reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Czy tylko mnie wczoraj siadło forum? chciałam się zalogować ok 13 i się nie dało aż do wieczora... wczoraj dałą mężowi odpocząć za to dzisiaj znowu atak :p bobosexy przybywajcie!

reklama
Nie wychodziły Ci testy owu, u mnie właśnie pięknie wyszły 18/19 dc miałam takie krechy i mąż też widział...
Kochana spokojnie [emoji8] Ja też dopiero po roku starań dowiedziałam się o pcos i o cyklach bez owulacyjnych, także zmarnowałam rok starań... Jak się o tym dowiedziałam jeden cykl bez leków robiłam testy owu, test praktycznie codziennie, ani jeden nie był pozytywny. Teraz najważniejsze jak najszybciej zdiagnozowac czy masz to dziadostwo i zacząć starania od nowa. Nie udawało się bo możliwe że pcos było tego powodem, teraz na pewno się uda [emoji3590]

Hej hej dziewczyny, dużo się tu dzieje widzę :D
Gratuluje wszystkim które zobaczyły 2 kreseczki, za te które widzą narazie jedną, trzymam kciuki 😘

Pytanie do używających testów owu.
Kiedy zaczynacie testować?
W Którym dniu cyklu ?

Mnie czeka chyba wizyta u gin wcześniej niż myślałam:(
20sto godzinny okres, wczoraj plamienie, i ogólnie naparzają mnie ciągle jajniki i podbrzusze, trochę się boję że to jakaś infekcja albo coś z hormonami :(
Jutro idaę na tsh, ft4 i prolaktynę i zobacze co z tego będzie :(

Gratuluje wszystkim które zobaczyły 2 kreseczki, za te które widzą narazie jedną, trzymam kciuki 😘

W Którym dniu cyklu ?

20sto godzinny okres, wczoraj plamienie, i ogólnie naparzają mnie ciągle jajniki i podbrzusze, trochę się boję że to jakaś infekcja albo coś z hormonami :(
Ja mam cykle 30 dniowe w tym @ trwa okolo 7-8 dni i testu owu zaczynam robic 10 dnia cyklu :) ale nakupilam duzo to szaleje :) powodzenia u lekarza i daj znac

Ja mam cykle 30 dniowe w tym @ trwa okolo 7-8 dni i testu owu zaczynam robic 10 dnia cyklu :) ale nakupilam duzo to szaleje :) powodzenia u lekarza i daj znac
Dzięki dzięki:)
No kurka mi się jakoś rozregulowało coś bo teraz miałam 36 dni, zwykle okolo29/30, chyba kupię więcej i od 10dc zacznę testować 🤔

W Którym dniu cyklu ?

Tu jest fajna rozpiska od kiedy testować zależnie od długości cyklu - chciaż zaczęłabym z 1-2 dni wcześniej niż tu wskazane.
Ja przy 28 dniach testowałam od 10 dnia i 12 & 13 miałam pozytywny test LH (z tym, że testuje tymi clearble które pokazują wartości powyżej 40 więc miałam sam peak - testów jest 10 w opakowaniu więc w sumie można testować praktycznie zaraz po okresie - ja w cyklu zużyłam tylko 5 pałeczek - 2 negatywy, 2 pozytywy i negatyw - później już nie było sensu)

PS. nie, nie pracuje w tej firmie, poprostu jestem zadowolona :p z tego co przeanalizowałam jako jedyne na rynku wyłapują najwyższe tylko wartości.

Hej dziewczyny mogę dołączyć do Was? Udało mi się zajść w ciążę niestety nie trwała długo z daty ostatniej miesiączki 6tc. Poronilam w zeszły wtorek kilka godzin po skanie na którym nic nie było widac. Beta wynosiła 80 😞Mieszkam w Anglii nawet nie kazali mi przyjśc sprawdzić czy się oczyściłam czy nie ale przestałam już krwawić. Zastanawiam się czy możemy starać się już teraz czy jednak poczekać na @..
hej. oczyscilas sie sama, nie bylo ingerencji w organizm zabiegiem lyzeczkowania wiec najwieksze szanse na zajscie w ciaze masz wlasnie teraz bo hormony jeszcze nie calkiem zeszly... mi moja pani doktor powiedziala, ze w wiekszosci przypadkow gdy jest wczesna ciaza i nie ma zabiegu tylko samoistne oczyszczenie to organizm traktuje poronienie jak miesiaczk i bardzo szybko wraca na dobre tory. trzymam bardzo mocno kciuki za Ciebie! bedzie dobrze!!! ja poronilam w 6tyg ciazy 30 wrzesnia. 23 pazdziernika mialam owulacje (mam dlugie cykle) a teraz jestem 16+6 w ciazy... jedyne co, to poszlabym nawet prywatnie do ginekologa sprawdzic czy dobrze sie oczyscilo bo czasem pozostalosci niestety moga wyjsc na usg choc w tak wczesnej ciazy nie powinno sie nic dzialc zlego.

reklama
A mnie w nocy brzuch bolał jak na @,potem w południe zaczął, wiec mimo diety kupiłam dwa browarki na pociesznie i poszłam na solarium, a co! ;p tampony w ruch a tu nic, a teraz bóle ustały, okresu nie ma.. Z tym ze jeszcze ma czas, bo termin @ najwcześniej na pojutrze.. Ale zawsze było tak, że jak już brzuch bolał to nie przestawał. Poczekamy, zobaczymy, nie pierwszy cykl,gdzie coś jest inaczej niż zwykle, a ciąży jak nie było tak nie ma 😂
jak moge doradzic tylko... kochana nie zakladaj tamponow jesli nie masz okresu. to najszybsza droga do polipow na szyjce macicy niestety a one potrafia utrudnic zajscie w ciaze.

Do góry