reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

A używasz ten różowy czy fioletowy? No teraz ściągnęłam femometer i samo niby wylicza te kreski ale nie zaszkodzi przecież robić 2 testow[emoji23]

Ja robie chinczyki i clearblue różowe. Z apek msm femmometr, ovufrien i flo.
Już mnie frustrują te testy owu w tym cyklu [emoji36]

reklama
O widzisz, dziękuję za rade :)
nie ma za co kochana... ja tak wlasnie robilam, podczas miesiaczki uzywalam tamponow 24/dobe, na noc zakladalam mniejzy rozmiar bo zawsze w nocy mialam mniejsze krwawienie. skonczylo sie na zabiegu usuwania polipa z szyjki macicy i pamietam, poszlam do ginekologa na usg a on pierwsze co mnie zapytal to czy uzywam na noc podpasek i czy korzystam z tamponow zanim pojawi sie miesiaczka, tak na wszelki wypadek. troszke mnie opierniczyl, ale przynajmniej zmobilizowalo mnie to do poczytania i faktycznie, nie wolno zakladac ich wczesniej a podczas miesiaczki powinno sie stosowac naprzemiennie tampony z podpaskami...

Tu jest fajna rozpiska od kiedy testować zależnie od długości cyklu - chciaż zaczęłabym z 1-2 dni wcześniej niż tu wskazane.
Ja przy 28 dniach testowałam od 10 dnia i 12 & 13 miałam pozytywny test LH (z tym, że testuje tymi clearble które pokazują wartości powyżej 40 więc miałam sam peak - testów jest 10 w opakowaniu więc w sumie można testować praktycznie zaraz po okresie - ja w cyklu zużyłam tylko 5 pałeczek - 2 negatywy, 2 pozytywy i negatyw - później już nie było sensu)

PS. nie, nie pracuje w tej firmie, poprostu jestem zadowolona :p z tego co przeanalizowałam jako jedyne na rynku wyłapują najwyższe tylko wartości.
Dzięki :D mam 3 tylko to muszę dokupić :D ale chyba skorzystam z allegro 🤔

Kiedys robiłam, ale przeczytałam, że badnaia wskazują, że bardziej pewna jest obserwacja śluzu i szyjki i rzeczywiście to jest dla mnie bardziej przejrzyste niż kolor paska, który może być różny w zależności od zagęszczenia moczu (a ja siusiam średnio co 30 min....)

A możliwe,, ze testy będą nagatywna a owulacja jednak będzie?
Zastawiam się jak to jest z temperaturą? Czy w cyklu bezowulacyjnym jest skok temperatury?

A ja już wiem na pewno, że owu mi się przesunela i była kilka dni wcześniej. Gdybym nie zaczęła robić testów wcześniej niż zwykle, pewnie pomyslalabym że to cykl bezowulacyjny... zastanawia mnie tylko całkowity brak dolegliwości owulacyjnych🤔 teraz tylko czekam do terminu @ i zobaczymy. W przyszłym tyg mam też pierwszą wizytę u gina od niepłodności

Będę nadrabiać jak będę w domu, ale robiłam dziś rano sikanca i duch cienia się pojawił w czasie 5 min :)
Chyba dziś skoczę do rosmana kupię jeszcze 2 takie same testy i będę robić do dnia okresu (czwartek/piatek) a tego pinka zrobię jak mi już na tych paskowych pokaże bo jego lepiej zostawić:) na pamiątkę
Zdjęcie robiłam ale na zdjęciu nie widać kompletnie nic :/
20200204_051138.jpeg

reklama
Będę nadrabiać jak będę w domu, ale robiłam dziś rano sikanca i duch cienia się pojawił w czasie 5 min :)
Chyba dziś skoczę do rosmana kupię jeszcze 2 takie same testy i będę robić do dnia okresu (czwartek/piatek) a tego pinka zrobię jak mi już na tych paskowych pokaże bo jego lepiej zostawić:) na pamiątkę
Zdjęcie robiłam ale na zdjęciu nie widać kompletnie nic :/Zobacz załącznik 1075999
Ja męża wyślę po czułość 10 [emoji23] mam w domu jeszcze o czułości 20 [emoji2368][emoji85]

Do góry