reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Byłam w ciąży ale poronilam, dlatego mogę potwierdzić [emoji57] Ja zauważyłam że w tej" pozycji żołnierzyki nie wypływają [emoji16]
Ja tez:) Myślałam ze może masz juz potwierdzone, ze starania od tylu przy naszym tyłozgięciu są skuteczne [emoji14] W każdym bądź razie ja w tym cyklu przetestuje i zobaczę czy coś z tego będzie [emoji2]

reklama
I u mnie dzisiaj test najbielszy z białych...
@Kajka_85 pewnie tez w piątek jeszcze powtórzę, ale już się nie nastawiam...
Chyba odpuszczam... za dużo nerwów mnie to kosztuje 🤷‍♀️
Miłego dzionka i pięknych II życzę testującym 😘

Kochane chcialam się z wami czymś podzielić z rana. Wczoraj beta 15... Test o czułości 10 dzis nie wykrył... (mam nadzieję że po prostu chujowe a nie ze to biochem. Jutro się okaże)
Ale nawet jeśli to na pewno przez 24 h nie spadło mi po niżej 10. Takie są te testy. Ome nic nie mowia. Dlatego mówię zawsze najlepiej betę 😊
Dokładnie. Ja w dniu bety robiłam test 10 i testowa była widoczna gołym okiem, ale dużo jej brakowało do kontrolnej, a beta wyszła ok 180

Kochana spokojnie [emoji8] Ja też dopiero po roku starań dowiedziałam się o pcos i o cyklach bez owulacyjnych, także zmarnowałam rok starań... Jak się o tym dowiedziałam jeden cykl bez leków robiłam testy owu, test praktycznie codziennie, ani jeden nie był pozytywny. Teraz najważniejsze jak najszybciej zdiagnozowac czy masz to dziadostwo i zacząć starania od nowa. Nie udawało się bo możliwe że pcos było tego powodem, teraz na pewno się uda [emoji3590]
Jestem załamana. Przez przeszło pół roku przygotowywałam się do rozpoczęcia starań, od sierpnia się staramy, wg ówczesnego ginekologa wszystko było ok., w grudniu cykl wydłużył mi się z 31 do 42 dni i postanowiłam iść do innego. Jestem po wizycie i mam podejrzenie pcos oraz, ze cykl był bezowulacyjny... A miałam dwie wyraźne krechy na testach owulacyjnych. Beczę i mam wrażenie, że skończy się to tak że nie doczekam się tego upragnionego dziecka.

A mój mąż zaskoczyl 🤣
Leżymy wczoraj on już do spania bo na 6 i mowie jestem w ciąży. A on co? Jestem w ciąży zrobilam dzis betę. Chwilą ciszy... Jak wszedłem do domu i popatrzyłem na ciebie to wiedziałem. A poza tym masz test z dwoma kreskami w szufladzie. 🤣🤣🤣
A potem tym razem będzie dobrze, a i nie idziesz na mecz w sobotę 🤣
Kliedy do lekarza?
A możesz zazywac zelazo?
A witaminy jeszcze jakieś ci kupic?
Kobitki pol godziny mu tłumaczyłam że kwas foliowy trzeba przyjmować nawet bez konsultacji z gine 🤣🤣

A mój mąż zaskoczyl [emoji1787]
Leżymy wczoraj on już do spania bo na 6 i mowie jestem w ciąży. A on co? Jestem w ciąży zrobilam dzis betę. Chwilą ciszy... Jak wszedłem do domu i popatrzyłem na ciebie to wiedziałem. A poza tym masz test z dwoma kreskami w szufladzie. [emoji1787][emoji1787][emoji1787]
A potem tym razem będzie dobrze, a i nie idziesz na mecz w sobotę [emoji1787]
Kliedy do lekarza?
A możesz zazywac zelazo?
A witaminy jeszcze jakieś ci kupic?
Kobitki pol godziny mu tłumaczyłam że kwas foliowy trzeba przyjmować nawet bez konsultacji z gine [emoji1787][emoji1787]
Uwielbiam czytać reakcje facetów [emoji23] w głowie już mam przecież z 10 scenariuszy jak mu powiem i co on mi odpowiada [emoji23] tylko reżyser coś mi się zagnieździć nie chce [emoji849]

Jestem załamana. Przez przeszło pół roku przygotowywałam się do rozpoczęcia starań, od sierpnia się staramy, wg ówczesnego ginekologa wszystko było ok., w grudniu cykl wydłużył mi się z 31 do 42 dni i postanowiłam iść do innego. Jestem po wizycie i mam podejrzenie pcos oraz, ze cykl był bezowulacyjny... A miałam dwie wyraźne krechy na testach owulacyjnych. Beczę i mam wrażenie, że skończy się to tak że nie doczekam się tego upragnionego dziecka.

PCOS ma to do siebie że testy owu wychodzą pozytywne - nawet kilka razy w cyklu. Generalnie jeśli wychodzą więcej niż raz (przez 1-2 dni) to w przypadku dobranych testów może gdzieś to sugerować PCOS...

reklama
Do góry