reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

O tak. Z tym też się zgodzę. Ale jest tyle pięknych imion zapomnianych że szkoda gadać... [emoji4] A wszyscy dają takie same. Ja bym w życiu nie dała imienia które mogłoby skrzywdzić dziecko zaden Brajanek, albo Dajenek. Tragedia...
To fakt, ale moim zdaniem zbyt oryginalne imię może skrzywdzic dziecko bardziej, niż to zbyt popularne ;)

reklama
Dziewczyny robicie testy owulacyjne paskowe? Kupiłam tego 50 sztuk ale nie wiem czy nie wybrać tego elektrycznego clearblue.. I czy używacie jakiś aplikacji? Moje cykle przed poronieniem wahały się między 27 a 35 dni więc nigdy nie wiedziała kiedy je robić.
Ja w tym cyklu pierwszy raz użyłam testów owulacyjnych. Robiłam je od 9 dc do 14 - [emoji3581]. [emoji57] Czy wyszło, to się okaże za 9 dni [emoji41]. Stosuje kalendarzyk Flo. Pozdrawiam [emoji847]

Hej, wtrącę się tutaj :) bo to już 7 miesiąc starań. Chciałabym zacząć używać testów owulacyjnych, ale kompletnie nie wiem jakich i nie wiem kiedy zacząć najlepiej robić. Moje cykle trwają 32-34dni, dzisiaj jest 10dc. Proszę o rady :)
W pierwszym cyklu z testami owu zrobiłam tak, że robiłam je od 12 dc. Okazało się że wychodzą pozytywne w 19. Jak potwierdziło się to samo w kolejnym to zaczęłam robić od 15 żeby nie przegapić jak zdarzy się wcześniej. Ja robię tak że w pracy ostatni łyk wody i siusiu robię o 13. W domu jestem ok 17 i wtedy robię test.

Mignął mi temat imion [emoji846] to nie jest takie łatwe jak się wydaje, bo dwie osoby muszą się zgodzić. A szkoda ,[emoji849][emoji6]
My mamy Antosia- jak go wołam to połowa chłopców się odwraca na placu zabaw, ale częściej go nazywamy Tolek więc nie jest tak źle [emoji6]
To było JEDYNE imię z którym się zgodziliśmy. Mąż chciał Rysia albo Gucia a ja Aleksandra

Dla dziewczynki mamy Lilianka, Ania, Emilka
Jak stworzymy drugiego chłopca to będzie trzeba nazwać Antoś II albo Wojciech Junior bo inaczej tego nie widzę [emoji23] 9 miesięcy się kłóciliśmy

Hahaha my myśleliśmy nad Matylda II [emoji23] Choć imion dla dziewczynek jest rzeczywiście dużo! Mi się podoba jeszcze Dagmara [emoji4]
Mignął mi temat imion [emoji846] to nie jest takie łatwe jak się wydaje, bo dwie osoby muszą się zgodzić. A szkoda ,[emoji849][emoji6]
My mamy Antosia- jak go wołam to połowa chłopców się odwraca na placu zabaw, ale częściej go nazywamy Tolek więc nie jest tak źle [emoji6]
To było JEDYNE imię z którym się zgodziliśmy. Mąż chciał Rysia albo Gucia a ja Aleksandra

Dla dziewczynki mamy Lilianka, Ania, Emilka
Jak stworzymy drugiego chłopca to będzie trzeba nazwać Antoś II albo Wojciech Junior bo inaczej tego nie widzę [emoji23] 9 miesięcy się kłóciliśmy

Zacznij wymyślać imię dla dziecka, a okaże się ilu ludzi nie lubisz [emoji1787]
Co do imion męskich to zawsze podobało mi się Adrian no i znalazłam sobie Adriana ale już dla syna pomysłu nie mam [emoji23] Tzn miałam więcej meskich imion, które mi się podobały ale poznałam tylu ludzi, że jakoś mi się źle kojarzą teraz [emoji23][emoji23]

reklama
Do góry