reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

A używasz ten różowy czy fioletowy? No teraz ściągnęłam femometer i samo niby wylicza te kreski ale nie zaszkodzi przecież robić 2 testow[emoji23]

Ja robie chinczyki i clearblue różowe. Z apek msm femmometr, ovufrien i flo.
Już mnie frustrują te testy owu w tym cyklu [emoji36]

reklama
O widzisz, dziękuję za rade :)
nie ma za co kochana... ja tak wlasnie robilam, podczas miesiaczki uzywalam tamponow 24/dobe, na noc zakladalam mniejzy rozmiar bo zawsze w nocy mialam mniejsze krwawienie. skonczylo sie na zabiegu usuwania polipa z szyjki macicy i pamietam, poszlam do ginekologa na usg a on pierwsze co mnie zapytal to czy uzywam na noc podpasek i czy korzystam z tamponow zanim pojawi sie miesiaczka, tak na wszelki wypadek. troszke mnie opierniczyl, ale przynajmniej zmobilizowalo mnie to do poczytania i faktycznie, nie wolno zakladac ich wczesniej a podczas miesiaczki powinno sie stosowac naprzemiennie tampony z podpaskami...

Tu jest fajna rozpiska od kiedy testować zależnie od długości cyklu - chciaż zaczęłabym z 1-2 dni wcześniej niż tu wskazane.
Ja przy 28 dniach testowałam od 10 dnia i 12 & 13 miałam pozytywny test LH (z tym, że testuje tymi clearble które pokazują wartości powyżej 40 więc miałam sam peak - testów jest 10 w opakowaniu więc w sumie można testować praktycznie zaraz po okresie - ja w cyklu zużyłam tylko 5 pałeczek - 2 negatywy, 2 pozytywy i negatyw - później już nie było sensu)

PS. nie, nie pracuje w tej firmie, poprostu jestem zadowolona :p z tego co przeanalizowałam jako jedyne na rynku wyłapują najwyższe tylko wartości.
Dzięki :D mam 3 tylko to muszę dokupić :D ale chyba skorzystam z allegro 🤔

Kiedys robiłam, ale przeczytałam, że badnaia wskazują, że bardziej pewna jest obserwacja śluzu i szyjki i rzeczywiście to jest dla mnie bardziej przejrzyste niż kolor paska, który może być różny w zależności od zagęszczenia moczu (a ja siusiam średnio co 30 min....)

A możliwe,, ze testy będą nagatywna a owulacja jednak będzie?
Zastawiam się jak to jest z temperaturą? Czy w cyklu bezowulacyjnym jest skok temperatury?

A ja już wiem na pewno, że owu mi się przesunela i była kilka dni wcześniej. Gdybym nie zaczęła robić testów wcześniej niż zwykle, pewnie pomyslalabym że to cykl bezowulacyjny... zastanawia mnie tylko całkowity brak dolegliwości owulacyjnych🤔 teraz tylko czekam do terminu @ i zobaczymy. W przyszłym tyg mam też pierwszą wizytę u gina od niepłodności

Będę nadrabiać jak będę w domu, ale robiłam dziś rano sikanca i duch cienia się pojawił w czasie 5 min :)
Chyba dziś skoczę do rosmana kupię jeszcze 2 takie same testy i będę robić do dnia okresu (czwartek/piatek) a tego pinka zrobię jak mi już na tych paskowych pokaże bo jego lepiej zostawić:) na pamiątkę
Zdjęcie robiłam ale na zdjęciu nie widać kompletnie nic :/
20200204_051138.jpeg

reklama
Będę nadrabiać jak będę w domu, ale robiłam dziś rano sikanca i duch cienia się pojawił w czasie 5 min :)
Chyba dziś skoczę do rosmana kupię jeszcze 2 takie same testy i będę robić do dnia okresu (czwartek/piatek) a tego pinka zrobię jak mi już na tych paskowych pokaże bo jego lepiej zostawić:) na pamiątkę
Zdjęcie robiłam ale na zdjęciu nie widać kompletnie nic :/Zobacz załącznik 1075999
Ja męża wyślę po czułość 10 [emoji23] mam w domu jeszcze o czułości 20 [emoji2368][emoji85]

Do góry