reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

O tak. Z tym też się zgodzę. Ale jest tyle pięknych imion zapomnianych że szkoda gadać... [emoji4] A wszyscy dają takie same. Ja bym w życiu nie dała imienia które mogłoby skrzywdzić dziecko zaden Brajanek, albo Dajenek. Tragedia...
To fakt, ale moim zdaniem zbyt oryginalne imię może skrzywdzic dziecko bardziej, niż to zbyt popularne ;)

reklama
Dziewczyny robicie testy owulacyjne paskowe? Kupiłam tego 50 sztuk ale nie wiem czy nie wybrać tego elektrycznego clearblue.. I czy używacie jakiś aplikacji? Moje cykle przed poronieniem wahały się między 27 a 35 dni więc nigdy nie wiedziała kiedy je robić.
Ja w tym cyklu pierwszy raz użyłam testów owulacyjnych. Robiłam je od 9 dc do 14 - [emoji3581]. [emoji57] Czy wyszło, to się okaże za 9 dni [emoji41]. Stosuje kalendarzyk Flo. Pozdrawiam [emoji847]

Hej, wtrącę się tutaj :) bo to już 7 miesiąc starań. Chciałabym zacząć używać testów owulacyjnych, ale kompletnie nie wiem jakich i nie wiem kiedy zacząć najlepiej robić. Moje cykle trwają 32-34dni, dzisiaj jest 10dc. Proszę o rady :)
W pierwszym cyklu z testami owu zrobiłam tak, że robiłam je od 12 dc. Okazało się że wychodzą pozytywne w 19. Jak potwierdziło się to samo w kolejnym to zaczęłam robić od 15 żeby nie przegapić jak zdarzy się wcześniej. Ja robię tak że w pracy ostatni łyk wody i siusiu robię o 13. W domu jestem ok 17 i wtedy robię test.

Mignął mi temat imion [emoji846] to nie jest takie łatwe jak się wydaje, bo dwie osoby muszą się zgodzić. A szkoda ,[emoji849][emoji6]
My mamy Antosia- jak go wołam to połowa chłopców się odwraca na placu zabaw, ale częściej go nazywamy Tolek więc nie jest tak źle [emoji6]
To było JEDYNE imię z którym się zgodziliśmy. Mąż chciał Rysia albo Gucia a ja Aleksandra

Dla dziewczynki mamy Lilianka, Ania, Emilka
Jak stworzymy drugiego chłopca to będzie trzeba nazwać Antoś II albo Wojciech Junior bo inaczej tego nie widzę [emoji23] 9 miesięcy się kłóciliśmy

Hahaha my myśleliśmy nad Matylda II [emoji23] Choć imion dla dziewczynek jest rzeczywiście dużo! Mi się podoba jeszcze Dagmara [emoji4]
Mignął mi temat imion [emoji846] to nie jest takie łatwe jak się wydaje, bo dwie osoby muszą się zgodzić. A szkoda ,[emoji849][emoji6]
My mamy Antosia- jak go wołam to połowa chłopców się odwraca na placu zabaw, ale częściej go nazywamy Tolek więc nie jest tak źle [emoji6]
To było JEDYNE imię z którym się zgodziliśmy. Mąż chciał Rysia albo Gucia a ja Aleksandra

Dla dziewczynki mamy Lilianka, Ania, Emilka
Jak stworzymy drugiego chłopca to będzie trzeba nazwać Antoś II albo Wojciech Junior bo inaczej tego nie widzę [emoji23] 9 miesięcy się kłóciliśmy

Zacznij wymyślać imię dla dziecka, a okaże się ilu ludzi nie lubisz [emoji1787]
Co do imion męskich to zawsze podobało mi się Adrian no i znalazłam sobie Adriana ale już dla syna pomysłu nie mam [emoji23] Tzn miałam więcej meskich imion, które mi się podobały ale poznałam tylu ludzi, że jakoś mi się źle kojarzą teraz [emoji23][emoji23]

reklama
Do góry