieraj siły na nowe staranka i cykl! Musi być dobrze!

Zanudzę Was tutaj, ale potraficie uspokoić i niestety macie wiedzę, która jest potrzeba (niestety, bo gdyby było tak jak chcemy, to byśmy o połowie badań itp. nawet nie wiedzieli). Powiedzcie mi dwie rzeczy czy ginekolog widzi /powinien widziec nadchodząca @. Byłam wczoraj w 33 dc. (od sierpnia cykle 31-33dni, w grudniu 42 dni) i dał mi luteinę na wywołanie (kazał brać przez 7 dni rano i wieczorem) aż dostanę okres. Wzięłam rano 1 tabletkę, a teraz dostałam okres, w sumie tak jak mi apka pokazywała. Nie wierzę w działanie leków jak w reklamie, więc się zastanawiam nad jego umiejętnościami, bo niby lekarz dobre opinie itp, ale właśnie tak jak Wiola mówi, że maszynka.

Okres pojawi się w ciągu tygodnia jak będziesz brała Luteinę - ale okres pojawia się po ODSTAWIENIU Luteiny a nie gdy ją przyjmujesz. Także najpierw musisz wybrać te dawki przez 7 dni a potem czekać na okres (który tez pojawia się w ciągu 7 dni).
Gdyby zbliżała się @ to by widział chociażby po endometrium.

Też nie miałam okresu - miałam tylko plamienia, ale to nie był nowy cykl tylko ciągnął się stary. @ przyszła po 2 dniach ;)

Lipa z tą ósemką[emoji849] Współczuję. Wiesz, że nawet nie wiedziałam, że zarodek po cc może się źle umiejscowić? ( Choć mnie póki co ten problem nie dotyczy [emoji849]). Dobrze pamiętam, że masz córkę 5 letnią? Mówiłaś jej już?:)
Mówiłam 😃 powiedziała, że ma nadzieję, że to będzie dziewczynka 😂 pff no ja też na to liczę 😉 a takie zagnieżdżenie w bliźnie zdarza się bardzo rzadko więc nie myślę narazie o tym... Nie dopuszczam myśli, że coś może być nie tak

A propos badań i naukowców ja ostatnio oglądałam program, gdzie naukowiec wypowiadał się na temat owulacji. Według badań przeprowadzonych w USA kobieta starająca się o dziecko nie powinna być na diecie, przed staraniami - ok. Ale w trakcie należy spożywać pełnotłuszczowe produkty. Oczywiście nie było tam mowy o fast foodach i chipsikach :p ale warto zrezygnować z wszystkiego co jest low fat, lub 0% fat..
Taka dygresja :D

Jesteśmy wyjątkami od reguły. Cóż za wyróżnienie [emoji23]
Podpinam się do waszej grupki :p u mnie jeszcze doszedł bunt macicy . W cyklu w którym poszłam do poradni leczenia niepłodności cykl trwal 47 i @ wywołana dupkiem.potem sono hsg i cykl jak nigdy z mega owulacja ( ciekło aż po kolanach prawie ) no i nie wyszło. Następny (obecny ) cykl idzie na rekord i jak dziś myślałam że @ będzie to chyba jednak gra ze mną w ciu ciu babkę🤪🤪

A propos badań i naukowców ja ostatnio oglądałam program, gdzie naukowiec wypowiadał się na temat owulacji. Według badań przeprowadzonych w USA kobieta starająca się o dziecko nie powinna być na diecie, przed staraniami - ok. Ale w trakcie należy spożywać pełnotłuszczowe produkty. Oczywiście nie było tam mowy o fast foodach i chipsikach :p ale warto zrezygnować z wszystkiego co jest low fat, lub 0% fat..
Z tego co wiem to tłuszcze są potrzebne kobiecie na tle hormonalnym tak więc to ma bardzo dużo sensu 🙂

Hehe nie wiedziałam o tym ...A się dostosowałam😂😂😂 nie żeby fast foody...ale...rzuciłam 2 miesiące temu papierosy i apetyt to ja mam...A jak ktoś mi mówi... żebym sobie ziarenka np: słonecznika dziubala to ja się pytam ?? Co ja kurna ptak ? 😂😂😂😂
Poszlo w tyłek ...ale cóż 🤣😋😋

reklama
Pytanko.
Jak już jest po sexach to jak długo leżycie by plemniki mogły spokojnie dotrzeć do jajeczka? Oczywiście mam na myśli kiedy nie możecie dłużej poleżeć/spać

Do rana 😹 😹 😹 Nie no żartuje. Ja niezbyt długo, zresztą to twarde bestie - mogą sobie krążyć nawet i do następnego dnia w środku ;) i czychać na jajko.

A ja dziś cały dzień w robocie normalnie przyyymulona. 2 dzień brania Luteiny także jeszcze z 10 dni do @. :baffled::baffled:. Jutro mam chirurga szczękowego, bo też mi się wyrzyna ósemka i mam trochę już korony na wierzchu - ale nie boli mnie. Boli góra 1 dzień jak się dziąsło rozwala.

A po południu mam dziurkokologa... Zobaczymy co mi powie... :errr::errr::errr: i czy ma pomysł ja beznadziejne przypadki. Może sam by jakieś mi dał plemniki??? :laugh2::laugh2:

Do góry