reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Czy tylko mnie wczoraj siadło forum? chciałam się zalogować ok 13 i się nie dało aż do wieczora... wczoraj dałą mężowi odpocząć za to dzisiaj znowu atak :p bobosexy przybywajcie!

reklama
Nie wychodziły Ci testy owu, u mnie właśnie pięknie wyszły 18/19 dc miałam takie krechy i mąż też widział...
Kochana spokojnie [emoji8] Ja też dopiero po roku starań dowiedziałam się o pcos i o cyklach bez owulacyjnych, także zmarnowałam rok starań... Jak się o tym dowiedziałam jeden cykl bez leków robiłam testy owu, test praktycznie codziennie, ani jeden nie był pozytywny. Teraz najważniejsze jak najszybciej zdiagnozowac czy masz to dziadostwo i zacząć starania od nowa. Nie udawało się bo możliwe że pcos było tego powodem, teraz na pewno się uda [emoji3590]

Hej hej dziewczyny, dużo się tu dzieje widzę :D
Gratuluje wszystkim które zobaczyły 2 kreseczki, za te które widzą narazie jedną, trzymam kciuki 😘

Pytanie do używających testów owu.
Kiedy zaczynacie testować?
W Którym dniu cyklu ?

Mnie czeka chyba wizyta u gin wcześniej niż myślałam:(
20sto godzinny okres, wczoraj plamienie, i ogólnie naparzają mnie ciągle jajniki i podbrzusze, trochę się boję że to jakaś infekcja albo coś z hormonami :(
Jutro idaę na tsh, ft4 i prolaktynę i zobacze co z tego będzie :(

Gratuluje wszystkim które zobaczyły 2 kreseczki, za te które widzą narazie jedną, trzymam kciuki 😘

W Którym dniu cyklu ?

20sto godzinny okres, wczoraj plamienie, i ogólnie naparzają mnie ciągle jajniki i podbrzusze, trochę się boję że to jakaś infekcja albo coś z hormonami :(
Ja mam cykle 30 dniowe w tym @ trwa okolo 7-8 dni i testu owu zaczynam robic 10 dnia cyklu :) ale nakupilam duzo to szaleje :) powodzenia u lekarza i daj znac

Ja mam cykle 30 dniowe w tym @ trwa okolo 7-8 dni i testu owu zaczynam robic 10 dnia cyklu :) ale nakupilam duzo to szaleje :) powodzenia u lekarza i daj znac
Dzięki dzięki:)
No kurka mi się jakoś rozregulowało coś bo teraz miałam 36 dni, zwykle okolo29/30, chyba kupię więcej i od 10dc zacznę testować 🤔

W Którym dniu cyklu ?

Tu jest fajna rozpiska od kiedy testować zależnie od długości cyklu - chciaż zaczęłabym z 1-2 dni wcześniej niż tu wskazane.
Ja przy 28 dniach testowałam od 10 dnia i 12 & 13 miałam pozytywny test LH (z tym, że testuje tymi clearble które pokazują wartości powyżej 40 więc miałam sam peak - testów jest 10 w opakowaniu więc w sumie można testować praktycznie zaraz po okresie - ja w cyklu zużyłam tylko 5 pałeczek - 2 negatywy, 2 pozytywy i negatyw - później już nie było sensu)

PS. nie, nie pracuje w tej firmie, poprostu jestem zadowolona :p z tego co przeanalizowałam jako jedyne na rynku wyłapują najwyższe tylko wartości.

Hej dziewczyny mogę dołączyć do Was? Udało mi się zajść w ciążę niestety nie trwała długo z daty ostatniej miesiączki 6tc. Poronilam w zeszły wtorek kilka godzin po skanie na którym nic nie było widac. Beta wynosiła 80 😞Mieszkam w Anglii nawet nie kazali mi przyjśc sprawdzić czy się oczyściłam czy nie ale przestałam już krwawić. Zastanawiam się czy możemy starać się już teraz czy jednak poczekać na @..
hej. oczyscilas sie sama, nie bylo ingerencji w organizm zabiegiem lyzeczkowania wiec najwieksze szanse na zajscie w ciaze masz wlasnie teraz bo hormony jeszcze nie calkiem zeszly... mi moja pani doktor powiedziala, ze w wiekszosci przypadkow gdy jest wczesna ciaza i nie ma zabiegu tylko samoistne oczyszczenie to organizm traktuje poronienie jak miesiaczk i bardzo szybko wraca na dobre tory. trzymam bardzo mocno kciuki za Ciebie! bedzie dobrze!!! ja poronilam w 6tyg ciazy 30 wrzesnia. 23 pazdziernika mialam owulacje (mam dlugie cykle) a teraz jestem 16+6 w ciazy... jedyne co, to poszlabym nawet prywatnie do ginekologa sprawdzic czy dobrze sie oczyscilo bo czasem pozostalosci niestety moga wyjsc na usg choc w tak wczesnej ciazy nie powinno sie nic dzialc zlego.

reklama
A mnie w nocy brzuch bolał jak na @,potem w południe zaczął, wiec mimo diety kupiłam dwa browarki na pociesznie i poszłam na solarium, a co! ;p tampony w ruch a tu nic, a teraz bóle ustały, okresu nie ma.. Z tym ze jeszcze ma czas, bo termin @ najwcześniej na pojutrze.. Ale zawsze było tak, że jak już brzuch bolał to nie przestawał. Poczekamy, zobaczymy, nie pierwszy cykl,gdzie coś jest inaczej niż zwykle, a ciąży jak nie było tak nie ma 😂
jak moge doradzic tylko... kochana nie zakladaj tamponow jesli nie masz okresu. to najszybsza droga do polipow na szyjce macicy niestety a one potrafia utrudnic zajscie w ciaze.

Do góry