reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
No ja miałam...tak ostanio 2 cykle pod rząd...ze @ przyszła 3 dni wcześniej...piersi też bolały okrutnie...Ale właśnie brzuch nie... A teraz strasznie ,,wilgotno" tam mam... inaczej piersi bolą...Ale jestem pewna, że za bardzo chcę zobaczyć 2 krechy...I przez to organizm płata mi figle... w styczniu jak miałam właśnie ten skapy okres, byłam u gina...I powiedziała że cykl był bezowulacujny ... eh...😭😭😭
Ja już łapie doła... Ja tez mam termin @ 11... na test chyba za wcześnie??
Jeszcze bardziej się zdolować bielą...?? Nie , nie 😔😔😔
Myślę, że za wcześnie na test, nie ma co się stresować teraz :(

Hejka, gratulacje dla wszystkich którym się udało. U mnie dzisiaj 33 dc, okresu brak, test wczoraj biel, dzisiaj nie robiłam, nie mam żadnych objawów ale z każdą fajką mam wyrzuty sumienia [emoji85]

Co do imion to damskie jakieś wybiorę ale męskie to żadne [emoji23]
Chciałam nazwać córkę Julka ale ponoć jest ich na pęczki, oprócz tego to Laura, Matylda, Oliwia, Amelia.
A z chłopców to totalnie nie wiem, może Aleksander, ale mój małż mówi że Kwaśniewski nie może być [emoji23]
Ewentualnie Adaś po dziadku lub Leoś po dziadku małża [emoji6]
Leoś i Aleksander ładne :) mi się jedzcze Filip podoba, Daniel i Damian :)

Hejka, gratulacje dla wszystkich którym się udało. U mnie dzisiaj 33 dc, okresu brak, test wczoraj biel, dzisiaj nie robiłam, nie mam żadnych objawów ale z każdą fajką mam wyrzuty sumienia [emoji85]

Co do imion to damskie jakieś wybiorę ale męskie to żadne [emoji23]
Chciałam nazwać córkę Julka ale ponoć jest ich na pęczki, oprócz tego to Laura, Matylda, Oliwia, Amelia.
A z chłopców to totalnie nie wiem, może Aleksander, ale mój małż mówi że Kwaśniewski nie może być [emoji23]
Ewentualnie Adaś po dziadku lub Leoś po dziadku małża [emoji6]
Laura, Oliwia i Amelia też mi się podobają, Matylda mniej ;)

Tak na co go dostałaś? Czy miałaś jakieś konkretne badania? Bo w sumie mnie zrobił usg, spojrzał w badania które robiłam w listopadzie i przepisał, kazał brać 3 razy dziennie. Stwierdził brak owu i podejrzenie pcos, ale jak z mężem czytamy to on cały czas twierdzi, że nie mam żadnego z objawów i w sumie ma racje.
W wieku 15-16 lat zaczelam miec problemy z tradzikiem, cykle stopniowo sie wydluzaly z 30 do 55-60 dni. Leki doustne i miejscowe na tradzik nie pomagaly, niestety wiele lat leczyli mnie tabletkami anty... Kiedy je odstawilam nie mialam @ przez prawie 1,5 roku, lysienie androgenowe, tradzik, + 10-12 kg, stany depresyjne. Mialam badania krwi - za wysoki testosteron, cos tam DHEA albo cos podobnego tak sie nazywalo, 17-OH-Progesteron i prolaktyne. Wszystko za wysokie. Najpierw dostalam 1 x 500 mg metforminy, pozniej w marcu 2019 r. 3 x 500 mg+ progesteron 18-27 dc. Od kwietnia 2019 jestem zdrowa :) Od sierpnia zaczelam miec prawidlowy sluz owulacyjny, ale tez od tego momentu pojawily sie problemy z PMS. Mimo to owulacja jest, @ regularne co 30-31 dni. W styczniu mialam ten jeden raz dwa dni wczesniej. Czuje sie dobrze :) Mam jeszcze niedoczynnosc tarczycy (bardzo lekka) i hiperinsulinemie (pogarsza sie).

My twz myslimy o Leonie bo męża dziadek był Leon, choć mojej mamie bardzo się nie podoba i cały czas mówi że wszystkie tylko nie Leon [emoji23][emoji23][emoji23] Te wszystkie Julki, Zuzie I inne Lenki są tak popularne że aż żal tych dzieci, że tyle rówieśników noszą te same imiona [emoji4]
To fakt, ale moim zdaniem zbyt oryginalne imię może skrzywdzic dziecko bardziej, niż to zbyt popularne ;)

reklama
Mąż by chciał Leona, bo mamy Matyldę [emoji23] ale mi się tak strasznie to imię nie podoba [emoji23] poza tym jak tak dalej pójdzie to nie będzie się o co kłócić i tak [emoji1787]
My twz myslimy o Leonie bo męża dziadek był Leon, choć mojej mamie bardzo się nie podoba i cały czas mówi że wszystkie tylko nie Leon [emoji23][emoji23][emoji23] Te wszystkie Julki, Zuzie I inne Lenki są tak popularne że aż żal tych dzieci, że tyle rówieśników noszą te same imiona [emoji4]

Do góry